Co Vám vadí na dokumentaci?
- Filip Klimeš
- Nette Blogger | 156
Za dobu co se pohybuji okolo Nette jsem si vyslechl poměrně dost stížností na dokumentaci. Rozhořčené komentáře ovšem nic nevyřeší, tak jsem se rozhodl posílat raději pull-requesty. A ono to funguje!
Protože já už framework poměrně dobře znám, dokumentaci už moc nepročítám. Nicméně, určitě se mezi vámi najde někdo, kdo v ní narazil na problém. A tak se ptám – co Vám vadí na dokumentaci?
P.S.: Pokládám otázku, aby se mi nejlepší odpovědi neztratily. Pokud někdo již přidal podobný problém jako máte vy, jednoduše mu dejte palec nahoru a tím jeho odpověď posunete.
- Pavel Kravčík
- Člen | 1196
- Často spíš mate, než pomáhá. Například je tam uvedena funkce s dvěma parametry. V API má 3.
- Quick start má asi 3 chyby jestli si dobře vzpomínám. Pak je to potřeba googlit a člověk v tom má guláš.
- Nemůžu jí editovat bez .Git
- Některé věci jsou psané hodně, hodně obecně a užitečné se stanou až třeba po 3 měsících i přestože jsou to základy FW.
- Pavel Kravčík
- Člen | 1196
1. Je to hodně subjektivní. Ale určitě bych ho tam rád viděl. Třeba, když jsem začínal s Nette – vůbec jsem neměl šajnu, co která funkce má dělat. Hledal jsem, jak řešit multiupload → dokumentace uvádí 2 parametry. API 3. A ten třetí musí být TRUE, když chci správné chování formuláře.
Takže jsem vyzkoušel 2 extension, přečetl 3 verze dokumentace, založil téma ve fóru a pak to našel kolega na phpfashion. Takže zabitý třeba 3 hodiny jedním parametrem, který chyběl v dokumentaci. Protože jsem předpokládal – dokumentace = API. Prostě nikdy mě nenapadne hledat v API, když tu funkci vidím popsanou v dokumentaci. :)
- David Grudl
- Nette Core | 8228
Loni jsem to sepisoval https://forum.nette.org/…-dokumentaci.
(Update: text jsem zaktualizoval, vyřešené věci jsou škrtnuté.)
- Filip Klimeš
- Nette Blogger | 156
Okay, nenapadlo mě se podívat do uzavřeného fóra, moje blbost.
Koukám, že mám pořád dost prostoru se vyšplhat v contributors listu na
GitHubu na přední pozice ;)
- David Matějka
- Moderator | 6445
2. a nahlasil jsi je?
3. kdyz otevres nejaky
soubor, tak nahore je ikonka tuzky – pak to muzes editovat primo v github
editoru a poslat PR.
4. konkretnejsi bys nebyl?