Cache sablony se nekdy nenacte

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
bene
Člen | 82
+
0
-

Mam problem s cache sablon.
Na dvou projektech, na dvou ruznych strojich nezavysle na sobe se nekdy stane, ze se nenacte chache nejake sablony. Sablona pritom existuje v 99.99% se zobrazi. Jednou za cas se ale v logu objevi include(/xxx/temp/c-Nette.Template/_92deccedbb6f6b06dca1429bd54225be.footer.phtml.php): failed to open stream: No such file or directory. (nejde jen o footer.phtml, proste nejaka includovana sablona, je to nahodne)

Jeden projekt ma mensi navstevnost a stane se to cca jednou za 3 mesice. (nette 0.9.7 prefix, 4ca6c94 released on 2010–12–01, debian, php 5.2.6)
Druhy projekt s navstevnosti pres milion za mesic se to stava nekdy jednou za 14dni nekdy i nekolikrat tydne. (nette 0.9.7 noprefix, 4ca6c94 released on 2010–12–01, debian, php 5.2.13)

Servery jsou nastaveny v poradku, zadny register_globals, safe_mode, zend.ze1_compatibility_mode, aj.

Vypis z error.log

[01-Aug-2011 00:23:48] PHP Fatal error:  Uncaught exception 'FatalErrorException' with message 'include(/xxx/temp/c-Nette.Template/_92deccedbb6f6b06dca1429bd54225be.footer.phtml.php): failed to open stream: No such file or directory' in /xxx/libs/Nette/Loaders/LimitedScope.php:63
Stack trace:
#0 /xxx/libs/Nette/Loaders/LimitedScope.php(63): Debug::_errorHandler(2, 'include(/xxx...', '/xxx...', 63, Array)
#1 /xxx/libs/Nette/Loaders/LimitedScope.php(63): LimitedScope::load()
#2 /xxx/libs/Nette/Templates/Template.php(123): LimitedScope::load('/xxx...', Array)
#3 /xxx/temp/c-Nette.Template/_8aef5a41ec00389cd387565f82b6ff9e.%40layout.phtml.php(168): Template->render()
#4 /xxx/libs/Nette/Loaders/LimitedScope.php(63): include('/xxx...')
#5 /xxx/libs/Nette/Templates/Template.php(123): LimitedScope::load('/xxx...', Array)
#6 /xxx/temp/c-Nette.Template/_6cc3d693a907443f349b5e6c8413cb07.page.phtml.php(71): Template->render()
#7 /xxx/libs/Nette/Loaders/LimitedScope.php(63): include('/xxx...')
#8 /xxx/libs/Nette/Templates/Template.php(123): LimitedScope::load('/xxx...', Array)
#9 /xxx/libs/Nette/Application/Responses/RenderResponse.php(54): Template->render()
#10 /xxx/libs/Nette/Application/Application.php(152): RenderResponse->send()
#11 /xxx/app/bootstrap.php(207): Application->run()
#12 /xxx/index.php(50): require('/xxx...')
#13 /xxx/www/index.php(12): require('/xxx...')
#14 {main}

Je to obrovsky problem, protoze jednou za cas se navstevnikovy nezobrazi stranka! Nehlede na to, ze na jadre druheho projektu bezi dalsi desitky projektu.
Diky za jakoukoliv radu.

David Grudl
Nette Core | 8142
+
0
-

Je na tom filesystému povolené zamykání souborů? Co udělá třeba tento příklad? http://php.net/…on.flock.php#…

bene
Člen | 82
+
0
-

Zapise do souboru