Školení Nette

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

Ahoj, jednak bych chtěl vyjádřit Davidovi díky za fajn přednášku, ač by se příště mohl s technikou začít seznamovat zavčas a podělit se tak s námi o vše, co zamýšlel ;) A rovnou bych se ho chtěl zeptat, zda avizovaným školením myslel http://skoleniphp.cz/ ?

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Jj, přesně ono :-) zítra, jak se vrátím z webexpa, tak dám na web aktuální informace.

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

Super, už jsem předběžně registrován =)

wdolek
Člen | 331
+
0
-

tuze by mne zajimalo, kolik $ / € cini navstevne? na strance se nic nepise. chapu, ze je to spise pro firmy, ale jako student-jednotlivec bych mel taktez veliky zajem o osviceni a poznani. nehlede na to, ze na frameworky pisi bakalarskou praci :D
predem diky za info ;)

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Aktualizoval jsem stránky http://skoleniphp.cz/ a nyní tam najdete všechny informace ohledně školení.

Petr Daňa
Člen | 109
+
0
-

Škoda přeškoda, při prvním avízu to vypadalo na školení pro běžné smrtelníky, tj. o víkendu a za poněkud nižší cenu. Na tohle nemám ani čas (pracovní dny), ani peníze. A já se tak těšil :( Je nějaká šance, že proběhne i nějaké „nefiremní“ školení?

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Petr Daňa napsal(a):

Škoda přeškoda, při prvním avízu to vypadalo na školení pro běžné smrtelníky, tj. o víkendu a za poněkud nižší cenu. Na tohle nemám ani čas (pracovní dny), ani peníze. A já se tak těšil :( Je nějaká šance, že proběhne i nějaké „nefiremní“ školení?

Víkend nemůžu slíbit, zaleží na školícím centru. Jinak samozřejmě můžu vypsat i jednodenní školení za poloviční cenu, ale stihne se toho probrat polovina.

phx
Člen | 651
+
0
-

Take bych uvital vikend a hezci cenu, ale zase vim, ze azdarmo ani kure nehrabe;)

Nevim jak mas rozpocet Davide a jak mas cas, ale mozna by jsi vydelal vic udelat castejsi skoleni za hezci cenu. I kdyz nemam predstavu jak velka je po tom poptavka a kolik jsi dostal predbeznych prihlasek;) Ty jo ta ekonomika me ovlivnuje (predmet na VS).

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Myslíte, že cena je vysoká? Vždyť odpovídá běžným cenám za školení programátorů jinde. Vidím to jako investici, která se vrátí už u první zakázky.

Samozřejmě chápu, že jiný pohled na to mají studenti. Diskutovali jsme o tom i na WebExpu a obávám se, že pro studenta bude každá sleva malá :-(

Udělejme experiment. Nabízím všem studentům denního studia 50 % slevu. Cena se tak posune na úroveň kurzů typu „Úvod do PHP“ nebo „Začínáme s MS Word“. Pokud se studenti přihlásí, rád z toho udělám tradici.

Jod
Člen | 701
+
0
-

A nechces napísať knížku o nette? :D tú by som si ochotne kúpil a stála by ma desatinu :D

cuga
Člen | 210
+
0
-

Ta sleva 50% je hodne lakava.

Doufam ze z toho udelas tradici, protoze pristiho skoleni o Nette bych se rad ucastnil. I kdyz to mam z Brna do Prahy troche z ruky :)

EDIT:

A jak tak koukam na otazky a odpovedi, tak bych se primlouval za skoleni v Brne :)

Editoval cuga (27. 10. 2008 12:42)

phx
Člen | 651
+
0
-

SUPR;)) Jen by to chtelo termin nekdy o vikednu;)

Jen jeste otazecka. Jak hodne prokrocily to bude? Videl jsem obe prednasky o Nette co byly (AVC) a v Nette delam dalo by se rici od zacatku co vylso. V Nette mam 3 app a tak nevim zda dane skoleni ma pro me vyznam. Obcas taky tapu, ale zatim jsem to nejak vzdy vyresil. Hlavne diky lidem na foru:)

Ale musim uznat ze asi vyuzivam jen acst Nette. Napr cache, AJAX, sablony v komponentach nepouzivam a dost veci resim sam. Napr jsem si udelal svuj SimpleAuthenticator a pote jsem zjistil ze v Nette jiz neco takoveho je;)

Takze otazka zni zda to pro me ma vyznam.

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Až budeš analyzovat výsledky experimentu, vem v potaz, že většina studentů denního studia má v pracovní dny taky školu…

Jinak cena je zajímavá, kdyby to bylo alespoň z poloviny o víkendu, nejspíš bych se přihlásil.

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Jod napsal(a):

A nechces napísať knížku o nette? :D tú by som si ochotne kúpil a stála by ma desatinu :D

To je všechno hudba budoucnosti ;)

phx napsal(a):

Jen jeste otazecka. Jak hodne prokrocily to bude? Videl jsem obe prednasky o Nette co byly (AVC) a v Nette delam dalo by se rici od zacatku co vylso. V Nette mam 3 app a tak nevim zda dane skoleni ma pro me vyznam. Obcas taky tapu, ale zatim jsem to nejak vzdy vyresil. Hlavne diky lidem na foru:)

Chtěl bych podrobně probrat témata dle osnovy. Takže zvaž sám.

Honza M. napsal(a):

Až budeš analyzovat výsledky experimentu, vem v potaz, že většina studentů denního studia má v pracovní dny taky školu…

A ostatní mají v pracovní dny práci. Naopak bych řekl, že nejlépe čas si udělá právě ten student.

phx
Člen | 651
+
0
-

Jsem student a zabit skolu na 2 dny v tydnu sice jde, ale pak bych nesplnil hodne predmetu na kterych je nutna dochazka. Takze mi spise prijde jednodusi si vzit v praci dovolenou;) Jinka zrovna v tento termin mam 4 pisemky takze smula. Proste to nejde:(

Petr Daňa
Člen | 109
+
0
-

David Grudl napsal(a):

Myslíte, že cena je vysoká? Vždyť odpovídá běžným cenám za školení programátorů jinde. Vidím to jako investici, která se vrátí už u první zakázky.

Asi takhle. Pro firmy je ta cena vcelku normální, o tom žádná. Já se programováním živím, jsem zaměstnanec firmy, ale školení Nette by neprošlo, vzhledem k tomu, co se dělá za projekty (není potřeba).

Já se na to školení těšil jakožto soukromá osoba, která má programování i jako koníčka (programováním mimo firmu si nepřivydělávám). Vzhledem k tomu je nulová šance, že by mi tu částku za školení něco vrátilo, nehledě na to, že jako soukromá osoba si vydat tolik peněz za koníčka prostě nemůžu dovolit.

Holt mi nezbyde, než procházet postupně manuál a fórum a učit se to coby samouk :-) Ale ta knížka by nebyla špatná nebo aspoň nějaký export manuálu do PDF ;-)

LuKo
Člen | 116
+
0
-

David Grudl: Díky za úpravu ceny, teď je pro mě úvaha o účasti opět reálná. Ještě reálnější by však byla, kdyby bylo školení o víkendu. Jak tu již někdo zmínil, na VŠ je dost problém s laborkami. Účast nutná 100% (práce na laboratorní úloze), náhrada nemožná (není kde nahrazovat, ostatní skupiny jsou zaplněné do posledního místa, nad kapacitu laboratoře nelze). Berou se jen neschopenky od doktora :-( Mě osobně by nevadil i čtvrtek a pátek (volno a přednášky), ale to by si každý mohl vyjmenovat a neshodli bychom se na ničem. Víkend by mohl být asi nejdostupnější pro všechny.

4all: Kdybychom všichni poslali Davidovi pár drobných na účet (500 nikoho nezabije, v součtu to je pro Davida zajímavá motivace), třeba by nemusel tolik pracovat a dodělal by nám quick-start a rozšířil manuál po vzoru Symfony, CI a jiných FW. Co vy na to? :-)

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Vyslyšel jsem vaše stestky a vypsal jednodenní školení na sobotu ;)

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

LuKo napsal(a):

4all: Kdybychom všichni poslali Davidovi pár drobných na účet…

Možnost podpořit Nette nebo dibi existuje, ale moc to nefunguje (celkem bych řek: pochopitelně) ;)

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Jinak aby nedošlo k nepochopení, rozhodl jsem se pořádat kurzy jako službu pro vývojáře, po které je poptávka. Zároveň to funguje jako propagace frameworku, jistě, ale rozhodně nejde o nějakou formu dotací. Rozlišujme práci a zábavu.

Je něco jiného dva až tři týdny připravovat dvoudenní kurz, pak se pokusit odvést maximální výkon, předat know-how, které jsem získával roky, a vědět, že posluchačům se investice u prvního projektu vrátí, a nebo udělat setkání „přátel Nette frameworku“, kde můžeme společně diskutovat. Nebráním se ani jednomu ani druhému, jen je to třeba rozlišovat.

Přičemž musím počítat s rizikem, že pokud na ono setkání ve školícím centru nedorazí potřebný počet studentů, nepokryjí se náklady.

LuKo
Člen | 116
+
0
-

David Grudl napsal(a):

Možnost podpořit Nette nebo dibi existuje, ale moc to nefunguje (celkem bych řek: pochopitelně) ;)

Na ten poněkud chudší seznam jsem právě reagoval ;-)

David Grudl napsal(a):

Vyslyšel jsem vaše stestky a vypsal jednodenní školení na sobotu ;)

Vím, nemáte to s námi jednoduché. Přesto se zeptám – byla by možná i neděle? Případně pátek. Pls, pls.

LM
Člen | 206
+
0
-

Pochopitelně? co jsem pozoroval, většina lidí považuje toho přispěvatele za blázna, proč přispět když to můžu stejně volně stáhnout? možná by to chtělo nějaký výhody pro donátory…

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Pátek 21. listopadu tam je, ale téměř jistě proběhne z variant 15. a 21. jen jeden termín.

phx
Člen | 651
+
0
-

Pekne:) Ale osobne by me spise zajimalo to co tam oproti te dvoudeni verzi neni:(

Bylo by mozne videt i obsazenost?

Idealni by byla puvodni dvoudenni verze, ale o vikendu;) A nebo udelat „Uvod do Nette 2“ kde by byla druha cast.

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

phx napsal(a):

Pekne:) Ale osobne by me spise zajimalo to co tam oproti te dvoudeni verzi neni:(

To je mi jasné :-) Jednodenní školení pro pokročilé časem určitě taky udělám.

A.
Člen | 87
+
0
-

Na skoleni moc nejsem. Nejmene 3/4 casu bych se nudil pri probirani veci, ktere si dokazu zjistit sam ci uz umim :-). Takze ma predbezna prihlaska byla spise, ze bych se ukazal ze zvedavosti.

Ikdyz planuju Nette vyuzivat komercne, radsi budu posilat prispevky (hned, jakmile mi z projektu postavenem na Nette neco kapne, slibuji ;-)), nez se ucastnit skoleni.

Kazdopadne nejake neformalni „setkani“ v duchu debat o dalsim vyvoji frameworku, moznych prezentaci nasich vlastnich netrivialnich praci, komu se jak podarilo resit ruzne problemy, nejake ukazky za prispeni vsech, by bylo vice nez zajimave. Teda, pokud uz je tu tak silna komunita.

phx
Člen | 651
+
0
-

Neformalni setkani by bylo taky fajn:) Otazka zni kdy a kde. Urcite Vikden. A co treba v Hradci Kralove?

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

David Grudl napsal(a):

Udělejme experiment. Nabízím všem studentům denního studia 50 % slevu. Cena se tak posune na úroveň kurzů typu „Úvod do PHP“ nebo „Začínáme s MS Word“. Pokud se studenti přihlásí, rád z toho udělám tradici.

Zdá se, že experiment se osvědčil, o školení je ze strany studentů zájem. Takže výraznou slevu nechávám i pro další termíny.

Lábus
Bronze Partner | 19
+
0
-

Zdravím,
mohl bych se zeptat, zda plánujete školení v Brně?

krajaac
Člen | 45
+
0
-

Zdarec, taky jsem pro školení v Brně. Ideální by byl intenzivní 3-denní kurz se studentskou slevou :) (Mohl by se zrealizovat jako prodloužený víkend)

michalh
Člen | 22
+
0
-

Školení v Brně bych také uvítal :-)

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Školení v Brně jsem vypsal, s tzv. otevřeným termínem. Můžete se tedy registrovat a jakmile bude dostatek zájemců, tak zvolíme konkrétní termín.