NForm preklada ampersant do podoby html entity a tym znefunkcni cestu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Smokie222
Člen | 12
+
0
-

Dobry den,

udrziavam jednu webovu aplikaciu napisanu este v Nette 0.9 (odhadom, pretoze nikde nie je napisane cislo verzie) a dnes som zistil, ze v Chrome nefunguje ziaden formular. Vzdy sa vrati na zakladu adresu.

Pozrel som do zdrojoveho kodu a zistil som, ze NForm prelozi & v ceste ako & a tym padom je URL pre Chrome neplatna. To iste robi aj vo Firefoxe, ale ten sa s tym vie vysporiadat.

Ako mam tuto chybu opravit bez toho aby som pre kazdy formular musel zadavat jeho action?
Upgradovat na Nette 2.x sa mi nechce, pretoze nemam cas riesit pripadnu spatnu nekompatibilitu, bohuzial.

Dakujem za kazdu radu.

Smokie222
Člen | 12
+
0
-

Zacina to byt zaujimave. Zistil som, ze problem s nefunkcnou cestou sa prejavuje iba na hostingu. Na localhoste nie je problem.

Smokie222
Člen | 12
+
0
-

A uz to zrazu funguje. Bez akehokolvek zasahu…

To sa mi ani trochu nepaci.

Editoval Smokie222 (19. 1. 2012 9:53)

llook
Člen | 407
+
0
-

Ampersand by vždy měl být v HTML zapsán jako entita, pokud cílová stránka je /?a&b, tak je action="/?a&b" naprosto v pořádku, každý prohlížeč tomu rozumí. Problém musel být někde jinde.

Smokie222
Člen | 12
+
0
-

Chrome s tym mal na chvilu problem. Aspon sa zdalo, ze je to sposobene tym, pretoze namiesto spracovania formularu a redirectu na zvolenu stranku nastal redirect na base_url. Potom to samo prestalo.

newPOPE
Člen | 648
+
0
-

Smokie222 napsal(a):

Urcite sa na pozadi updatol Chrome :-D a to preco to robilo uz niiikdy nezistis ;-). A potom ze FF aspon upozorni na update…

Smokie222
Člen | 12
+
0
-

newPOPE napsal(a):

Smokie222 napsal(a):

Urcite sa na pozadi updatol Chrome :-D a to preco to robilo uz niiikdy nezistis ;-). A potom ze FF aspon upozorni na update…

To sa nestalo, pretoze Chrome sa u mna updatuje cez spravcu aktualizacii a nie sam od seba :) Dufam, ze sa to uz nezopakuje. Nepredvidatelne chovanie je to najhorsie co moze byt.