Nette\Utils\RegexpException při prvním pokusu o spuštění

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Equidem
Člen | 1
+
0
-

Zdravím,
právě jsem se začal s tímto frameworkem učit, ale narazil jsem na problém hned při prvním pokusu o spuštění.
Využívám ubuntu 12.04 64bit, compatibility libraries mám.
Jako testovací server využívám poslední verzi LAMPPu.
Verze frameworku je 2.0.4-PHP5.3.
Requirements checker hlásí, že je vše v pořádku,
ale když spustím http://localhost/…sandbox/www/,
objeví se tato chyba:
Nette\Utils\RegexpException
preg_match(): Compilation failed: internal error: previously-checked referenced subpattern not found at offset 474 in pattern: ~ (?:(?<=\n|^)[ \t]
)?<(?P<closing>/?)(?P<tag>[a-z0–9:]+)| ## begin of HTML tag <tag </tag – ignores <!DOCTYPE <(?P<htmlcomment>!--)| ## begin of HTML comment <!-- (?P<comment>\{(?![\s'„{}])*.?*\}\n{0,2})| \{(?![\s'“{}]) (?P<macro>(?:‚(?:\\.|[^‘\\])‚|„(?:\\.|[^“\\])„|\{ (?P<inner>‘(?:\\.|[^‚\\])‘|“(?:\\.|[^„\\])“|\{(?P>inner)\}|[^‚„{}])+ \}|[^‘“{}])+?) \} (?P<rmargin>[ \t]*(?=\n))? ## macro tag ~xsi*

Díval jsem se tady na fóru a našel jsem jednu podobnou chybu, kde se řešila sekce phpinfo pcre, tak ji zde rovnou vypíšu, kdyby se to k něčemu hodilo.
PCRE (Perl Compatible Regular Expressions) Support enabled
PCRE Library Version 8.12 2011–01–15

Tuší někdo co bych s tím měl udělat?

Editoval Equidem (11. 8. 2012 13:09)

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Osobně jsem se s tím nesetkal. Ale ostatním tuším pomohlo použít novější knihovnu.

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Zvláštní, mám Debian x64, dle phpinfo mám i stejnou verzi PCRE (vypadá to na bundled) a nikdy jsem se s tím nesetkal.
Použil jsi nezměněný sandbox, nebo jsi nějak měnil šablonu? Je to PHP z oficiálního repositáře (a příp. jaké verze)?

mapass
Člen | 1
+
0
-

Mám rovnaký problém. Zatiaľ sa mi s ním nepodarilo pohnúť, tak píšem či by sa nenašiel nejaký ochotný človek, ktorý by vedel poradiť, čo s tým…
Tiež mám nainštalovaný LAMPP (apache2, php5, mysql, ftp…), verzia PCRE je 8.12 2011–01–15. A pokiaľ ide o kód sandboxu, tak ten je originál, bez akýchkoľvek zmien…

Veľká vďaka za akékoľvek nápady :-)

Pavel Lokvenc
Člen | 7
+
0
-

Cca. dva měsíce zpátky jsem to řešil, když jsem si udělal ve virtualu server, který jel na Debianu. Hledal jsem po řešení po různých fórech, nejen tady, ale bohužel se mi tohle nepovedlo odstranit. U mě nefungovala ani novější knihovna PCRE, ta co tam byla původně, byla dokonce i jiná, než jsi tam měl ty. Asi nějaká magie.

iickoo
Člen | 1
+
0
-

Prave som riesil ten isty problem mal som nainstalovany XAMPP Linux 1.8.1 a bohuzial tam sa PCRE nedal updatnut samostnatne, teda aspon mne osobne :) takze som nainstaloval apache, mysql, php samostatne s verziou PCRE 8.31 2012–07–06 a problem sa vyriesil ;)

Etch
Člen | 403
+
0
-

Popravdě moc nechápu, v čem je takovej problém. Update PCRE v XAMPPu se dá udělat velmi jednoduše. Je to otázka max 10 minut a teoreticky cca 5 příkazů (prakticky jich je více, kvůli potřebným devel balíkům).

Cesta vede přes prostou kompilaci nového PHP.

Sám používám na notebooku XAMPP a to hlavně z důvodu, že oproti běžné separátní instalaci apache, mysql, php mohu jedním symlinkem celej XAMPP přesunout z SSD disku na klasický a mám v něm zkompilované PHP 5.4.15 s PCRE 8.32 2012–11–30.

pcre

Editoval Etch (31. 5. 2013 17:29)