AutoNačtení(include) modelu Galerie+GalerieManager

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Zdravim,
používám Nette 2 a když v GaleriePresenteru, funkci actionShow():

<?php
final class GaleriePresenter extends BasePresenter
{
    private $galerie;
    private $galerieManager = null;
    private $obrazky = null;
    private $gid = 0;

    function actionShow($gid)
    {
        $this->gid=$gid;
        $this->obrazky = $this->model->obrazky();
    }

    function getModel()
    {
      If(Empty($this->galerieManager))
        $this->galerieManager = new GalerieManager($gid);
      return $this->galerieManager;
    }

}
?>

volám model tak mi to píše že třída GalerieManager neexistuje :(

models/GalerieManager.php:

<?php
class GalerieManager
{
  public $gid = 0;

    function __construct($gid=0)
    {
        $this->gid=(int)$gid;
        var_dump($gid);
    }

    function obrazky()
    {
        return dibi:query(
            'SELECT * FROM [galerka]',
            'WHERE [gid]=%i',$this->gid
        )->setRowClass('Galerie');
    }
}
?>

děkuji za odpovědi

Editoval CZechBoY (18. 6. 2011 20:06)

22
Člen | 1478
+
0
-

a jak by mohla existovat, když ji máš tady na foru? :-)))

Edit: myslíš, že jsme jasnovidci? smaž obsah temp, ukaž nasatvení robotLoadera

Editoval 22 (18. 6. 2011 20:14)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

what? :D
však ji mám uloženou ve složce models, ta by se měla nahrávat celá automaticky ne?

tvojí odpověď jsem fakt nepochopil :(

Editoval CZechBoY (18. 6. 2011 20:17)

22
Člen | 1478
+
0
-

proč sem dáváš definici třídy? To jsem zase nepochopil já..pokud ti nepomohlo promazání Tempu, tak pravděpodobně robotLoader nenačítá obsah složky models, z čeho plyne, že jestli chceš poradit, musíš sem poslat tu část, kde máš nastavený robotLoader.

Editoval 22 (18. 6. 2011 20:22)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

robotLoader nemám nastavený nikde
kam se to píše?

22
Člen | 1478
+
0
-

podívej se do sandboxu v distribuci, zpravidla se nastavuje v config.neon

Ani
Člen | 226
+
0
-

Viděl bych to spíš na namespace, než na loader…

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

do sandboxu jsem koukal, tam nic není :(
co mám napsat do config.neon aby mi to prohledávalo adresář models?

edit: namespace nepoužívám

Editoval CZechBoY (18. 6. 2011 20:33)

smasty
Člen | 90
+
0
-

Je GaleriePresenter súčasťou nejakého Modulu?

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

nene, teda jak to poznám? žádný moduly jsem ještě nedělal
GaleriePresenter je uveden v první příspěvku celý

22
Člen | 1478
+
0
-

máš v configu:

	services:
		robotLoader:
			run: true

máš složku models v app složce?

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

` services:
authenticator:
class: UsersModel

robotLoader:
run: true`
app/models, jako je výchozí struktura, jen www mám vedle (ve stejné složce jako) app, libs, temp, ..

vymazání cache možná pomohlo, ale teď mi to píše že nemá načtenou proměnnou dibi v GalerieManager->obrazky()
ten přechod z 0.9 na 2.0 je fakt špatnej :(
jak tam přidám to dibi?

Editoval CZechBoY (18. 6. 2011 20:44)

smasty
Člen | 90
+
0
-

Máš tam len jednu dvojbodku, správne má byť dibi::query().

newPOPE
Člen | 648
+
0
-

To bude pravdepodobne vsetko v namespace-och

<?php

	\dibi::query ...
?>