Nette + Endora = Error 500

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Razak
Člen | 4
+
0
-

Zdravím

Mám menší problém s rozjetím aplikace v Nette (verze 2.0-alpha2 pro PHP 5.3) na hostingu endora.cz (PHP v5.3.6).

Requirements Checker hlásí, že je všechno v pořádku. Po spuštění webu se mi ale zobrazí chyba: „Server Error – We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later. error 500“.

Temp a log jsem promazal a práva nastavil.

Do souboru error.log to při každém reloadu vypisuje tuto chybu>

[2011–05–17 10–17–49] PHP Fatal error: Uncaught exception FileNotFoundException with message ‚File '%appDir%/config.ini‘ is missing or is not readable.' in /home/users/razak/janzmolik-bp.g6.cz/web/BPrace/libs/Nette/Config/ConfigAdapterIni.php:57 @ http://janzmolik-bp.g6.cz/BPrace/www/

Koukal jsem, že na endoře normálně aplikace v Nette běží, takže asi bude potřeba poštelovat jenom nějakou maličkost, bohužel nevím jakou, tak bych vás tady chtěl požádat o pomoc.

Editoval Razak (17. 5. 2011 11:26)

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

V té hlášce je vše jasně napsané

PHP Fatal error: Uncaught exception FileNotFoundException with message ‚File '%appDir%/config.ini‘ is missing or is not readable.'

přeložíme si to spolu :)

Uncaught exception FileNotFoundException with message
neodchycená výjimka SouborNeexistujeVýjimka obsahující zprávu

File `'%appDir%/config.ini'` is missing or is not readable
soubor app/config.ini neexistuje nebo není čitelný

Co myslíš, kde je problém? :)

Editoval HosipLan (17. 5. 2011 11:33)

Razak
Člen | 4
+
0
-

Přiznávám, že moje angličtina není nejlepší, ale na tohle snad ještě stačí :+).
Problém je v tom, že soubor app/config.ini tam je a čitelný je taky. Resp. nevím jak poznat tu správnou čitelnost souboru.

kravčo
Člen | 721
+
0
-

Podľa toho, kde sa výnimka vyhadzuje je zrejmé, že hľadá súbor %appDir%/config.ini, ktorý pochopiteľne neexistuje – kto by už používal percentá v názvoch adresárov… Premennú treba expandovať… ako presne vyzerá načítanie konfigu?

Razak
Člen | 4
+
0
-

To->kravčo
Díky za popíchnutí .+)…

Vůbec mě totiž nenapadlo, že by mohl být problém s tou proměnnou %appDir%.
Zadal jsem jí tedy vyhledat a našlo to tohle . Problém je tedy, zdá se, zdárně vyřešen :+)…

Editoval Razak (17. 5. 2011 12:40)

Martin
Člen | 171
+
0
-

Hmm, tak přesně tohle jsem na Endora.cz řešil přes noc, došel jsem až k tomu expand_, na htaccess už jsem neměl sílu a rozběhal to raději na Profituxu. Holt příště zde musím lépe hledat, včera jsem nic neobjevil. Zatím dík, večer to vyzkouším.

Edit: Safra, chlapci, asi musím místo studia Nette trochu myslet na životosprávu a chodit spát dřív než k ránu. Teď jsem objevil, že před měsícem jsem na jiném projektu na Endora.cz ten akcelerátor vypínal a úplně mi to vypadlo z hlavy. On je na to návod přímo na jejich fóru a tenkrát jsem to automaticky použil. Jen včera jsem tu chybu rozebíral, tenkrát jsem prostě hledal Nette+Endora+Error 500.

Editoval Martin (17. 5. 2011 22:51)

zoltinho
Člen | 24
+
0
-

Měl jsem úplně do čista ten samý problém, kompletně. Byl to pro mě jeden den v háji, než jsem se dohledal do toho samého tématu kde to někdo vyřešil.. Asi by si to zasloužilo i někam zapsat.. pro ostatní