Nefunguje mi web z windows na mintu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
found
Člen | 16
+
0
-

Ahojte,

v Nette jsem začátečník už nějakou dobu, měl jsem rozdělaný web, musel jsem ale reinstalovat systém, protože na win8 už trvalo pět minut otevřít youtubu ve spuštěném firefoxu. A rozhodl jsem se zkusit linux.

V Linuxu mi ale web přestal fungovat. Zkušil jsem requirement_checker a vše vypadá v pohodě, akorát mi to píše, že nemám modul rewrite, tak jsem jej doinstaloval, ale i tak to pořád píše, že jej „možná nemám“.

Horší problém potom je to, že když chci spustit web, píše mi to, že chybí složky temp/cache a vendor/others. Když jsem je ručně přidělal, napsalo mi to

fopen(/home/jimmeak/www/nette/sandbox/temp/cache/_Nette.RobotLoader/_9db4e769e7a46be6e060ccdcb58e033e): failed to open stream: No such file or directory

Četl jsem tady, že by to mohlo být safe modem, v php.ini jsem našel akorát sql.safe_mode = off, jiný safe mode jsem nikde nenašel. Tušíte, co bych měl dělat?

Poznámka: Zkusil jsem, jestli není problém u mě na webu, tak, že jsem zkusil přes composer vzít orginální sandbox a píše to úplně stejně.

S pozdravem
Jimmy

Jan Mikeš
Člen | 771
+
0
-

A zkousel jsi cache promazat?
Ten soubor fyzicky existuje nebo ne?

found
Člen | 16
+
0
-

nn, ta složka cache se sama od sebe vůbec nevytvoří a jinak je prázdná.

A ve složce log je jenom web.config, jinak nic.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

mas nastaveny prava pro zapis do slozky temp?

found
Člen | 16
+
0
-

Je možné, že ne, protože se v právech souborů vůbec nevyznám. Na linuxu jsem poprvé v životě a na winech jsem je nikdy řešit nemusel.

Edit: DocumentRoot jsem si nastavil na /home/www, původně mě to hodilo do /var/www, kde jsem se nehnul bez sudo.

Editoval found (14. 1. 2015 19:36)

Marek Šneberger
Člen | 130
+
0
-

Nejjednodušší je, když si vytvoříš třeba /home/uzivatel/www se svými právy, a apache / nginx budeš spouštět pod sebou, tzn. uzivatel. A pak akorát v konfiguraci nastavíš aby docRoot nebyl /var/www ale /home/uzivatel/www. Na takový to domácí programování to stačí, ale na server to nedoporučuji :)

found
Člen | 16
+
0
-

Takhle to teď mám, zapomněl jsem nahoře připsat uživatele pardon. Jsem na /home/<uzivatel>/www a docRoot jsem přepsal. Ale právě to vyhazuje onu chybu fopen()…

chemix
Nette Core | 1310
+
0
-

A „chmod 0777 temp log“ jsi dal? Pak muzes smazat obsah temp folderu a apache uz by tam mel mit pravo vytvares slozky a soubory

found
Člen | 16
+
0
-

Nedal. Kam to mám kde a kdy napsat?

Omlouvám se za svojí neznalost.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
-3
-

Proboha proč používáš linux, když nevíš funguje chmod?. Do konzole to máš napsat.

found
Člen | 16
+
+6
-

Používám linux druhý den, to prvně. Za druhé bych rád podotknul, že fakt, že neznám chmod, ze mě dělá totálního losera a asi už nikdy nebudu rovnoprávně chodit mezi lidi, nebudu se moct nikomu podívat do očí…

Slušně jsem tady požádal o radu a přiznal, že něco neumím. Ty zase neumíš pravopis a taky se tady nedivím, proč, proboha, používáš češtinu… Co takhle trochu lidského respektu… Jestli ti tolik šlo o to, abys mě urazil, když jsi psal ten příspěvek, tak se ti to povedlo, gratuluji. Můžeš na sebe být hrdý.

Mysteria
Člen | 797
+
+5
-

@found: Až budeš dlouhodobým a aktivním členem nějakého fóra (řekněme 2000+ příspěvků), tak pochopíš jak to myslel. Tady jde totiž o to, že časem uvidíš, že tak cca 50% lidí řeší problémy který naprosto nesouvisí se zaměřením fóra. Vezměme tvůj případ, nejde ti sice Nette, ale kvůli tomu, že ti nejdou nastavit práva, protože neumíš s Linuxem. Asi sám tušíš, že to, jak nastavit v Linuxu práva adresáři sis mohl hodit do Googlu a sem jenom napsat, třeba, že jsi zkoušel tohle a nepomohlo to, a zeptat se, jestli jsi to udělal dobře. Pak by asi byla příjemnější reakce.

Ano, samozřejmě ve většině případů ti lidi i tak odpoví, protože prostě chtějí pomoct, ale někdy to prostě přeteče a pak to nějaký chudák odnese na plnou hubu, jako teď.

chemix
Nette Core | 1310
+
0
-

@found zde https://www.youtube.com/watch?… je behem prvni minuty videt jak nainstalovat skrze composer sandbox a pomoci chmod nastavit pravo zapisu vsem do slozek temp a log

found
Člen | 16
+
+2
-

Asi rozumím tomu, že občas jsou to problémy hloupé. Nicméně děkuji všem za pomoc. Už se mi povedlo web rozjet. Tak se omlouvám za offtopic.

mkoubik
Člen | 728
+
+2
-

@found chmod navíc používat nemusíš, pokud v jakékoliv rozumné distribuci ve správci souborů klikneš pravým tlačítkem a vybereš něco jako „vlastnosti“, tak se tam ta práva dají naklikat.