Undefined offset: 19 – Chyba laděnky?
- m4rty
- Člen | 40
Ahoj,
už delší dobu se snažím opravit tuto chybu. Nemám tušení, co to
zapříčinilo. Zkontroloval jsem bootstrap.php, nahrál znovu celý /Nette,
zkoušel jsem i nette minified, ale nic nepomohlo..
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
To je super no, ale dokud to budeš lovit v minifikovaném Nette tak tam toho ze screenu moc nevyšťourá ani CIS:Miami.
Dej si do té aplikace ne-minifikované Nette a zkus to znovu.
- David Grudl
- Nette Core | 8227
Můžeš mi poslat ten soubor, který se zvýrazňuje (argument metody highlightFile().
- SendiMyrkr
- Člen | 30
já už jsem se s tim taky setkal. docházelo k tomu stylem, že tahle chybová stránka překryla jinou chybovou stránku.
EDIT: myslim, že k tomu docházelo v případě kdy došlo k chybě a zároveň byl někde předtim nějak dump
Editoval SendiMyrkr (29. 1. 2012 19:39)
- SendiMyrkr
- Člen | 30
zatim nijak, vzhledem k tomu že jsem se s tim setkal jenom u staršího projektu jsem usoudil, že to bude chyba u mězatim jsem to odložil.
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
@**m4rty**: To nepomohlo, potřebujeme vědět, co se předává do té funkce.
Rozklikni si to v laděnce, kterou jsi nám posílal. Pokud je to soubor, někam ho nahrej a pošli nám, prosím, odkaz. Pokud je to cokoliv jiného, tak to prosím zkopíruj třeba na http://pastebin.com a pošli nám odkaz.
Díky
- David Grudl
- Nette Core | 8227
m4rty napsal(a):
To nějak nechápu, předpokládám, že $source bude pole, kde z nějakého důvodu chybí prvek č.19.
- m4rty
- Člen | 40
Jaj, omlouvám se, až teď jsem pochopil, co jste po mně chtěli.
Aktuálně mi to hlásí na 20 prvku.
Notice
Undefined offset: 20
- David Grudl
- Nette Core | 8227
Tohle bude ještě složitější. Metoda highlight se totiž zavolá vícekrát (tj. pro celý callstack) a když poté v ní dojde k chybě, tak ještě pro nově vzniklou E_NOTICE (+ opět callstack).
Chce to zjistit, který source generuje chybu. Mohl bys zkusit tohle: Za řádky
$source = explode('<br />', $source[1]);
array_unshift($source, NULL);
přidat
static $counter = 0;
file_put_contents(__DIR__ . '/dump.' . ++$counter, print_r(error_get_last(), TRUE) . print_r($source, TRUE));
A klíčový bude ten první soubor dump předtím, než se objeví Undefined offset.