Jak licencovat OpenSource projekt postavený na Nette, Dibi a Texy!?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Zdrávím už mě tahle myšlenka leží v hlavě delší dobu… A moje hlava si sní pořád nedokáže poradit. Jak by měl člověk licencovat OSS projekt postavený na Nette, Dibi a Texy!? Jelikož je Dibi za Dibi licencí, Nette za Nette licencí a Texy! za GNU GPL. Nezkoumal jsem to do podrobností ale myslím si že Nette a Dibi licence není zpětně kopatabylní s GNU GPL a ta zase přikazuje šířit jaký koliv odvozený software pod stejnou licencí. Tak jak z toho teda ven?

Ola
Člen | 385
+
0
-

Já bych řekl, že když Nette a dibi (oboje by měla být new-BSD) vydáš pod restriktivnější licencí (tedy GNU GPL, tak jak nařizuje Texy!) tak se David zlobit nebude.. někde to tu, tušim, i psal

EDIT: tady .. https://forum.texy.info/…iewtopic.php?…

Editoval Ola (25. 2. 2009 18:35)

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Omezujícím faktorem je tady Texy, které nařizuje pro OSS projekt licenci GPL.

zakjan
Člen | 9
+
0
-

Jak to je, když by zdrojáky Texy nebyly zahrnuté v onom OSS projektu (Texy bych volal třeba z https://texy.info/…texy1-tohtml), nemusím zahrnovat licenci Texy?

Jod
Člen | 701
+
0
-

Toto by aj mňa zaujímalo ako je to s tou stránkou =) .

Ja mám podobnú otázku. Keď si spravím do svojho systému texy a napríklad FCK ako pluginy. Na svoje projekty použijem plugin s texy a komerčne dodám plugin s FCK, alebo texy zo zakúpenov licenciou. To by malo byť v poho, že. Myslím, že sa riešilo aj niečo také, že keď dám ten plugin ako volne šíritelný na stiahnutie pre užívateľa a môže si ho nainštalovať sám, tak sa to dá, ale nechcem zase takto odrbávať :D .

A posledná otázka. Keď mám viac stránok, svojich, komerčných, blogov a pod. na viacerých databázach, pričom používajú jeden rovnaký kód (na disku) a texy, musím si zakúpiť na každú stránku licenciu zvlášť, alebo mi stačí len jedna?

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Když použiješ XML-RPC, tak se na tebe nevztahuje GPL, pouze podmínky použití té služby (které v tomto případě nejsou nijak upravené).

S tím, že si uživatel sám doinstaluje do aplikace Texy sám, je rozhodující, jestli je Texy volitelné rozšíření, nebo je na něm aplikace závislá. V případě volitelného rozšíření, něco jako plugin do Photoshopu, se GPL licence Texy nijak samotného produktu netýká. Pokud ale aplikace je na Texy závislá, tj. musí fungovat společně, tak nejde o plugin. Pak se distribuují jako jeden celek podle podmínek GPL.