Sandbox: Co takhle použít CSS framework?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
nanuqcz
Člen | 822
+
0
-

Myšlenka

Kdo z vás při tvorbě jakékoli aplikace postavené na Nette použil jeho základní vzhled? Zatím jsem takovou aplikaci neviděl. Viděl jsem už ale aplikace postavené na Twitter Bootstrap, nebo Blueprint CSS frameworku.

Nápad

Má základní vzhled sandboxu nějaký smysl? Nebylo by lepší sandbox postavit třeba na Bootstrap frameworku? Přijde mi to pro start projektu daleko použitelnější.

Pozn.: V Sandboxu už je použit Adminer a jQuery. Kvalitního software třetích stran (což Bootstrap je), bych se tedy nebál.

Názory, nápady, kritika? :-) Díky

22
Člen | 1478
+
0
-

Já mám svůj snadbox, kde si jen zapínam, kterej modul má bootstrap používat :-) Ale jinak Nette by si mělo držet nějaký svůj vizuální styl, takže –1

Lopo
Člen | 277
+
0
-

nevnucoval by som ziadny takyto FW … podla mna by to bola len zbytocna zavyslost a vnucovanie neceho co vyuzije len urcita skupina ludi a zbytok ludi by to automaticky odmazaval

stekycz
Člen | 152
+
0
-

Souhasím s @22. Bootstrap taky používám, ale pro Sandbox bych nechal ten, který je. Nebo pokud by Bootstrap byl použit, tak bych rozhodně očekával drobnou úpravu aktuální stylu pro Bootstrap. Asi by se něco vizuelně změnilo, ale základ by zůstal.

David Grudl
Nette Core | 8228
+
0
-

Co je to „základní vzhled Nette“ a proč bych to měl používat?

nanuqcz
Člen | 822
+
0
-

David Grudl: Tím jsem myslel základní vzhled Sandboxu.

A proč bych ho měl používat? Kdyby byl základní vzhled Sandboxu postaven například na Bootstrapu, tak kvůli ulehčení práce. Prostě nahraju na server Sandbox a můžu hned vyvíjet přehlednou aplikaci. Nemusím se starat o nějaké styly, o tvorbu CSS layoutu (aby menu sodkazy bylo vlevo, aby HTML tabulky s výstupními daty byly hezké a přehledné apod.), nemusím hledat ani stahovat žádný Starter template.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

to je nakopírování 4 souborů a přidání 2 řádků do @layout.latte takový problém?

nanuqcz
Člen | 822
+
0
-

Patrik Votoček: Promiň, ale tohle přece není žádný argument. jQuery je v Sandboxu taky zkopírované, a přitom by to bylo jen „nakopírování 1 souboru a přidání 1 řádku do @layout.latte“.

Editoval nanuqcz (1. 4. 2012 18:03)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

@nanuqcz: uznávám… nicméně kolik lidí používá TW Bootstrap a kolik lidí jQuery? Resp. přesněji kolik lidí by ten bootstrap ze sandboxu umazávalo a kolik lidí umazává jQuery?

pepakriz
Člen | 246
+
0
-

Když se teď na poslední sobotě řešila stránka s doplňky, myslím, že by stálo za to mít tam sekci, která bude nabízet předpřipravené skeletony. Jeden z nich může být právě s bootstrapem.

Jinak s bootstrapem v základním sandboxu nesouhlasím .

nanuqcz
Člen | 822
+
0
-

nicméně kolik lidí používá TW Bootstrap a kolik lidí jQuery?

Ale jinak Nette by si mělo držet nějaký svůj vizuální styl, takže –1

Nebo pokud by Bootstrap byl použit, tak bych rozhodně očekával drobnou úpravu aktuální stylu pro Bootstrap.

Se vším souhlasím. Tohle vlákno jsem založil spíše jako námět na zamyšlení typu „O něco takového by se dal Sandbox v budoucnu vylepšit“. A taky zjistit, jestli se to zdá ostatním stejně super, jako mě :-) I když mě by Bootstrap v Sandboxu potěšil, nechci to nijak přehnaně prosazovat.