Twitter Bootstrap přidání do nette

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
TomasHuttner
Člen | 66
+
0
-

Ahoj, chtěl bych se zeptat jek přidat do Nette Bootstrap abycho mohli pouzívat ve formulářích a i v šablonách? Děkuji

Hurass
Člen | 114
+
0
-

Já ho mám nahranej ve složce www, která jediná je viditelná z venku. :-) Pak už normálně používáš jako kdekoli jinde.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

pro formulare doporucuji BootstrapFormRenderer, ktery vykresli formular pro twb2

TomasHuttner
Člen | 66
+
0
-

Děkuji zkusím to, a když ho chci použít v šabloně se k bootstrapu připojím jak? v @layout.latte?

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

do @layout.latte do <head> nalinkujes potrebny css a js

Editoval matej21 (21. 12. 2013 19:08)

TomasHuttner
Člen | 66
+
0
-

Zkoušel sel sem vytvořit formulář pomocí:

	protected function createComponentCommentForm()
	{
		$form->setRenderer(new BootstrapRenderer);

		$form->addText('name', 'Jméno:')
				->setRequired();

		$form->addText('email', 'Email:');

		$form->addTextArea('content', 'Komentář:')
				->setRequired();

		$form->addSubmit('send', 'Odeslat');

		return $form;
	}

a píše mi to chybu:

Undefined variable: form

Oli
Člen | 1215
+
0
-

No tak ta hláška je jasná, nemáš nikde definovanou proměnnou $form, viz.

TomasHuttner
Člen | 66
+
0
-

To vím co to znamená, když ale dám místo

//$form->setRenderer(new BootstrapRenderer);

tohle:

$form = new Nette\Application\UI\Form;

tak to funguje

Editoval TomasHuttner (21. 12. 2013 17:23)

Hurass
Člen | 114
+
0
-

A němělo by to být náhodou takto?

$form = new Nette\Application\UI\Form;
$form->setRenderer(new BootstrapRenderer);
TomasHuttner
Člen | 66
+
0
-

Stejně mi to nevykreslí formulář pomocí bootstrapu

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

mas v head nalinkovany css bootstrapu?

TomasHuttner
Člen | 66
+
0
-

@layout.latte

<head>
	<meta charset="UTF-8">
	<meta name="description" content="">
	<meta name="robots" content="{$robots}" n:ifset="$robots">

	<title>{block title|striptags|upper}Nette Application Skeleton{/block}</title>

	<link rel="stylesheet" media="screen,projection,tv" href="{$basePath}/css/screen.css">
	<link rel="stylesheet" media="print" href="{$basePath}/css/print.css">
	<link rel="stylesheet" media="print" href="{$basePath}/css/bootstrap.css">
	<link rel="stylesheet" media="print" href="{$basePath}/css/bootstrap-responsive.css">
	<link rel="shortcut icon" href="{$basePath}/favicon.ico">
	{block head}{/block}
</head>
David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

media="print" je pro tisk, zmen to na media="screen,projection,tv"

TomasHuttner
Člen | 66
+
0
-

Ještě mám jeden problém dělám qickstart a hlá si mi to chybu:

Multiple services of type Nette\Security\IAuthenticator found.

řádek 41 je červený

$form->onSuccess[] = $this->signInFormSucceeded;
32:                return $form;
33:            }
34:
35:
36:        public function signInFormSucceeded($form)
37:            {
38:                $values = $form->values;
39:
40:                try {
41:                    $this->getUser()->login($values->username, $values->password);
42:                    $this->redirect('Homepage:');
43:
44:                } catch (Nette\Security\AuthenticationException $e) {
45:                    $form->addError('Nesprávné přihlašovací jméno nebo heslo.');

už vážně neví co s tím..

Editoval TomasHuttner (21. 12. 2013 20:28)

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Máš v configu zaregistrováno více Authenticatorů, stačilo by se jen naučit číst.

petrb
Člen | 8
+
0
-

Quickstart zmiňuje jeden, ale v kódu jsou dva načítané konfig soubory, prohlídni oba a případně sluč/promaž, taky mě to zmátlo

config
   config.local.neon
   config.neon