Vypnutí cache pro testování

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
mpis
Člen | 65
+
0
-

Potřebuji vypnout cache pro testování.
Když dám do configu podle dokumentace toto:

services:
    nette.latteFactory:
        setup:
            - setTempDirectory(null)

tak tracy vyhodí chybu:
**Found sections ‚nette.latteFactory‘ in configuration, but corresponding extensions are missing. **
Poradil by někdo, co s tím udělat, aby to fungovalo?

A ještě jeden dotaz k problematice cache.
Nette vytváří soubory v cache s vlastníkem www-data s nastavením práv rw-r–r–. Abych je mohl vymazat, musím být root. Dá se toto nějak nebo někde nastavit jinak? Myslím to nastavení práv.

David Matějka
Moderator | 6445
+
+1
-

z ty chyby bych tipoval, ze budes mit spatne odsazeni. Mas to opravdu pod sekci services?

Nette vytváří soubory v cache s vlastníkem www-data s nastavením práv rw-r–r–. Abych je mohl vymazat, musím být root. Dá se toto nějak nebo někde nastavit jinak? Myslím to nastavení práv.

bud nakonfiguruj apache, aby byl pod spravnym userem, nebo pridej do bootstrapu na zacatek (nekam za ten prvni require) umask(0)

Keeehi
Člen | 36
+
+1
-

bud nakonfiguruj apache, aby byl pod spravnym userem, nebo pridej do bootstrapu na zacatek (nekam za ten prvni require) umask(0)

A co je to správný user? Aby běžel podemnou? To snad ne.
Pokud bych vložil umask(0) do bootstrapu, tak se mi to objeví i na produkci a tam to přece nechci.

mpis
Bohužel jsem už zapomněl, jak jsem to konfiguroval já, ale mám to teď tak, že mi apache vytváří soubory s právy rw-rw-r--, pak jsem se přidal do skupiny www-data. Předpokládal jsem, že pak budu mít práva na smazání, ovšem z nějakého důvodu mě to pořád odmítalo. Ovšem pak jsem použil setfacl a od té doby můžu mazat i bez roota

mpis
Člen | 65
+
0
-

Velký dík oběma.
matej21
přesto, že jsem ty řádky zkopíroval z Tvého postu někdy před 7 měsíci, tak tam skutečně bylo špatné odsazení.
Je někde polopatistický popis zápisů do config.neon?
Nějak mi v tom stále není úplně jasno. Myslel jsem, že vadí pouze kombinace tab a mezery, ale ono je to složitější s tím odsazováním.

David Matějka
Moderator | 6445
+
+1
-

@mpis kratce:
neon se prevede do pole, kazde odsazeni je nova dimenze toho pole.
na webu neonu si muzes zkouset, jak se to prevadi a hned uvidis vysledek.