problem s link() v komponente

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
krissott
Člen | 48
+
0
-

Cusek, potrebuju pomoc prosiiiim…

v komponente menu mam fci :

function getLink($presenter,$view) {
if($presenter)return $this->presenter->link(„$presenter:$view“);
else return $this->presenter->link(„$view“);
}

v template teto komponenty mam:
<a href=„{$component->getLink($presenter,$view)}“>

Na lokalu funguje vse skvele. Po vlozeni webu na server se mi misto odkazu objevuji pouze # , jako by byly routy spatne ty jsou ovsem v poradku.

$router[] = new Route(‚<presenter>/<action>/<id>‘, array(
‚presenter‘ ⇒ ‚Start‘,
‚action‘ ⇒ ‚gratulujeme‘,
‚id‘ ⇒ NULL,

));

Po porade s enoice jsem zkousel vypnout „zivej“ mod, abych prisel na chybu, ale ani to nepomohlo. Zadna zmena a misto odkazu na presentery a view byl vzdy jen krizek #........
nevite nekdo cim by to mohlo byt?

Editoval krissott (6. 10. 2008 14:31)

Mas3r
Člen | 116
+
0
-

Máš správně velikosti písmen?

krissott
Člen | 48
+
0
-

Mam je spravne.
Presentery tzn slozky mam velkym.
A soubory ve slozkach tzn. view mam malym.
Navic jsem psal ze to na localhostu jede.
A i kdyz zadam manualne do url napr .........url/start/gratulujeme .....
tak to jede .
Jedine co nechapu je proc mi ta funkce link() vraci krizek misto napr:/start/gratulujeme i kdyz to na localu funguje skvele…

krissott
Člen | 48
+
0
-

Ted jsem navic zjistil,ze jakmile zadam stejny presenter , tzn chci zustat na aktualnim presenteru , tak funguje vse ok.

Editoval krissott (6. 10. 2008 15:37)

David Grudl
Nette Core | 8147
+
0
-

Nastav si Presenter::$invalidLinkMode = Presenter::INVALID_LINK_WARNING a podívej se, jaké URL se generuje.

Také můžeš do CSS přidat:

a[href^="error:"] {
	background: red !important;
	color: white !important;
	text-decoration: blink;
}

a v lepších prohlížečích se invalidní odkazy zobrazí červeně.

krissott
Člen | 48
+
0
-

Diky Davide , problem solved.
Ja parek jsem mel presentery na zacatku s melkym pismenem, protoze jsem to nacital z databaze, kde to bylo psano malym.
Proto to nemohl Nette najit…

Diky moc a omlouvam se Mas3rovi…mel recht

Editoval krissott (6. 10. 2008 17:26)

Mas3r
Člen | 116
+
0
-

Mě se to právě taky po nahrání na hosting stalo… jn Linux vs. Win