Sandbox nejede chyba typu: mkdir(): Permission denied

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
maestorm
Člen | 28
+
0
-

Mám verzi NetteFramework-2.0.10-PHP5.3 a při snaze postupovat podle návodu a nainstalovat normálně Nette se mi v snadboxu zobrazuje toto: nevím, jestli je to jen tím, že mám chmod nastavený na 777, zkoušel jsem i jiné chmody, nepomohlo mi to screen shot

Prosím o rady.
Krásný večer.

iguana007
Člen | 970
+
0
-

No a vlastníka (pomocí chown) máš nastaveného správně? :)

maestorm
Člen | 28
+
0
-

Prosím o konkrétní nápovědu, tohle mi moc nepomáhá, jak mám nastavit vlastníka, aby mi to fungovalo?

Děkuji vám.

iguana007
Člen | 970
+
0
-

To ti těžko řeknu … záleží, jak je ten server nastavený – nápovědu k příkazu chown si ale vygooglit zvládneš, ne? :)
Jinými slovy, do složek jako jsou temp, log apod. musí mít právo zapisovat apache/webový server pod kterým ti app běží … takže si ověř nastavení práv u těch složek, kde ti to hlásí chyby se zápisem.

maestorm
Člen | 28
+
0
-

Stále mi to nejde nastavit, bojuji s tím, jak s drakem, ale nikde nemohu najít jaké má mít která složka oprávnění, jen tuším, že v sandboxu má mít temp a log 755 ale nevím jestli jen přes chmod, nebo i přes chown..

Poradíte mi prosím?

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

pokud budes mit chmod 777, na chownu nezalezi, nastav na temp a log 777 a melo by to fungovat…
pro 755 by musel byt vlastnikem temp a log http server (napr www-data)

mi prijde opravdu divny, ze po nastaveni 777 na temp (radsi si over ze to nastavujes ve spravnej slozce :))) to nefungovalo..

maestorm
Člen | 28
+
0
-

Když nastavím oprávnění chmod na 777 u sandbox/temp a sandbox/log zobrazuje se mi tato: chybová hláška

leninzprahy
Člen | 150
+
0
-

A když ten soubor v chybové hlášce smažeš, nebo ještě lépe všechno v sandbox/temp?

Mimochodem, jaký používáš OS, webserver?

Edit:
podle výpisu tipuji Linux/apache

Editoval leninzprahy (12. 6. 2013 13:50)

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

zkus ty prava nastavit rekurzivne

chmod -R 777 temp
maestorm
Člen | 28
+
0
-

Zkusil jsem obě možnosti, teď mám temp prázdný, jen jsem tam nechal prázdnou složku cache a hází mi to tuto „chybu“ http://imageshack.us/…6201320.png/
Server mám Apache a jedu přes Xampp

Tak a co teď? Mám stáhnout nette už po x-té znovu a zkoušet nastavit práva?

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

nejsi prvni kdo to resil :) https://forum.nette.org/…u-o-spusteni

na linuxu se vyprdni na xampp a nainstaluj si php a mysql z balickovaciho systemu (podle distribuce), vetsinou staci par prikazu a funguje to lip nez xampp :)

maestorm
Člen | 28
+
0
-

Jenže já se na to ještě necítím tak zkušený, abych si to nainstaloval bez Xamppu. Nejde to vyřešit jinak než mazáním Xamppu?

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

co mas za distribuci? neboj se instalace bez xamppu, na linuxu je to opravdu jednoduchy a dle distribuce se muze jednat i o jeden prikaz (nebo dokonce jen zaskrtnutim jednoho policka :))

maestorm
Člen | 28
+
0
-

mám Xubuntu ;) Už jsem to nainstaloval přes toho tasksela, ale je tam i mysql? (phpmyadmin?) Jak si ho mám a hlavně kam (umístění) nainstalovat?

Editoval maestorm (12. 6. 2013 18:10)

maestorm
Člen | 28
+
0
-

Hurá, mám to nainstalované, tak a teď jdu stáhnout Nette, tak, jak už to dobře znám ;)

maestorm
Člen | 28
+
0
-

Jo tak to bylo Xamppem tedy toto se mi skutečně nelíbilo protloukat se takovou dobu, dávám palec dolů podpoře Nette v Xamppu.

hAssassin
Člen | 293
+
0
-

sorry, ale v xampu vazne problem nebude, ani s jeho podporou ze strany nette ;) chybu hledej jinde…

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Já taky nemám s Xamppem a Nette nejmenší problém … vše mi funguje jak má

Etch
Člen | 403
+
0
-

maestorm napsal(a):

Jo tak to bylo Xamppem tedy toto se mi skutečně nelíbilo protloukat se takovou dobu, dávám palec dolů podpoře Nette v Xamppu.

S Xampem tyhle problémy opravdu nesouvisí. Tvůj první problém souvisí spíše s nepochopením unix oprávnění.

A druhý problém souvisí s tím, že v Xamppu je mírně outdated PHP a tedy i PCRE. Každopádně matej21 tě odkázal na vlákno, kde se tento problém řešil. Dokonce já sám jsem v tom vlákně psal, že dokud Xampp neudělá novej balík s novějším PHP, tak je nejednoduší cesta kompilace nového PHP do Xamppu.

Popravdě když si jen vzpomenu, kolikrát už se tohle zde řešilo, tak už jsem měl 100 chutí udělat nějaký rychlý návod, jak do Xamppu zkopilovat nové PHP.