Warning: require(): open_basedir restriction in effect

4 years ago

iceover
Member | 10
+
0
-

Zdravím, na webu se mi objevila tato chyba:

Warning: require(): open_basedir restriction in effect.
File(/var/www/clients/client1/web1/web/vendor/nette/security/src/Bridges/SecurityTracy/templates/UserPanel.tab.phtml)
is not within the allowed path(s): (/var/www/clients/client3/web3/web:
/var/www/clients/client3/web3/private:
/var/www/clients/client3/web3/web/temp/data:
/var/www/mojedomena.com/web:
/srv/www/mojedomena.com/web:
/usr/share/php5:/usr/share/php:
/tmp:/usr/share/phpmyadmin:
/etc/phpmyadmin:/var/lib/phpmyadmin) in
/var/www/clients/client3/web3/web/vendor/nette/security/src/Bridges/SecurityTracy/UserPanel.php
on line 41 Warning:
require(/var/www/clients/client1/web1/web/vendor/nette/security/src/Bridges/SecurityTracy/templates/UserPanel.tab.phtml):
failed to open stream: Operation not permitted in
/var/www/clients/client3/web3/web/vendor/nette/security/src/Bridges/SecurityTracy/UserPanel.php
on line 41 Fatal error: require(): Failed opening required
'/var/www/clients/client1/web1/web/vendor/nette/security/src/Bridges/SecurityTracy/templates/UserPanel.tab.phtml'
(include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in
/var/www/clients/client3/web3/web/vendor/nette/security/src/Bridges/SecurityTracy/UserPanel.php on line 41

už několik dní se snažím přijít na to v čem je chyba. Proto budu rád za každou radu. Je také možné, že chyba souvisí s nastavením serveru.

4 years ago

greeny
Member | 406
+
0
-

Zkoušel jsi promazat cache? Jinak je to fakt divný, Tracy se ti snaží otevřít soubor mimo root projektu.

4 years ago

iceover
Member | 10
+
0
-

Zkoušel. Na serveru běží dva weby na Nette přes ISP config. Bez problémů funguje vždy ten, co se spustí jako první. Ten druhý vypisuje chybu a leze mimo svoji složku. Jako by se nějak uložila cesta při prvním spuštění Nette a tato cesta pak zůstala pro oba weby stejná. Ještě doplním, že PHP běží na Mod-PHP.

4 years ago

greeny
Member | 406
+
0
-

A nemají třeba společnou cache složku? Nebo nějaké interní cachování hostingu? Nebo na úrovni PHP? Jinak netuším čím by to mohlo být.

2 years ago

roko146
Member | 7
+
0
-

Mam podobny problem. Podarilo sa to nejak vyriesit?

Mam 2 projekty na jednom VPS, pre kazdy projekt su nastavene samostatne virtual-hosty ale aj tak vzdy funguje iba ten, pre ktory sa prvy vygeneruje cache.