Pár novinek
- David Grudl
- Nette Core | 8284
Diskuse k jednotlivým stránkám
U všech stránek na webu nette.org se nyní vpravo nahoře objevuje odkaz „Diskuse“, kde je možné psát komentáře k jednotlivým stránkám. K psaní komentářů se využívá toto fórum, takže odkaz buď vede na existující vlákno, nebo nabídne vytvoření nového vlákna (vyžaduje být přihlášen na fóru).
Proč do toho míchám fórum a nevytvořil jsem vlastní systém? Protože dlouhodobým cílem je sjednocení všech částí webu, jak designu, tak funkčnosti. Propojení umožňuje využít všechny vymoženosti fóra, ať už jde o RSS kanál nebo jednotné ovládání.
Upload obrázků
Na stránce editace je nyní (konečně!) možnost uploadovat obrázky a soubory. (zprovozním večer)
Zrušení XX
Zrušil jsem experimentální xx
verzi
(nette.org/xx/dokumentace
) a dokumentační projekt přesunul
na https://nette.org/cs/wiki
- Honza Marek
- Člen | 1664
Upload obrázků je fajn. Ale nebude třeba i upload archivů do extras, quickstartů a podobně? :-)
- David Grudl
- Nette Core | 8284
Funguje to až teď (měl jsem problém přimět server, aby nespouštěl uploadované skripty).
Obrázek se vloží tak, že vyberete soubor a kliknete na Save nebo Preview
(je to jedno). Obrázek se vloží na konec textu. Poté si jej můžete
přesunout na libovolné místo. Před uploadem se pokuste soubor vhodně
pojmenovat ve stylu dashed-words.png
nebo
dotted.words.png
.
Přiložený soubor se vloží tak, že jej vyberete a kliknete na Save nebo
Preview. Na konec textu se vloží něco jako
{{attachment: invoice.tar.gz}}
. Po uložení se přílohy vypíší
pod stránku, jak můžete vidět třeba tady. Pokud byste
chtěli změnit popisku, lze použít
{{attachment: invoice.tar.gz, Nejaky Label}}
. Přílohy je možné
odkazovat i uvnitř stránky jako "PDF":attachment:invoice.pdf
.
Před uploadem se pokuste soubor vhodně pojmenovat ve stylu
dashed-words.zip
nebo dotted.words.zip
.
- David Grudl
- Nette Core | 8284
Ještě drobnost – každá stránka má samostatný prostor (adresář), proto se nepřepíše stejně nazvaný soubor vložený do různých stránek.
- Honza Marek
- Člen | 1664
David Grudl napsal(a):
Funguje to až teď (měl jsem problém přimět server, aby nespouštěl uploadované skripty).
To by se jednoznačně hodilo na příklady. Ale nemám představu, jak to udělat bezpečně.
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Teoreticky by toho šlo dosáhnout vytvářením domén. tj. example1.demo.nette.org, example2.demo.nette.org atd. A omezit na kazde open_basedir pouze na domenu. Akorát mě nenapadá jak toho docílit na nějákém hostingu. Asi by člověk musel mít vlastní server (já mám). Případně pokud lze nastavovat open_basedir pouze na danou složku tak by se to dalo řešit i demo.nette.org/example1 atd. ale nevím jestli to jde. (U domén to jde). Každý example může mít i vlastní DB to už takový problém není.
- romansklenar
- Člen | 655
Nějak tam postrádám minor edit :( docela často jsem to používal. když jsem něco psal nebo po sobě ještě upravoval.
- romansklenar
- Člen | 655
Potvrzuju :)
BTW: dělá něco {{extras}}
?
Editoval romansklenar (25. 5. 2009 18:21)
- Honza Marek
- Člen | 1664
Když nahraju soubor a dám preview, tak se mi celý dosavadní text přepíše odkazem na soubor místo vložení odkazu na konec.
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
3tí uroveň menu na webu je stejná jako 4tá viz: https://tracy.nette.org/cs/
- Inza
- Člen | 330
Jinak díky moc za přestavení doku jak jsem navrhoval – já mám tento týden zkouškové – snad jeho začátek i konec, takže pak budu moci aktivně překopávati a budovati;-)…
Davide tobě moc díky za napsání těch proč používat framework atd
Honzo tobě moc díky za úpravy;-)
A Romane, díky za fixy v extras – jen pls při posledním comitu jsi
nenapsal shrnutí tak ho piš pls;-)
S tím se dostáváme k mému feature requestíku: Davide, bylo by možné z toho shrnutí udělat povinné pole? – když nedělám minor fix…?
- Honza Marek
- Člen | 1664
Zkoušel jsem přehrát soubor novější verzí a nějak se tomu nechce. Mám pocit, že to dřív šlo.
- David Grudl
- Nette Core | 8284
Honza M. napsal(a):
Zkoušel jsem přehrát soubor novější verzí a nějak se tomu nechce. Mám pocit, že to dřív šlo.
Myslíš při uploadu? Na které stránce a se kterým souborem to nešlo?