SVN a @layout.phtml
- Majkl578
- Moderator | 1364
Zdravím,
začal jsem pracovat s Nette. Používám SVN na správu verzí. Problém
nastává v okamžiku, kdy projekt obsahuje soubor @layout.html, v tu
chvíli SVN pri commitu vyhodí chybu. Problém je očividně zavináč na
prvním místě v názvu souboru, který záhadně nutí SVN brát si adresu
jako templates@layout.phtml
namísto templates/@layout.phtml
Any idea?
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Co pužíváš za klienta? A server? Protože já a spousta dalších lidí s tím problém nemá ostatně i samotné nette je na SVNku a funguje to a to jsou v examples taky @layout.phtml.
- Majkl578
- Moderator | 1364
Používám Debian SID (ano, opravdu jsem Linuxák), SVN balík
z repositáře „subversion“, verze 1.5.6dfsg-1 (unstable).
Konzolově jsem to popravdě ještě nezkoušel, dělám v NetBeans 6.5.1, na
práci se SVN používam modul Subversion 1.4.3.
Editoval Majkl578 (2. 5. 2009 17:49)
- simon
- Člen | 98
Tak se taky hlasim k temto problemum jako ma Majkl578.
Používám Kubuntu 9.04, zkompiloval jsem si nejnovejsi subversion 1.6.2 (r37639) jako klient a problemy porad pretrvavaji. Pouzivam Netbeans 6.5.1 se subversion pluginem verze 1.4.3.
Ocenim kazdou smysluplnou radu (zmen IDE/OS neni rada). Predem diky.
- edke
- Člen | 198
simon wrote:
Tak se taky hlasim k temto problemum jako ma Majkl578.
Používám Kubuntu 9.04, zkompiloval jsem si nejnovejsi subversion 1.6.2 (r37639) jako klient a problemy porad pretrvavaji. Pouzivam Netbeans 6.5.1 se subversion pluginem verze 1.4.3.
Ocenim kazdou smysluplnou radu (zmen IDE/OS neni rada). Predem diky.
Problem nie je v svn. Problem je ako pouziva svn netbeans. Je zjavne ze nespravne escapuje nazov suboru. Ak v danom working copy (checkout-nuty projekt v netbeans) pouzijes namiesto netbeans svn gui klienta svn z konzoly, vsetko funguje ako ma. Na fore netbeans dokonca niekto z Nette-akov otvoril nato vlakno, nikam to vsak neviedlo. Kedze tiez nemienim problem riesit zmenou IDE/OS, obchadzam to tak, ze ak to je potrebne, pouzijem na update/commit klienta v konzole.
Pri beznom pouzivani to teda vyzera tak, ze akonahle sa dotknem sablon s @, dany commit/update poriesim v konzole a potom sa vratim spat do netbeans. A v konzole sa so svn robi celkom dobre, takze to celkovo nie je showstopper :)
- simon
- Člen | 98
Dekuji za rady. Prepsal jsem si ty metody.
Bude to tedy chyba IDE a je nutne je urgovat, ale podle me to bude trvat nez s tim neco udelaji.
Chci se zeptat jeste na neco. Nestalo by opravdu za zvazeni doplnit moznost zmeny prefixu z @ na neco jineho. Ted se prosim odprostete od toho problemu s SVN. Jde mi o to, ze Nette je propagovano jako velmi customizovatelny framework. Co kdyz ma nejaka firma treba vlastni konvence pro pojmenovavani sablon a nechce je menit?
- deric
- Člen | 93
Psal jsem to predtim na forum netbeans, ale bez odpovedi. A pak jsem na to zapomnel… bugreport jsem poslal az ted. Tak snad uz to vyresi.
- Majkl578
- Moderator | 1364
byl jsi rychlejsi, me to uzavreli jako duplikat
http://www.netbeans.org/…show_bug.cgi?…
jen jsi dal spatnou prioritu, mel jsi dat P1, ne P3 :)
- deric
- Člen | 93
Jedná se dokonce o chybu v subversion, v nové verzi by to mělo být opraveno. V Netbeans je to možné obejít nainstalovaním JavaHL, pro Ubuntu by to měl být balík „libsvn-javahl“