IE 8 – Problem s bluescreenem

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
jasir
Člen | 746
+
0
-

Tak se mi začal při výpisu laděnky (bluescreen.phtml) v IE objevovat tento error:

Zpráva: HTML Parsing Error: Unable to modify the parent container element before the child element is closed (KB927917)
Řádek: 0
Znak: 0
Kód: 0
Identifikátor URI: http://localhost/adastra-nette/document_root/index.php?presenter=Development:ControlDevelopment&action=list&DBGSESSID=-1

Netušíte???

Editoval jasir (3. 6. 2009 19:17)

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Co je to bluescreen v IE?

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Tím asi byla myšlena laděnka…

jasir
Člen | 746
+
0
-

vrtak-cz napsal(a):

Tím asi byla myšlena laděnka…

Hmm, byla, sorry. Vycházel jsem z názvu template pro laděnku…

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

Zkus na té samé URL provést validaci – možná se Laděnka vypisuje po tom, co bylo vypsáno něco jiného, a IE má problémy s nevalidním HTML (ale u IE mě taková možnost dost překvapuje=D).

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Možná by mohl být problém v xhtml, tedy že se stránka posílá v xml, a IE na tom ztroskotá. Nicméně chtělo by to lepší vysvětlení problému. Tedy jak to celé souvisí s nette. A jestli ano, tak nějaká minimalizovaná verze kde si můžeme stejný problém nasimulovat u sebe.

jasir
Člen | 746
+
0
-

PetrP napsal(a):

Možná by mohl být problém v xhtml, tedy že se stránka posílá v xml, a IE na tom ztroskotá. Nicméně chtělo by to lepší vysvětlení problému. Tedy jak to celé souvisí s nette. A jestli ano, tak nějaká minimalizovaná verze kde si můžeme stejný problém nasimulovat u sebe.

Mno mě stačí jakýkoli výpis laděnky. Třeba neexistující presenter:

presenter=Neexistuje
action=ACoKdyzTuJe

http://localhost/…ot/index.php?…

Pozornost upřete na levý spodní roh exploreru.

kravčo
Člen | 721
+
0
-

jasir napsal(a):

http://localhost/…ot/index.php?…

Mne to píše 404 Not Found :)

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

Tak jsem to zkusil, výpis Laděnky v IE 8 EN na WinXP EN (všechny důležité aktualizace nainstalované; i všechny, co by se nějak měly IE týkat), Nette 0.8 poslední revize, Nette 0.9 revize 314, 331, 332 – všude se Laděnka vypíše správně. Pro jistotu uvádím i verzi PHP: 5.2.6.

To zas bude nějaká záludnost… =P

jasir
Člen | 746
+
0
-

_Martin_ napsal(a):

Tak jsem to zkusil, výpis Laděnky v IE 8 EN na WinXP EN (všechny důležité aktualizace nainstalované; i všechny, co by se nějak měly IE týkat), Nette 0.8 poslední revize, Nette 0.9 revize 314, 331, 332 – všude se Laděnka vypíše správně. Pro jistotu uvádím i verzi PHP: 5.2.6.

To zas bude nějaká záludnost… =P

Spíš bych řekl zase nějaká sr***a.
V tý chybě se mi objevuje (viz. výpis výše) :
HTML Parsing Error: Unable to modify the parent container element before the child element is closed (KB927917) tak sem si cvičně zagooglil KB927917…

Microsoft: Chyba s v IE8 neobjevuje, upgradujte
čili chyba podle Microsoftu neexistuje, ovšem já jí tu mám. Prima. Nicméně dole níže je popis proč se to může stávat, ale já to nějak nedávám. :(

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Dělá to jenom u laděnky nebo i na funkčních stránkách se zapnutým profilerem?

jasir
Člen | 746
+
0
-

vrtak-cz napsal(a):

Dělá to jenom u laděnky nebo i na funkčních stránkách se zapnutým profilerem?

Jenom u laděnky. Naštěstí :)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

A když skusíš ten error co hodí laděnka uložit a otevřít tak to udělá taky? Fakt netuším čím to je ale je to zajímavé a chtělo by to „rozlousknout“.

jasir
Člen | 746
+
0
-

Tak jsem to zkoumal a přišel jsem na to, že problém způsobuje v profiler.phtml řádka
document.body.appendChild(document.getElementById('netteProfilerContainer'));

Pokud jsem jí obalil do onload() události, chyba se přestala objevovat:

<script>
document.body.onload = _fireonstart;
function _fireonstart() {
	document.body.appendChild(document.getElementById('netteProfilerContainer'));
}
</script>

Odpovídá to tomuto

Navrhuji tedy upravit profiler.phtml v distribuci.

Editoval jasir (4. 6. 2009 15:29)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Já věděl proč se ptám na profiler. Ale to by to mělo dělat i u fungující stránky kde je zapnutý profiler. Proto jsem se na to ptal.

jasir
Člen | 746
+
0
-

vrtak-cz napsal(a):

Já věděl proč se ptám na profiler. Ale to by to mělo dělat i u fungující stránky kde je zapnutý profiler. Proto jsem se na to ptal.

;) Ale nedělá. Divné, že?

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

To určitě chtělo by to zjistit jak to že to u laděnky dělá a u „normání“ stránky ne.

romansklenar
Člen | 655
+
0
-

V jedné z posledních revizí (331) přibyla featurka laděnky a profileru „zviditelnit se“, pokud jsou něčím překryté a to bude právě ono.

David Grudl
Nette Core | 8228
+
0
-

Zkusil jsem poladit šablonu laděnky (ne profileru), protože tam byl bug a neprošla validátorem, vyřešil se tím problém?

jasir
Člen | 746
+
0
-

David Grudl napsal(a):

Zkusil jsem poladit šablonu laděnky (ne profileru), protože tam byl bug a neprošla validátorem, vyřešil se tím problém?

Ano. Paráda. Díky moc.

jasir
Člen | 746
+
0
-

jasir napsal(a):

David Grudl napsal(a):

Ano. Paráda. Díky moc.

Tak se chyba začala zase objevovat. :(

David Grudl
Nette Core | 8228
+
0
-

Zkus mi poslat HTML kód