Validácia

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Jod
Člen | 701
+
0
-

Ahoj,

do Nette\Forms mi pridáva do selectu atribút onmousewheel. A ten vraj neni validný.

Doctype mám XHTML 1.0 Transitional.

Line 68, Column 24: there is no attribute "onmousewheel".
			<select onmousewheel="return false"

Keď to neni validné tak by to tam nemalo byť, ni?

thx

Editoval Jod (5. 11. 2008 16:36)

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Nevím jestli je to validní, ale je to praktické. Nechat :-)

ViliamKopecky
Nette hipster | 230
+
0
-

Je to užitečné. Bylo by vhodné implementovat nějaké Form::$XHTML = true nebo přímo na SelectBox::$mouseWheelEnabled = true.

morousej
Člen | 18
+
0
-

Na události se dá mapovat pouze JScriptem ne? Validní by to bylo přes tohle API jako v jQuery…

Jod
Člen | 701
+
0
-

A na čo to vlastne je? :D

No to je dobre, že je to praktické, ale keď potrebujem mať validný kód tak mi to moc nepomôže ,)

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Je to proto, aby se v exploreru při rolování kolečkem neměnily položky seznamu.

TanisCZ
Člen | 80
+
0
-

Jo jo, tahle vlastnost už je tam od nepaměti a není validní ani jako STRICT ani jako TRANS – XHTML. Osobně to dělám tak, že si přímo přepíšu zdroják a tuto vlastnost nepoužívám. Je občas nepříjemné, že se může kolečkem měnit select, ale zase si myslím, že mít stránky validní je asi lepší. Ale záleží asi na konkrétním projektu

pmg
Člen | 372
+
0
-
<select onfocus="this.onmousewheel=function(){return false}">
PetrP
Člen | 587
+
0
-

Validita je přeceňovaná ;], když se mám rozhodnout mezi funkčností a dodržení jakýchsi předpisů, které ani prohlížeče nedodržují (a proto je taky musím porušovat (=začarovaný kruh)).

Ale to s tim onfocusem je dobrý nápad ;]

TanisCZ
Člen | 80
+
0
-

Jo jo, taky mám občas pocit frustrace z validace. Doufám, že se dožiju dne, kdy budou standardy správně implementovány ve všech prohlížečích. :)

phx
Člen | 651
+
0
-

Mozna se pletu ale jediny co dela problemy je IE od M$&@*#@!%u :)

TanisCZ
Člen | 80
+
0
-

Tak tak. IE jsem měl samozřejmě namysli. :) Hlavně ještě hojně používaná IE6…

Jod
Člen | 701
+
0
-

Keď je mrkvosoft taký sprostý, mal by dať aspoň povinný upgrade na IE7. Predsa len to vela vecí vyrieši.

phx
Člen | 651
+
0
-

Kdyby se hodne webu spojilo a pri IE by do stranek davali velky text „pouzij prohlizec co dodrzuje normy. Napr: FF, Opera, …“ Tak by to asi casem zabralo, ale bohuzel je to nerealizovatelne:(

Update: Ted me napada. Mozna jste si vsimli, ze ve FF kdyz poprve navstivite seznam tak vam blikne bublinka na pridani do vyhledavani. Nedela neco takoveho taky IE? Treba by toho slo „zneuzit“;)

Editoval phx (7. 11. 2008 13:07)

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

pmg napsal(a):

<select onfocus="this.onmousewheel=function(){return false}">

dobrý nápad!