Nette\Config a escapování
- Petr Motejlek
- Člen | 293
Ahoj, všiml jsem si takové podivnosti, potřebuji–li pomocí config.ini mít v aplikaci nadefinovanou konstantu, která by měla obsahovat dvojité uvozovky, nejde to ;). Zkoušel jsem následující varianty v config.ini:
EDIT: Koukám, že Texy! se snaží inteligentně z prvního páru uvozovek u první a třetí varianty dělat spodní a vrchní uvozovky (věřte mi, mám tam vrchní ;)).
const.MOJE = "\"text v uvozovkách\"" — načte lomítka, uvozovky vynechá
const.MOJE = ""text v uvozovkách"" — načte bez uvozovek
const.MOJE = ‚„text v uvozovkách“‘ — načtě ty apostrofy namísto uvozovek
Jakpak to mám udělat? ;)
P. S. : Vím, že jde použít i např. HTML entity, ale to je pak takové blbé, protože když to budu chtít někde v šabloně vyblít, budu muset používat {!=} a to je takové nebezpečné :).
Díky,
Petr
Editoval m0t3jl (20. 7. 2009 16:15)
- Petr Motejlek
- Člen | 293
David Grudl napsal(a):
To je nedostatek v parse_ini_file(), zkus napsat na bugs.php.net.
Tak to je dobré ;). Na php.net se ve fóru k parse_ini_file() objevují i jiné velmi pohoršující zprávy, např. že to velmi špatně zvládá, když napravo od „rovná se“ je třeba no, off, yes — tfuj. No, asi je na čase zdokonalit XmlConfigAdapter a začít jej propagovat jako výchozí a lepší cestu než jsou .ini soubory ;).
- PetrP
- Člen | 587
m0t3jl napsal(a):
EDIT: Koukám, že Texy! se snaží inteligentně z prvního páru uvozovek u první a třetí varianty dělat spodní a vrchní uvozovky (věřte mi, mám tam vrchní ;)).