Dotaz – paměťová náročnost Nette

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Caine
Člen | 216
+
0
-

Zdravím, jen tak ze zvědavosti by mě zajímalo, proč na localu mi spuštěná stránka zabírá cca 3MB (podle debug baru), zatímco na ostrém hostingu přibližně 8MB, je to normální? Na druhou stranu na localu běh trvá cca 500ms, zatímco na serveru cca 50ms, což je daný spuštěným optimizerem a dost možná s tím i souvisí paměťová náročnost, ale doposavaď jsem se nesetkal, že by optimizer měl větší (o 150% navíc) náročnost na paměť, jen že zrychlí běh skriptů.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Nemáš na produkčním serveru minifikovanou verzi Nette?

Caine
Člen | 216
+
0
-

Ne. Je tam naprosto to samý, co na localu.

Editoval Caine (31. 12. 2011 14:16)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

a nemáš na localhostu nejakou opcode cache? není to 32bit vs 64bit?

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Mně čistý sandbox na localhostu žere 10MB. Nemáš třeba pozapínané nějaké profilery/rozšíření? Já tu mám určtě xdebug a xhprof, to by mělo žrát něco navíc, ne?

Nox
Člen | 378
+
0
-

není to 32bit vs 64bit?

to by to nenarostlo o 160%

jsem si skoro jistý, že to bude tou cachí, při pokusech s eac/apc to ty 3MB cca byly a 8MB standardně

Editoval Nox (31. 12. 2011 15:45)

Panda
Člen | 569
+
0
-

A co operacni systemy? Windows i Linux maji trochu jina specifika a pokud vim, kazda platforma meri trochu jinak.

paranoiq
Člen | 392
+
0
-

není tam třeba zapnuté mysqlnd?

Caine
Člen | 216
+
0
-

Na zdejší popud jsem se tedy mrknul na eAccelerator, a když je zapnutej 3–4 MB, při vypnutym 7 MB, což tak odpovídá (localhost win/32b, hosting linux/64b [bez eac]). Takže původní otázka je zodpovězena:)

Ovšem, co je zarážející na localhostu, že při zapnutym eac je doba běhu scriptu cca 500 ms, zatímco bez něj 250 ms. Nemělo by to být naopak?:D

Editoval Caine (2. 1. 2012 0:28)

Ot@s
Backer | 476
+
0
-
# wget http://produkcni.server > produkce.html
# wget http://vyvojovy.server > vyvojovy.html
# diff produkce.html vyvojovy.html

… to same o CPU/OS/RAM/HDD atd. Jinak to vubec neřeš…

Editoval Ot@s (1. 1. 2012 23:32)

Caine
Člen | 216
+
0
-

@Ot@s ???:) Neřešim tu rodíl v rychlostech scriptů mezi localem a hostingem. Je jasný, že tam rozdíl bude v závislosti na HW/SW, ale paměťovou náročnost, která by asi měla být podobná a nebyla, ale na to už jsem odpověď získal. Akorát se objevila další podivnost týkající se jen localhostu (wamp).

Editoval Caine (2. 1. 2012 0:39)