Jak nastavit výchozí formát pro helper |date?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Honza Kuchař
Člen | 1662
+
+2
-

Jak nastavit výchozí formát pro helper |date? V článku konfigurace o tom nic nepíše. Díky!

MartinitCZ
Člen | 580
+
+3
-

Nenapadá mě jiný způsob, než tento helper v BasePresenteru přepsat na svůj, „přetížit“ ho.

Šaman
Člen | 2635
+
0
-

Podle zdrojáků to vypadá, že to nejde, resp, je to napevno nastavené v kódu Nette.
Ale je to public, asi to můžeš přepsat.

Editoval Šaman (14. 7. 2014 17:24)

ic
Člen | 430
+
0
-

že je použito zrovna %x je velmi nešťastné řešení, protože se řídí nastavením setlocale(), které se chová jinak na Windowsech (dá se nastavit pouze setlocale(LC_TIME, 'czech'); a výsledek je vždy v kódování CP1250 ) a jinak na Linuxu (kde se nedá použít 'czech', ale zato si můžu zvolit kódování vráceného výsledku) v defaultu bez nastavení setlocale() mi z %x vypadne něco jako 10/11/12 (kdo uhádne pro jaké datum ? :) ) což je hrozné wtf

Editoval ic (18. 2. 2015 16:17)

David Grudl
Nette Core | 8139
+
0
-

No vidíš, ten public musím rychle zrušit.

Zax
Člen | 370
+
0
-

LOL, šup tam s dalším BC breakem… chjo :-(

Šaman
Člen | 2635
+
0
-

V tom případě by nebylo špatné mít možnost v configu nastavit výchozí formát. Já mám za všemi |date popsaný i formát, ale je to jedna věc na mnoha místech. Při případné změně budu muset procházet všechny šablony, místo přepsání jednoho místa.

Editoval Šaman (18. 2. 2015 18:31)