Jak explicitně donutit Laděnku k výpisu chyb s FireBugem
- BigCharlie
- Člen | 285
Nenarazili jste někdo na následující problém: Když mám nainstalovaný FireBug, Laděnka vypisuje všechny hlášky nemající úroveň chyb do FireBugu. Jenže FireBug změní ikonu ve stavovém řádku pouze, když se jedná o chybu.
Jak donutit buď Laděnku vypisovat na vyžádání úplně všechno, nebo přinutit FireBug ke změně stavové řádky pokaždé? Někdy mě to nepříjemně překvapí, když se FireBug tváří přívětivě a potom na mě vyběhne mračno hlášení.
Tohle projde bez povšimnutí ve stavovém řádku:
trigger_error('Varovani', E_USER_WARNING);
Tohle vyvolá změnu:
trigger_error('Chyba: ', E_USER_ERROR);
Pro upřesnění – vymažte výpis FireBugu, zavřete a zkuste. Pokud ho mám otevřený, změna stavového řádku nastane. Mě tak napadá, že možná pláču na nesprávném hrobě a půjdu to napsat na fórum FireBugu…
Ale to explicitní donucení Laděnky k výpisu nejde?
- Honza Kuchař
- Člen | 1662
Tomik napsal(a):
Tohle jsem vyřešil: mám tak velký monitor, že můžu mít otevřený FireBug neustále.. :)
Řeším to stejně. A k tomu jednomu velkému mám připojený ještě druhý velký – na tom je IDE :D
- BigCharlie
- Člen | 285
David Grudl napsal(a):
Tohle bylo řešeno někdy před měsícem, ne?
Asi máš na mysli tenhle topic.
Omlouvám se, hledal jsem prve ve fóru, ale to vyhledávání není úplně nejořechovější! Teď i když jsem věděl, co hledám a z jaké doby, bylo rychlejší to vyhledat přes google přes rozšířené vyhledávání, hledal jsem firebug místo firelog.
V to případě se přimlouvám za zmiňovanou úpravu. A co to explicitní donucení Laděnky k výpisu? Předpokládám, že neexistuje?
EDIT: Teď jsem se díval do zdrojového kódu, ta úprava už tam je, ale chování v mém případě přetrvává. Souvisí to evidentně s přebíráním generovaných chyb. Zkusil jsem prostý kód:
Laděnka zařve:
require_once('Nette\Debug.php');
Debug::enable();
trigger_error('Chyba: ', E_USER_ERROR);
Laděnka mlčí, ikona fireBugu taktéž, rozkliknutí odhalí varování:
require_once('Nette\Debug.php');
Debug::enable();
trigger_error('Varovani: ', E_USER_WARNING);
Nešlo by tedy explicitně mít možnost laděnce říct, že chci, aby zařvala pokaždé, kdy se něco stane (tj. od mnou stanovené úrovně ala error_reporting(…))?
Editoval BigCharlie (1. 5. 2009 11:07)
- David Grudl
- Nette Core | 8284
BigCharlie napsal(a):
V to případě se přimlouvám za zmiňovanou úpravu. A co to explicitní donucení Laděnky k výpisu? Předpokládám, že neexistuje?
Existuje ;-) Prostě místo E_USER_WARNING použij E_USER_ERROR. Tahle jsou ty kódy zamýšleny.
Laděnka mlčí, ikona fireBugu taktéž, rozkliknutí odhalí varování:
Tohle už je někde mezi FirePHP a Firebugem, s tím bohužel nic nezmůžu.