Nette a tvorba CMS – ako na pridavanie stranok v administracii

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
ricco24
Člen | 141
+
0
-

Mám pomocou nette vytvorený jednoduchý cms systém a potreboval by som do neho implementovat moznost pridávat a odoberat stránky. Momentálne dokáže len editovať už vytvorené stránky.

Len neviem akým spôsobom to mám urobiť. Na každú hlavnú stránku mám vytvorený presenter a template, na podstránky volám renderMenoPodstranky() v presentery hlavnej stránky.

Jediný spôsob ktorý ma napadá ako by som to mohol riešiť je vždy pri vytváraní novej stránky vytvoriť /poprípade pozmeniť (pomocou php funkcií) presenter a vytvoriť mu šablónu.

Mohlo by sa to riešiť takýmto spôsobom alebo je to úplná blbosť ? Poprípade ma skúste nasmerovať správnym smerom. Vopred ďakujem za všetky odpovede.

JakubJarabica
Gold Partner | 184
+
0
-

Ja mam v dost starom kusku kodu(bez namespaces) dva presentery. Admin_PagesPresenter, v ktorom je datagrid a formular na spravu stranok.

Vo frontende mam Front_PagesPresenter, ktory ma metodu renderDefault($slug). Vytiahne sa obsah z DB a posle do sablony. Este mam okolo toho veci ako vlastny layout a vlastny view(ak je v admine nastaveny, zavola sa setView alebo setLayout.

„Pohana“ mi to vlastny router, ktory vytvara a matchuje url domena.tld/slug. Ak ti staci URL format domena.tld/stanka/slug, tak to napises aj regularom(aby si to odlisil od inych rout).

Nie je dovod robit kazdy presenter ci vlastnu metodu na kazdu staticku stranku(pokial nie su extra zlozite a nejdu hore uvedenym sposobom zobecnit).

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Doporučím ti mrknou na https://forum.nette.org/…mickeho-webu