Doporučte hosting pro nette aplikace

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Sice tu máme vlákno hostingy podporujícímy nette ale nemáme tu doporučené hostingy. A tak se ptám doporučíte někdo nějáký?

Požadavky

V zásadě to je schrnutí doporučení zde na fóru.

• Oddělený openbase_dir a document_root (přístupné přez FTP)
  • povolená fce. ini_set
  • Možnost více domén 2hého řádu (není nutné)
  • Bez nutnosti převodu domény pod správu hostingové společnosti (Externí DNS hosting)
  • MySQL nebo PostgreSQL (kdyby bylo i SQLite nebránil bych se)
  • Memcache (není nutné)
  • Pokud možno česká společnost

Více mě toho nenapadá kdyby ale přece jenom jo tak to sem dopíšu…

Editoval vrtak-cz (22. 4. 2009 12:40)

hrach
Člen | 1838
+
0
-

savana.cz

romansklenar
Člen | 655
+
0
-

Podporuje savana soubory .htaccess jinde než v document_rootu (resp ftp_rootu) ? Pamatuju si, že když jsem tam něco kdysi upravoval tak to nebylo povolene a app koncila 500kou.

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-

Jo, na Savaně mi funguje vše. Možná ti to padalo kvůli RewriteBase, to jsem musel zakomentovat.

EDIT: Ještě jsem si vzpomněl, že mi to nefungovalo bez zakomentování magic_quotes a register_globals nastavení. Tyhle věci se dají nastavit v jejich administraci.

#php_flag magic_quotes_gpc off
#php_flag register_globals off

Editoval LastHunter (22. 4. 2009 15:06)

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-
Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

IMHO se sem začne pastovat to samé jako v seznamu kompatibilních hostingů, jak jsem psal tam, administraci mam na nette na profitux.cz a nemám žádný problém, stačí vyzkoušet

ic
Člen | 430
+
0
-

jinak seznam Nette kompatibilních hostingů zde:

https://forum.nette.org/…ich-hostingu

ales.kafka
Člen | 34
+
0
-

Na localhostu připravuji novou verzi vlastního redakčního systému, ve kterém se snažím používat všechny vymoženosti nette, tedy aspoň co se zatím administrace týká. Momentálně web běží na hostignu savana.cz, se kterým jsem hrubě nespokojený. Jako nový jsem si vybral onebit.cz, sice mají nějaké nedostatky, ale na onehelp.cz se píše, že např. funkce ini_set() je pro php5 konečně povolená. (víc info)

Může to prosím někdo potvrdit? Jen pořád nevím, zda zvolit safe_mode on či off. Nechci totiž na sdílený hosting s takovýma prasárnama jako joomla a podobné open-source. Funguje potom správně cache a jiné nette features? Osobně si s safe_mode=on vystačím..

romansklenar
Člen | 655
+
0
-

Mě u OneBitu funguje vše jak má od té doby co povolili ini_set. Cache ti potvrdit zatím nemůžu, protože web co tam hostuju je staršího data. Na banánu nám třeba cache od té doby co se předělalo její fungování, někde v jiném vlákně se případná nefunkčnost řeší.

PetrP
Člen | 587
+
0
-

ales.kafka napsal(a):

Může to prosím někdo potvrdit? Jen pořád nevím, zda zvolit safe_mode on či off. Nechci totiž na sdílený hosting s takovýma prasárnama jako joomla a podobné open-source. Funguje potom správně cache a jiné nette features? Osobně si s safe_mode=on vystačím..

Onebit s safe_modem do teď bez problemu. Jen v nejnovějších revizích je experimentálně ukládání cachí do podadresářů a to dělá problémy, ale předpokládám že to je otázka chvilky až se vrátí david a vyřeší se to viz zde

pmg
Člen | 372
+
0
-

Proč odcházet od localhostu, jestli tam všechno funguje?

ales.kafka
Člen | 34
+
0
-

Hosting jsem objednal, a zatím vyzkoušel funkčnost. Samotný DataGrid s Nette 0.8 šlapal bez problému, ale aktuální verze Nette nešla, dělá problémy ta cache, ale to se snad do nasazení konečné verze systému dopiluje.

Localhost mám samozřejmě na svém notebooku a tato verze má nahradit starší kus kódu v ostrém provozu.

PetrP
Člen | 587
+
0
-

pmg napsal(a):

Proč odcházet od localhostu, jestli tam všechno funguje?

Tak tak localhost je nejlepší doména pro produkční nasazení ;]

ales.kafka napsal(a):

Hosting jsem objednal, a zatím vyzkoušel funkčnost. Samotný DataGrid s Nette 0.8 šlapal bez problému, ale aktuální verze Nette nešla, dělá problémy ta cache, ale to se snad do nasazení konečné verze systému dopiluje.

Tak verzi 0.9 než se to dopiluje můžeš rozchodit taky:

Jedna možnost je, když používáš malé množství namespace tak si adresaře pro ně vytvoříš ručně a nastavíš jim opravnění

nebo si na tomto řádku dočasné zméníš detekci $this->useSubdir = false;