[2009-05-04] Stable a development version, verze 0.9
- David Grudl
- Nette Core | 8218
Ode dneška má Nette Framework plnohodnotnou stable a development verzi.
Ve frameworku se chystají dvě zásadní featury, jedna se týká šablon, bloků a snippetů, druhá souvisí s formuláři a třeba validací na straně modelu. Z praktických důvodů jsem tedy uzavřel větev 0.8 a označil ji jako stable a otevřel novou vývojovou větev 0.9.
Starší fungující projekty můžete nechat na stabilní verzi 0.8
Všechny novinky se budou promítat do verze 0.9, kterou nadále považujte za vývojovou a nahrávejte ji na ostrý server s vyšší opatrností.
Pro přechod 0.8 → 0.9 postupně vznikne návod. Prvotní změnou je, že byly odstraněny všechny deprecated metody, viz changelog. Zejména:
- nejsou už podporované metody
presentXyz()
v Presenteru (nahrazeno zaactionXyz()
) - nejsou už podporované parametry
view
v routách (nahrazeno zaaction
) live
mode nahrazen zaproduction
- Honza Marek
- Člen | 1664
A metoda AjaxDriver::link stále není deprecated
Editoval Honza M. (5. 5. 2009 16:29)
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
David Grudl napsal(a):
Ve frameworku se chystají dvě zásadní featury, jedna se týká šablon, bloků a snippetů, druhá souvisí s formuláři a třeba validací na straně modelu.
Kdy to pujde ven? Já jen že se chystám přepsat jeden projekt na nette tak abych nemusel za týde/měsíc znova… Btw je někde aktuální roadmapa/todo list co se chystá na čem se dělá atd?
- David Grudl
- Nette Core | 8218
Honza M. napsal(a):
A metoda AjaxDriver::link stále není deprecated
Není, ale je na řadě, už píše závěť ;)
- David Grudl
- Nette Core | 8218
vrtak-cz napsal(a):
David Grudl napsal(a):
Ve frameworku se chystají dvě zásadní featury, jedna se týká šablon, bloků a snippetů, druhá souvisí s formuláři a třeba validací na straně modelu.
Kdy to pujde ven? Já jen že se chystám přepsat jeden projekt na nette tak abych nemusel za týde/měsíc znova… Btw je někde aktuální roadmapa/todo list co se chystá na čem se dělá atd?
V nejbližších dnech, ale než se to usadí, může to trvat měsíc. Obecně není problém postavit web na 0.8, ta už je navždy neměnná.
- Honza Marek
- Člen | 1664
A co metody prepareXxx, nechystají se do hrobu, když továrničky na komponenty jsou mnohem lepší?
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
David Grudl napsal(a):
V nejbližších dnech, ale než se to usadí, může to trvat měsíc. Obecně není problém postavit web na 0.8, ta už je navždy neměnná.
Mě jde hlavně o tu validaci v modelech… Abych zbytečně nemusel psát validaci 2x… :-( Btw to je v pohodě to já to mám taky tak na měsíc takže bych teoreticky mohl promítat změny docela efektivně.
- romansklenar
- Člen | 655
David Grudl napsal(a):
vrtak-cz napsal(a):
David Grudl napsal(a):
Kdy to pujde ven? …
V nejbližších dnech, ale než se to usadí, může to trvat měsíc.
Obou featurek se už skoro nemůžu dočkat, měsíc máme taky skoro fuč, tak se informačně zeptám: Jak probíhá usazování? :)
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Dva měsíce a kus jsou fuč. A tak se zeptám jak to vypadá s validací formulářů modelem?