Dvojtečka v URL → 403 Forbidden

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
fojta
Člen | 24
+
0
-

Zdravím, mám problém, potřebuji využít dvojtečku v URL ale bohuzel me to hazi porad „403 Forbidden“. Zkousel jsem si vypsat obycejny echo vubec predtim nez se nacetl bootstrap a stejne to hazi, kde muze byt chyba?

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Takže tobě nejede ani obyčejný sandbox? Nebo máš aplikaci, hraješ si s routami a rozbil jsi to? Zkus lépe popsat problém/situaci.

fojta
Člen | 24
+
0
-

No hraju si s routama, ale v indexu si zakomentim require s bootstrapam a do URL zadam napriklad „localhost/:“ tak to hodi 403, kdyz tam dam „localhost/aaa“ tak me to vypise klasicky echo .. ale ted jsem nekde vygooglil ze tohle Apache dela pod woknama, takze problem bude asi tam :(

hAssassin
Člen | 293
+
0
-

a je vubec dvojtecka v URL, krome tech dvou mist (protokol a port), povolena? Nikdy sem ji jinde snad nevidel…

fojta
Člen | 24
+
0
-

je určitě povolena, už jsem ji několikrát používal.

pekelnik
Člen | 462
+
0
-

…v indexu si zakomentim require s bootstrapam…

tak to vypadá jako že to nemá s nette nic společnýho ;)

Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

Problém máš v apache. Aplikace ti funguje – nette běží. Dáš do url dvojtečku, k php se to nedostane. Tzn. problém bude v tomhle, asi to parsuje jako port, ne?

fojta
Člen | 24
+
0
-

Jj je to Apachem .. četl jsem někde, že to prostě pod oknama blbne, ale jako port to neparsuje. Kdyby ano tak by toto „localhost/:80“ měl asi zobrazit, ale pořád to háže 403 :(