SVN a @layout.phtml

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Zdravím,
začal jsem pracovat s Nette. Používám SVN na správu verzí. Problém nastává v okamžiku, kdy projekt obsahuje soubor @layout.html, v tu chvíli SVN pri commitu vyhodí chybu. Problém je očividně zavináč na prvním místě v názvu souboru, který záhadně nutí SVN brát si adresu jako templates@layout.phtml namísto templates/@layout.phtml

Any idea?

Proki
Člen | 66
+
0
-

Nevím proč ti to nechodí, ale já používám SVN běžně i na Nette projekty a zatím bez problémů.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Co pužíváš za klienta? A server? Protože já a spousta dalších lidí s tím problém nemá ostatně i samotné nette je na SVNku a funguje to a to jsou v examples taky @layout.phtml.

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Používám Debian SID (ano, opravdu jsem Linuxák), SVN balík z repositáře „subversion“, verze 1.5.6dfsg-1 (unstable).
Konzolově jsem to popravdě ještě nezkoušel, dělám v NetBeans 6.5.1, na práci se SVN používam modul Subversion 1.4.3.

Editoval Majkl578 (2. 5. 2009 17:49)

simon
Člen | 98
+
0
-

Tak se taky hlasim k temto problemum jako ma Majkl578.

Používám Kubuntu 9.04, zkompiloval jsem si nejnovejsi subversion 1.6.2 (r37639) jako klient a problemy porad pretrvavaji. Pouzivam Netbeans 6.5.1 se subversion pluginem verze 1.4.3.

Ocenim kazdou smysluplnou radu (zmen IDE/OS neni rada). Predem diky.

phx
Člen | 651
+
0
-

A dela to server nebo klient. Ja na Windows nemam problem. I kdyz pouzivam pouze lokalne TortoiseSVN.

simon
Člen | 98
+
0
-

Dela to podle me klient.

edke
Člen | 198
+
0
-

simon wrote:

Tak se taky hlasim k temto problemum jako ma Majkl578.

Používám Kubuntu 9.04, zkompiloval jsem si nejnovejsi subversion 1.6.2 (r37639) jako klient a problemy porad pretrvavaji. Pouzivam Netbeans 6.5.1 se subversion pluginem verze 1.4.3.

Ocenim kazdou smysluplnou radu (zmen IDE/OS neni rada). Predem diky.

Problem nie je v svn. Problem je ako pouziva svn netbeans. Je zjavne ze nespravne escapuje nazov suboru. Ak v danom working copy (checkout-nuty projekt v netbeans) pouzijes namiesto netbeans svn gui klienta svn z konzoly, vsetko funguje ako ma. Na fore netbeans dokonca niekto z Nette-akov otvoril nato vlakno, nikam to vsak neviedlo. Kedze tiez nemienim problem riesit zmenou IDE/OS, obchadzam to tak, ze ak to je potrebne, pouzijem na update/commit klienta v konzole.

Pri beznom pouzivani to teda vyzera tak, ze akonahle sa dotknem sablon s @, dany commit/update poriesim v konzole a potom sa vratim spat do netbeans. A v konzole sa so svn robi celkom dobre, takze to celkovo nie je showstopper :)

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Jestli to dělá jenom znak @, tak by možná stálo za zvážení jestli nedat možnost ho nastavit. Nějak tokto:

Template::$layoutSign = '#';
Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Přepište si v BasePresenteru Presenter::formatLayoutTemplateFiles

David Grudl
Nette Core | 8228
+
0
-

Tak to by chtělo urgovat na netbeans, ne?

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Jan Tvrdík napsal(a):

Přepište si v BasePresenteru Presenter::formatLayoutTemplateFiles

To není jediné místo ještě například globalní pohledy v Presenter::formatTemplateFiles

simon
Člen | 98
+
0
-

Dekuji za rady. Prepsal jsem si ty metody.

Bude to tedy chyba IDE a je nutne je urgovat, ale podle me to bude trvat nez s tim neco udelaji.

Chci se zeptat jeste na neco. Nestalo by opravdu za zvazeni doplnit moznost zmeny prefixu z @ na neco jineho. Ted se prosim odprostete od toho problemu s SVN. Jde mi o to, ze Nette je propagovano jako velmi customizovatelny framework. Co kdyz ma nejaka firma treba vlastni konvence pro pojmenovavani sablon a nechce je menit?

deric
Člen | 93
+
0
-

Bug jsem hlásil na Netbeans už někdy loni, ale zatím to neopravili (pokud vím).

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

nahlasil jsem bug v modulu subversion netbeansu (deric: ikdyby duplicitni, alepson by si toho mohli znovu vsimnout)

simon
Člen | 98
+
0
-

prosim o link na ten bug report at muzeme sledovat progress.

deric
Člen | 93
+
0
-

Psal jsem to predtim na forum netbeans, ale bez odpovedi. A pak jsem na to zapomnel… bugreport jsem poslal az ted. Tak snad uz to vyresi.

http://www.netbeans.org/…show_bug.cgi?…

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

byl jsi rychlejsi, me to uzavreli jako duplikat
http://www.netbeans.org/…show_bug.cgi?…
jen jsi dal spatnou prioritu, mel jsi dat P1, ne P3 :)

deric
Člen | 93
+
0
-

Jedná se dokonce o chybu v subversion, v nové verzi by to mělo být opraveno. V Netbeans je to možné obejít nainstalovaním JavaHL, pro Ubuntu by to měl být balík „libsvn-javahl“

http://subversion.tigris.org/…show_bug.cgi?…