Seznam Nette kompatibilních hostingů

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
romansklenar
Člen | 655
+
0
-
  • hosting: multihosting AHOSTING.cz
  • verze PHP: 5.2.14
  • checker – bez problémů
  • cena:
    • tarif Standard – náklad na doménu 25,9 Kč / měsíc
    • tarif Exclusive – náklad na doménu 19,9 Kč / měsíc


  • hosting: ONEbit.cz
  • program: WEB-START
  • verze PHP: 5.2.6
  • cena: 360,–/rok
  • phpinfo, checker – bez problémů
  • levný hostingový program ale kvalitní hosting s dobrým přístupem a rychlou technickou podporou a skvělou dostupností

Editoval romansklenar (6. 7. 2009 0:06)

sairon
Člen | 32
+
0
-
  • hosting: Savana.cz
  • program: Savana 2000 (stejnou konfiguraci mají i levnější programy)
  • cena: 1440 Kč/rok
  • verze PHP: 5.2.6 – při uvolnění důležitějšího release bývá aktualizována
  • zkušenosti s Nette: zatím bez problémů
David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-
David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-
Jod
Člen | 701
+
0
-
  • hosting: Yegon
  • server: dw7.nameserver.sk
  • verzia PHP: 5.2.5
  • funguje Nette zo Zend knižnicami

Editoval Jod (6. 1. 2009 2:13)

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-
  • hosting: Armin.sk
  • program: Student
  • verze PHP: 5.2.6
  • cena: 400,–/rok (pro studenty)
  • zatím bez problémů

Editoval Jan Tvrdík (6. 1. 2009 6:21)

nAS
Člen | 277
+
0
-
  • hosting: Netzona.cz
  • program Standard (stejnou konfiguraci mají i levnější programy)
  • cena: od 30 Kč / měsíc
  • verze PHP: 5.2.4
  • Nette zatím bez problémů
Wosonj
Člen | 36
+
0
-

Sice to není hosting, ale snad to někomu pomůže – oblíbený OS dedikovaných serverů CentOS má ve standardních repositories (včetně centosplus) pouze PHP 5.1.x, tudíž s Nette momentálně kompatibilní není. Na netu lze najít návody, jak tam PHP 5.2.6 dostat, ale není to úplně easy.

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-
  • hosting: edrive hosting
  • verze PHP: 5.2.6
  • omezení Nette: nedostatečný paměťový limit skriptů v případě použití robotloaderu na knihovny Zend – lze řešit ručním vložením konkrétních knihoven (v mém případě Zend_Date)
kaja47
Člen | 16
+
0
-
  • hosting: c4
  • cena: 1200 kč / rok
  • verze PHP: 5.2.8
  • Nette a Zend bez problémů
Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-
  • hosting: HostingSolutions.cz
  • cena: dle katalogu již od 20kč/měsíc
  • verze PHP: 5.2.6
  • Nette zcela bez problémů standartně vypnutý display_errors (při překlápění z DEVEL na ostrý se hodí zapnout nicméně pomoti .htaccess se dá zapnout)
  • U reseller hostingu nemožnost SSL (Https) :-(
  • Administrace přez Plesk 8.3 (Takřka přeložený do Češtiny)

Editoval vrtak-cz (6. 1. 2009 23:48)

cuga
Člen | 210
+
0
-
  • hosting: VShosting.cz
  • cena: od 118 s DPH mesicne (moznost hostovat az 10 domen)
  • verze PHP: 5.2.3–0.dotdeb.0
  • administrace pres PLESK 8.1.1
  • omezeni Nette: nefunguje mi ladenka, ale nijak blize sem to nezkoumal, protoze ladim na lokalu
Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

cuga napsal(a):

  • omezeni Nette: nefunguje mi ladenka, ale nijak blize sem to nezkoumal, protoze ladim na lokalu

Asi nemají povolený ini_set.


  • hosting: Explorer
  • cena: 279 Kč / měsíc
  • verze PHP: 5.2.6
  • Nette bez problémů
  • MySQL pouze verze 4
Kenn
Člen | 110
+
0
-

Nevíte jak je na tom Active24? Mám tam jeden Win server a plánuji web předělat na Nette. Proto je pro mě výhodnější jenom přejít na linux server než hledat nový hosting :-)

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-
  • www.domena.cz (Ignum)
  • verze PHP: 5.1.5
  • Nette neběží :(
  • Řekli mi, že v blízké době chystají novou hardwarovou výbavu a budou verzi PHP aktualizovat častěji.
crempa
Člen | 198
+
0
-

Kenn napsal(a):

Nevíte jak je na tom Active24? Mám tam jeden Win server a plánuji web předělat na Nette. Proto je pro mě výhodnější jenom přejít na linux server než hledat nový hosting :-)

Na Active24 me jeden projekt na Nette bezi, maji tem eAccelerator, takze pokud pouzivas perzistentni parametry tak doporucuju posledni revizi aby to fungovalo…

Takze ANO funguje, ale jinak nemuzu doporucit… je to nehorazny moloch s minimalni pruznosti a hloupou adresarovou strukturou, ktera nedovoli vyuzit Nettovske oddeleni knihoven od aplikace… toz tak

ViliamKopecky
Nette hipster | 230
+
0
-

Možná by se hodil nějaký testovací skriptík, co by otestoval nastavení serveru a dokázal nahlásit možné problémy…?

stpnkcrk
Generous Backer | 188
+
0
-

A co 1481-requirements-checker ?

Případná ukázka http://nette.kocourekp.com/checker.php

ViliamKopecky
Nette hipster | 230
+
0
-

skocourek napsal(a):

A co 1481-requirements-checker ?

Případná ukázka http://nette.kocourekp.com/checker.php

Ó, tak je vidět jak to fórum poslední dobou sleduju jen koutkem oka. Dík

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-
David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

Warden napsal(a):

Tak to je špičkový přehled. Odkazy na checkery jsou užitečné, přidám do nich raději ještě číslo verze.

frosty22
Člen | 373
+
0
-
  • hosting: kapusta.cz
  • cena: dle programů od 20 Kč (testováno na Jahoda/50Kč)
  • PHP Version 5.2.6–0, MySQL: 5.0.32 (PHPinfo: http://kapusta.cz/info.php)
  • Nette zcela bez problémů

Výčet technologií:
Apache 2.0, PHP5, GD knihovna, mySQL 5, Pure-FTP, .htaccess, mod_rewrite, FFMPEG, inoncube, ClamAV, SpamAssassin, BIND DNS, CRON, Emaily, POP3/IMAP, SMTP, php mail, neomezený trafik, neomezeně domén 3. řádu.

Checker:
Your server configuration satisfies minimum requirements by Nette Framework. Please see the warnings listed below.

Warningy:
Magic quotes off
Register_globals off
Memcache extension
ImageMagick library

Ostatní PASSED

jiriknesl
Člen | 56
+
0
-

Takže na dotaz jsem se vyptal, zda mi zprovozní PHP 5.3 zde: http://angel-hosting.cz/

A prý s tím nemají žádný problém.

Jinak je to VPS, takže si v podstatě můžete nastavi všechno tak, jak se Vám zlíbí. Neomezený počet domén a všeho ostatního.

syky01
Člen | 25
+
0
-

jenom bych si dovolil menší OT (Kdyžtak mě pak může David smáznout).

Vzhledem k tomu, že se tady začal používat i Nette Requirements Checker, tak bych měl drobný návrh na vylepšení (možná i Nette), vzhledem k tomu, že mě teď domácí server běží na Win 2008, tak jsem PHP rozběhal na IIS7 a zjistil,
že checker háže chybu u položky „$_SERVER["SERVER_ADDR“]" , protože IIS bohužel SERVER_ADDR nepoužívá, ale

IIS vrací IP adresu pod $_SERVER[„LOCAL_ADDR“] tak jestli by šlo rozšířit checker (a ted koukám i NETTE) i o existenci této proměnné…

David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

Podporu pro $_SERVER[„LOCAL_ADDR“] jsem přidal.

Martin Mates
Člen | 179
+
0
-

Na VShostingu mají PHP ve verzi 5.2.0-8+etch13 mohl by s tím být problém? 5.2.0 Není to málo? Bohužel si nemůžu moc vybírat, klient tady chce mít všechno. Tady je výpis PHP info: http://atlantis.vshosting.cz/phpinfo.php

Vidíte tam někde nějaký problém? Funkce ini_set a ini_alter zakázané nejsou.

jzajpt
Člen | 1
+
0
-
  • hosting: Zologicka.cz
  • verze PHP: 5.2.6
  • tarify: Basic (1990/rok) nebo Multi (4990/rok, 5 domén)
  • Nette bez problémů
Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Webhosting Web4ce

program start (a vyšší)

od 39kč/měsíc

checker: http://nette-requirements.majkl578.cz/

Editoval Majkl578 (27. 5. 2009 14:40)

David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

Martin Mates napsal(a):

Na VShostingu mají PHP ve verzi 5.2.0-8+etch13 mohl by s tím být problém? 5.2.0 Není to málo? Bohužel si nemůžu moc vybírat, klient tady chce mít všechno. Tady je výpis PHP info: http://atlantis.vshosting.cz/phpinfo.php

Vidíte tam někde nějaký problém? Funkce ini_set a ini_alter zakázané nejsou.

Doporučuji zkusit nahrát checker a uvidíš. Obecně 5.2.0 je strašně mizerná verze (jako každé PHP x.x.0), ale Nette je s ní (na četné žádosti) dnes už kompatibilní.

tomas.danita
Člen | 1
+
0
-

Editoval tomas.danita (30. 5. 2009 11:27)

Jur4
Člen | 51
+
0
-
  • Hosting: station.cz
  • Server: station09 – safe_mode = Off – (phpinfo)
  • Cena: 50kč / měsíc (bus.station)

Checker:

Santas
Člen | 11
+
0
-

Hosting: Elbiahosting.sk

Cena: od 1.63€ / mesiac

Checker: 0.8 – http://psandtner.sk/…/checker.php

Editoval Santas (12. 6. 2009 19:06)

blizz_boz
Člen | 6
+
0
-

Na hostingu WebHouse – domains.sk je PHP 5.2.6 Nette funguje bez problémov.

ic
Člen | 430
+
0
-

Hosting na gigaserver.cz

virtuální servery:

  • hosting: 7 Kč/měsíc – 600 Kč/měsíc (podle tarifu)
  • domény: .cz 245 Kč/rok, .eu 197 Kč/rok, .com 159 Kč/rok, ±30 dalších
  • nalimitované datové přenosy, nelimitovaný počet supdomén, nelimitovaný počet emailů
  • vhodná struktura složek: vasedomena.tld bude obsahovat slozky vasedomena.tld, vasesupdomena.vasedomena.tld, dalsivasepdomena.vasedomena.tld, … no a přidání app a bils se přímo nabízí
  • databáze MySql, PostgreSQL, (SQLite pochopitelně)
  • Na serverech mají jak php 5.1.x tak 5.2.x, po stručné mailové korespondenci ovšem provedou přesun na php ‚vyspělejší‘ server
  • Requirements Checker
  • phpinfo()

nazkoušku můžete začít s 15MB prostoru (ale jen 84Kč za rok) a pokud se web rozjede není problém kdykoliv se přesunout na (pochopitelně dražší) hostingový tarif s větší kapacitou.

Editoval ic (30. 7. 2009 16:41)

hauerland
Člen | 16
+
0
-

Web hosting na MediaTemple.net

Popis programu: http://www.mediatemple.net/webhosting/gs/

Cena: 20 $/měsíc

PHP Version 5.2.6

Nette Checker: http://www.hauerland.com/checker.php

Editoval hauerland (28. 7. 2009 13:21)

morousej
Člen | 18
+
0
-

Freehosting ComeHere.cz

Informace: http://comehere.cz/informace.html (domény II. i III. řádu)

Cena: 0 Kč

PHP Info: http://morousej-space.comehere.cz/phpinfo.php

Checker: http://morousej-space.comehere.cz/checker.php

Cifro
Člen | 245
+
0
-

Freehosting Freeserver.sk

  • Informácie
  • Podmienky
  • phpinfo()
  • safe_mode on, nefunguje správne cache
  • Checker – všetko passed, okrem:
    • warning Magic quotes off
    • warning Register_globals off
    • warning ImageMagick library
Jod
Člen | 701
+
0
-

Cifro napsal(a):

Freehosting Freeserver.sk

  • Informácie
  • Podmienky
  • phpinfo()
  • safe_mode on, nefunguje správne cache
  • Checker – všetko passed, okrem:
    • warning Magic quotes off
    • warning Register_globals off
    • warning ImageMagick library

S freeservrom máme s kamošmi pár rokov dozadu velmi nepekné skúsenosti. Silno neodporúčam !

Cifro
Člen | 245
+
0
-

Jod napsal(a):
S freeservrom máme s kamošmi pár rokov dozadu velmi nepekné skúsenosti. Silno neodporúčam !

Ako to? Ja som spokojný. Na to čo tam hostujem mi zatiaľ stačí. Nemožeš očakavať neviem čo, keď všetko chlapci poskytujú zadarmo (len doména sa plati). Musíš akceptovať aké podmienky tam sú.

Boli tam aj také prípady, že ženska si tam dala firemný web, a vypadol mail server na deň a už sa chcela dožadovať neviem čoho, a mali jej volať že či je to spravené. Jediný suport je fórum. A firemný web na freehosting nepatrí ak to má byť čo najspoľahlivejšie.

Jod
Člen | 701
+
0
-

Neplatíš len za doménu, doména stojí podstatne menej než oni pýtajú. Lepších skutočných freehostingov je podstatne viac, ktoré sú naozaj zadarmo.

Neviem presne už očo išlo, lebo to riešil kamoš, ale myslím, že sme skončili bez dát a bez domény, ktorú sme si potom mohli odkúpiť vtedy asi za dvadsať tisíc.

Komunikácia 0%, ústretovosť 0%.

Cifro
Člen | 245
+
0
-

Hej, ten freeserver je projekt Yegonu, a oni si to tak vymysleli, že za domenu si zaplatiš a všetko ostatné zadarmo. O všetko technické okolo hostingu sa starajú chlapci z freeserver.sk, o domény a poplatky sa stará Yegon.

A komunikácia? Hm na fóre čo sa spýtaš to ti odpovedia, keď chceš fakturu domény poslať novu, prepolsať ešte raz tak to už rovno do Yegonu pišeš a to odpovedaju hneď. A vy ste možno trafili takú doménu čo bol problem s ňou.

To je to, že jeden može mať dobré skusenosti tak je spokojný, iný narazil na špecifický problem tak už zanevrel… Ale toto je topic Nette kompatibilných hostingov, a na freeservery je až na ten safe mod všetko ok.

ic
Člen | 430
+
0
-

Nic co se platí není zadarmo… na ulici potkávám (bohužel) stále nějaké vnucovače co mi rozdají spoustu věcí zadarmo, jen když si koupím to a tamto.

Třeba hosting-zdarma.cz http://www.hosting-zdarma.cz/…g-ceny-domen (nezkoušel jsem takže o něm nic nevím) akorát to, že jejich zdarma je dražší než zdarma od Freeserver.sk

Jod
Člen | 701
+
0
-

Ja dobre viem ako je to s yegonom a freeservrom. Yegon je fajn hosting, aj keď trochu drahší, v predchodzej práci sme ho používali a support a ochota boli na mieste.

My sme netrafili doménu s ktorou bol problém, ale hosting s ktorom bol problém. Mali sme doménu, hosting a v jeden deň sme nemali už nič.

Ano toto je topic nette kompatibilných hostingov a nerád by som aby mal niekto z tohoto fóra rovnaké problémy ako my. Myslím, že toto je dosť silný faktor na zváženie ich hostingu.

Neviem ako dlho tam máš ty hosting, ale my sme ho mali vyše roka až dva, dovtedy problémy neboli. Človek si hovorí pohoda, pohoda, dokým nedostane kladivom po gebuli. Dneska môžeš byť spokojný a zajtra budeš nadávať, bacha nato ;)

Cifro
Člen | 245
+
0
-

3 roky hostujem a zatiaľ ok. Ale už končime, lebo nam vyčlenia vlastný topic xD

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Cifro napsal(a):

… a na freeservery je až na ten safe mod všetko ok.

Register_globals on podle mě ok není.

Cifro
Člen | 245
+
0
-

PetrP napsal(a):

Cifro napsal(a):

… a na freeservery je až na ten safe mod všetko ok.

Register_globals on podle mě ok není.

Ech ste sa do mňa obuli, a ja som len chcel len prispieť do zoznamu, čo na tom serveri baví a čo nie. Ja vám ho nenukam.

Jod
Člen | 701
+
0
-

Ja mám problém s tym hostigom, nie s tebou :D

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Já mám problém s Register_globals, né s tebou :D

Cifro
Člen | 245
+
0
-

lol xD

Bernard Williams
Člen | 207
+
0
-
  • hosting: banan.cz
  • program: standard
  • verze PHP: 5.2.0
  • cena: 79 Kč x 12 měsíců (bez DPH)
  • phpinfo, checker

Editoval Bernard Williams (28. 8. 2009 12:09)