netbeans 7.1 problem s Code Completion

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
awsickness
Člen | 98
+
0
-

Zdravim po prechodu na novou verzi netbeans 7.1 se mi v code completion neobjevuje napriklad definice constatn z jinych trid viz priklad.

class test{
const T = "T";
}

class A{

public function AA(){
		\test:: //zde mi code completion nic nenabizi
	}
}

dale napriklad kdyz pouzivam

$query = $this->_em->createQuery(....
	$query-> //zde mi nic code completion nic nenabizi

ve verzi 7.0.1 vse funguje jak ma.
Rad bych se zeptal zda ma nekdo stejny problem nebo zda by nekdo neporadil kde by mohl byt problem.

bazo
Člen | 620
+
0
-

to bude asi tym ze 7.1 je celkom fail, viacero veci v nej blbne

Caine
Člen | 216
+
0
-

To je pravda, něco se zlepšilo, ale něco zas nefunguje:/ Např. code templates (např. měl jsem pfnc pro public function ()…) uvnitř tříd nefungujou. Code completation u css napovídá hodnoty parametrů jen když se spustí za mezerou (např „display: inl{kurzor}“ nenapoví nic), a tak by se dalo pokračovat…
Nejhorší snad ale je, že to nenapovídá, když se používaj namespace (jedině když se deklarujou v „use“).

Každopádně tady s tim nikdo nic neudělá:)

Editoval Caine (12. 1. 2012 12:22)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Chyba v code completion pro statické prvky s fully-qualified name už byla opravena a měla by být dostupná v prvním 7.1 patchi. Chybující code templaty se budou řešit pro 7.2.

Pokud se vám nějaké další chování nezdá, nebo se vám naopak zdá, že je chybné, tak přestaňte brečet na non-netbeans fóru a zadejte issue do bugzilly (php/editor, případně web/css).

To, že si problémy budete sdělovat soukromě a developeři se o nich nedozví nikomu nepomůže. Ani nám, ale hlavně vám, userům.

Díky.

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
0
-

Caine napsal(a):

Nejhorší snad ale je, že to nenapovídá, když se používaj namespace (jedině když se deklarujou v „use“).

S tím si dovolím nesouhlasit. Normálně když chci použít nějakou třídu, která má namespace, tak jednoduše napíšu začátek jména třídy → ctrl+space → zvolím třídu podle jména a namespace se doplní automaticky (i s ohledem na to, zda je použito „use“)

Caine
Člen | 216
+
0
-

@cherryboss to jo, ale když chceš použít statický funkce např. „Nette\Utils\Strings::“, tak to nic nenapovídá..

@o.b. nevim jak ostatním, ale mě je jasný, že tady se bugy z netbeans nevyřešej (a tohle je evidentně jejich bug, narozdíl od neúplnýho phpdocu v nette..:)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

nesouvysející s nette