ako vypnut cache v nette 2.0

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
David Ďurika
Člen | 328
+
0
-

zdravim,
chcel by som sa spitat ze ako je mozne uplne odstavit cache?
pouzivam nette 2.0
dakujem

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Proč potřebuješ vypnout cache? Stačí jako cache storage nastavit DevNullStorage.

David Ďurika
Člen | 328
+
0
-

Jan Tvrdík napsal(a):

Proč potřebuješ vypnout cache? Stačí jako cache storage nastavit DevNullStorage.

a ako presne sa to nastavuej? vies mi poradit?

Aurielle
Člen | 1281
+
-1
-

config.neon

bojovyletoun
Člen | 667
+
0
-
// $cont= aktuální container
foreach (array('temlateCacheStorage', 'cacheStorage') as $name) {
	$cont->removeService($name);
	$cont->addService($name, new Nette\Caching\Storages\DevNullStorage());
}

No a teď se mi stránka načítá 5 sekund

mkoubik
Člen | 728
+
+1
-

Možná bude přehlednější, když dáš do config.neon:

services:
	templateCacheStorage:
		class: Nette\Caching\Storages\DevNullStorage

cacheStorage:

tohle máš kde? V bootstrapu?

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

bojovyletoun napsal(a):

No a teď se mi stránka načítá 5 sekund

To pravděpodobně proto, že se při každém requestu buildují minimálně šablony a cache RobotLoaderu. Ta cache je tam právě proto…

bojovyletoun
Člen | 667
+
0
-

Vždyť vím

pogo
Člen | 29
+
0
-

mkoubik napsal(a):

services:
	templateCacheStorage:

cacheStorage:

Zdravim, ked to napisem takto, tak mi ladenka hadze chybu Service ‚templateCacheStorage‘ has already been registered. Ak pridam do bootstrapu to, co pisal bojovyletoun, tak to funguje, ale v configu mi to pride krajsie a pohodlnejsie. Je to nejaky bug Nette 2.0 beta alebo robim nieco zle? diky.

ĂÇđ
Člen | 5
+
0
-

pogo napsal(a):

mkoubik napsal(a):

services:
	templateCacheStorage:

cacheStorage:

Zdravim, ked to napisem takto, tak mi ladenka hadze chybu Service ‚templateCacheStorage‘ has already been registered. Ak pridam do bootstrapu to, co pisal bojovyletoun, tak to funguje, ale v configu mi to pride krajsie a pohodlnejsie. Je to nejaky bug Nette 2.0 beta alebo robim nieco zle? diky.

Dobrý den,
mám stejný problém, rád bych vypnul cache při lokálním vývoji. Nechci to dělat někde v php, protože nejsem programátor, ale mám na starosti pouze šablony.
Existuje nějaké normální řešení? Nechci řešit hromadu souborů (nemluvě o tom že si musím dávat pozor, abych necommitnul svůj config.neon), které nemají co dělat v svn, tak bych rád měl tu cache vypnutou, nebo jí nastavil adresář mimo projekt, ale díval jsem se do dokumentace: https://doc.nette.org/cs/caching a tam o config.neon není ani řádka.

norbe
Backer | 405
+
0
-

Pokud máš na starost pouze šablony, k čemu potřebuješ vypínat cache?

ĂÇđ
Člen | 5
+
0
-

norbe napsal(a):

Pokud máš na starost pouze šablony, k čemu potřebuješ vypínat cache?

Ano, mám na starosti pouze šablony, ale celý projekt je sdílený přes verzovací systém SVN a já si samozřejmě musím provádět synchronizaci nad celým projektem a tudíž mi tam ty generované soubory v cache dělají nepořádek.
Ocenil bych proto, abych v souboru config.neon mohl buďto nastavit adresář pro cache jinam (mimo projekt) a nebo abych mohl celou cache uplně vypnout.
Děkuji za Vaši odpověď.

Jan Voráček
Člen | 90
+
0
-

Nebylo by lepší pro cache nastavit svn:ignore?

voda
Člen | 561
+
0
-

Verzovací systém (SVN, Git, …) by měl být nastaven tak, aby cache ignoroval. Pak nebudou takovéto problémy nastávat.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

pogo napsal(a):

Zdravim, ked to napisem takto, tak mi ladenka hadze chybu Service ‚templateCacheStorage‘ has already been registered.

ĂÇđ napsal(a):

mám stejný problém, rád bych vypnul cache při lokálním vývoji. Nechci to dělat někde v php, protože nejsem programátor, ale mám na starosti pouze šablony.

Je to nahlášený bug: https://github.com/…e/issues/333

Tomáš Brchaň
Člen | 13
+
0
-

Dá se nějak vymazat celá cache najednou? Jde mi o to, ať při aktualizaci jednoduše zavolám vymazání cache, migruju databázi a znovu aktivuju web. Nechce se mi při updatu měnit config.neon, podle mě stačí cache v daný okamžik pročistit.

Aha, tak už jsem na to přišel, třeba se to někomu bude hodit:

$cache = \Nette\Environment::getCache();
$cache->clean(array($cache::ALL => TRUE));

Editoval Tomáš Brchaň (3. 4. 2013 13:13)