[Poslední sobota] Pardubická, Pardubice, 30.3.2013

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Vitek Jezek
hledá kolegy | 285
+
0
-

Poslední sobota

Poslední sobota je pravidelným místem setkání všech fanoušků programování webových aplikací, ať už to jsou odborníci nebo amatéři. Střídavě se koná v Praze a Brně, občas zavítáme i jinam ;-) Znalost Nette Frameworku je samozřejmě výhodou. Vstup na akci je zdarma, jen prosím potvrďte účast.

Program:

  • Martin Major – verzování databáze
  • Martin Štekl – ORM, vzory mapování a možnosti jejich implementace
  • a možná příjde i kouzelník!
  • další zájemci o přednášky, prosím hlašte se zde
  • (poté proběhne open space; případné témata hlaště také zde ; )
Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

někdo s volnou vanou? :-)

stekycz
Člen | 152
+
0
-

Tak konečně potvrzuji účast na svojí první mimopražské PoSobotě :-)

A jak tak koukám, žádné téma k hovoru/přednášce zatím není. Pokud tedy bude zájem, rád bych se pobavil o cronových úlohách obecně a i v souvislosti s Cronnerem.

nAS
Člen | 277
+
0
-

Pokud by byl zájem, tak si mohu připravit přednášku o verzování databáze.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

@nAS: +1

Petr Mašát
Člen | 101
+
0
-

Výběr restaurace:
jakou restauraci by jste preferovali na pokec po skončení? Abych ji během zítřka zamluvil. V nabídce jsou tyto:

50 metrů od eBRÁNY je klasická „Česká hospoda“ (https://plus.google.com/…867738/about?…) , kde ale moc klidu na povídání asi nebude. Nicméně má svou atmosféru a v případě klasického popíjení bude dostačující.

Další restaurační zařízení jsou již trochu dále:

prosím někoho kdo zná Pardubice aby se vyjádřil jaká restaurace se mu nejvíce zamlouvá.

Díky moc.

juzna.cz
Člen | 248
+
0
-

@tachyon: Staci kdyz se uslysime navzajem u stolu, to je potreba. Prece jen tam jdeme spis networkingovat, nez jen pit.

A co indicka? Je v Pardubicich nejaka dobra? Mohli bychom tam zajit v 1pm na obed, abychom pekne stihli zacatek samotneho srazu.

ViPEr*CZ*
Člen | 811
+
0
-

Nevím sice jestli dorazím… ale rozhodně to zní dobře… @nAS: +1

stekycz
Člen | 152
+
0
-

U kapitána a v Zelené žábě mají Plzeň, Vinice má Budvar a U Dvou kohoutů mají Litovel. Českou hospodu jsem nedohledal :-/ V každém případě souhlasím s @juzna.cz, že se musíme hlavně slyšet :-)

Btw, kolik nás pojede z Prahy vlakem? Z doslechu vím o „tradičních“ geek train, bude znova? ;-)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Já pojedu na 99% z Prahy vlakem (předpokládám že Vítek taky)… :-)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Vzhledem k tomu, že jsem nemocný, nezúčastním se. Však téma verzování databáze by mě velmi zajímalo. Bude-li záznam, bude to super! Klidně užijte nějaký screen recorder a mikrofon. Myslím, že to bude určitě lepší, než s sebou tahat kameru. ;-) Předem moc děkuji!

grongor
Člen | 31
+
0
-

Zdravím, koukám, že tu zatím moc témat není, tak mě napadlo napsat, o co bych měl zájem já. Třeba se najde někdo další, kdo by si to rád poslechl a snad i někdo, kdo by to dokázal a byl ochotný odpřednášet :-)

Na mnoha projektech jsem zápasil s tím samým problémem – router. Když potřebuji jednoduché routování, tak není problém. Často se mi ale stává, že routování je vcelku komplexní a já prostě nevím, jak to udělat „správně“. Samozřejmě, že jsem to pokaždé nějak vymyslel, ale rozhodně nemůžu říct „jo, takhle se mi to líbí“.

Našel jsem docela dost příkladů a návodů, jak na routování, ale žádný nebyl tak komplexní, jako ty, se kterými jsem se setkal v praxi. Také byly povětšinou na starší verze Nette, takže se z toho moc učit nedalo. Ideálně bych chtěl vidět příklad, kde se bude pracovat dejme tomu se třemi jazyky. Jeden bude hlavní – nebude se ukazovat v url. Ostatní budou ihned za doménou (xxx.cz/cs/…). Dále chci překládat názvy presenterů a akcí – ty budou statické (zapsané např. v souboru). Jako poslední jsou pak dynamické části – slugy (/cs/87-tato-cast-se-ma-prekladat/), vycházející např. z ID a názvů článků. A jako třešničku na dortu bych viděl „cestu kategorií“ (/cs/23-prvni/78-druha/43-treti), která by v některých případech mohla končit samotným slugem „článku“.

Omlouvám se, jestli je to moc OT, ale již nějakou dobu se snažím najít „cestu“ a tady schází témata :-) Kdyby se něco podobného na Posobotě probíralo, rád si tam až z Děčína zajedu :D

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

@grongor Je to výborné téma :) Do Pardubic nejspíš nepojedu, takže pokud se nikomu nechce, připravil bych si ho na tu další posobotu, tedy pokud se nenajde někdo, kdo by to odpřednášel už teď.

nAS
Člen | 277
+
0
-

Indická:

jsem pro, vygooglil jsem v Pardubicích dvě:

Má nějaký pardubičák zkušenosti s kvalitou?

Geek train:

z Prahy nás určitě pár pojede. Abychom stihli indickou, tak navrhuji R 871 Špilberk (Praha 11:47 → Pardubice 13:00), který má tu výhodu, že začíná v Praze, takže je velká šance, že si sedneme.

Editoval nAS (26. 3. 2013 17:20)

juzna.cz
Člen | 248
+
0
-

Tak navrhuji geektrain z Brna R 868 Punkva (Brno 10:57 → Pardubice 12:57) ať se potkáme hned po příjezdu. A doufám, že nepojedu sám!

stekycz
Člen | 152
+
0
-

@nAS Vypadá to celkem dobře. Předpokládám, že bychom mohli vzít hromadnou jízdenku. Sraz tedy v kolik a kde?

Petr Mašát
Člen | 101
+
0
-

Hoj všichni,
zatím nám trochu chybějí na sraz přednášky. Nenajde se tu někdo se zajímavým tématem? V krizi za sebe mohu nabídnoutpřednášku o CSS, třeba z pohledu větších projektů. Ale nevím zda by byl zájem + nejsem moc dobrý řečník : )

Prosím přihlaste se někdo další se zajímavými tématy.

Jinak hlásím se také do vlaku Praha → Pardubice.

Díky moc.

Editoval tachyon (27. 3. 2013 17:34)

stekycz
Člen | 152
+
0
-

V nouzi mohu připravit stručnou přednášku o ORM. Respektive o konkrétních vzorech mapování a možnostech jejich implementace. Otázkou je, zda by většina účastníků spíše nemohla učit mě v tomto směru :-) a zda by tedy vůbec byl zájem.

castamir
Člen | 629
+
0
-

@stekycz kurňajz! Mám na ty posoboty fakt pech, zrovna tohle téma mě dost zajímá, ale zase nedojedu =/. Pokud si to vážně připravíš, tak to zkus i zaznamenat na video. Určitě se na to pak rád mrknu ;)

@grongor, @Filip Procházka +1.
Ucelený návod, obsahující třeba lokalizaci nebo routování subdomén bych také velmi ocenil.

Editoval castamir (28. 3. 2013 0:01)

Petr Mašát
Člen | 101
+
0
-

@stekycz vzhledem k tomu že se sobota rychle blíží, tak jestli bych tě mohl poprosit o přípravu přednášky o ORM. Zkusím dohodnout s Vítkem kameru aby se to objevilo i pro lidi jenž to nestihnout fyzicky.

Nenajde se tu ještě aspoň jeden dobrovolník se zajímavým tématem na sobotní sraz?

Díky moc.

stekycz
Člen | 152
+
0
-

@tachyon Ok, počítám s tím. Budu se snažit v tom krátkém čase připravit maximum.

Petr Mašát
Člen | 101
+
0
-

stekycz Super, aktualizoval jsem stránku se srazem – klidně se neomezuj na krátký čas, myslím že je to zajímavé téma a že se o něm dá mluvit klidně i standartních 50 minut : )

Někdo další s nějakou přednáškou? Aspoň ještě jeden dobrovolník : ))

kubajz
Člen | 47
+
0
-

@grongor +1

Editoval kubajz (28. 3. 2013 11:52)

martin.skala
Člen | 2
+
0
-

nAS napsal(a):

Geek train:

z Prahy nás určitě pár pojede. Abychom stihli indickou, tak navrhuji R 871 Špilberk (Praha 11:47 → Pardubice 13:00), který má tu výhodu, že začíná v Praze, takže je velká šance, že si sedneme.

A jak najdu Geek kupé? Rád se s kolegou přidám :-)

Petr Mašát
Člen | 101
+
0
-

Nesejdeme se někde na hlaváku a nekoupíme hromadnou jízdenku? Teda jestli dráhy ještě něco takového mají : )

Jinak stále hledáme aspoň jednoho přednášejícího…

nAS
Člen | 277
+
0
-

Tak Pražáci můžeme dát sraz v 11:15 na Hlaváku před pokladnami.

Vitek Jezek
hledá kolegy | 285
+
0
-

A nestačí v 11:30?

Volal jsem včera s Davidem, a říkal, že příjede a že by měl i něco povídacího (než samotnou přednášku). Tak jsem ho vepsal do programu.

Co se týče dalšího programu; stále můžu zkusit ten můj Git workshopík, kdyby byl zájem pro někoho… Na té lednové jsme to bohužel nějak nestihli, tak by tu mohl být prostor. Chtěl by to někdo? Případně ještě jeden přednášející by se fakt hodil ; )

Petr Mašát
Člen | 101
+
0
-

Nějaký Git workshopík by se třeba mě líbil. V práci jsme s ním začali dělat relativně i nedávno, základ v něm zvládám, ale vzhledem k jeho možnostem bych nebyl proti nějakým dalším informacím.
K srazu: jsem pro kompromis 11:25 před pokladnami : )

Vitek Jezek
hledá kolegy | 285
+
0
-

jako já si ho střihnu z patra; <rejp>narozdíl od ostatních</rejp> : P Je dobré, aby účastníci měli svůj počítač a nějakej ten čas…

stekycz
Člen | 152
+
0
-

@Vitek Jezek Přestože jsem na workshopíku byl už v lednu, určitě by se mi to hodilo. Mám pocit, že v lednu se stihlo jen pár základů a že většině se spíš podařilo ten Git jen nainstalovat :-/

Petr Mašát
Člen | 101
+
0
-

Na večer jsem zamluvil stůl pro 10 lidí v restauraci Pod Vinicí
Je 800 metrů od eBrány a připadala mi v poměru cena/výkon/prostředí jako nejlepší. Tak snad jsem se neseknul. Kdyžtak mě nekamenujte : )

ViPEr*CZ*
Člen | 811
+
0
-

Git workshopík by se hodil… minule to bylo fakt rychlovkou. ;-)

martin.skala
Člen | 2
+
0
-

nAS napsal(a):

Tak Pražáci můžeme dát sraz v 11:15 na Hlaváku před pokladnami.

OK

David Grudl
Nette Core | 8129
+
0
-

Poslední Poslední sobota byla nebývale pracovní. A dali jsme si závazky do dalšího měsíce

  • pořeším issues a připravím RFC pro Tracy
  • Filip & Juzna vytvoří anglický really-quick start
  • každý z účastníků napíše libovolný článek v angličtině o Nette
  • a budeme na framework odkazovat/psát o něm na zahraničních webech.
mkoubik
Člen | 728
+
0
-

David Grudl napsal(a):

Kde je tady tlačítko „like“?

Vitek Jezek
hledá kolegy | 285
+
0
-

A fotky od Petra jsou tuhle

Právě Petr tachyon Mašát si zaslouží velké veřejné poděkování – bez něj by březnová sobota asi nebyla (resp. byla by maximálně v hospodě ; ).

Díky!

honos
Člen | 109
+
0
-

Jej, otázka: Dají se ta videa, konkretně od Martina Štekla – ORM, někde stáhnout? OnLine shlédnutí mi, z důvodu špatně dostupného připojeni k inetu, neumožňuje pochopit problematiku a způsoby řešeni do hloubky :'(

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Stáhni si jej z Youtube, např. pomocí http://www.clipconverter.cc/.