fatal error – class frontmodule\presenter NOT FOUND

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
peane
Člen | 16
+
0
-

Zdravim,

trápím se s tím už několik dní a nevím co dál.

Projekt funguje pouze pokud dám do bootstrapu před app->run() toto:

Environment::getRobotLoader()->rebuild();

jinak to skončí errorem:

Screenshot Laděnky

Namespace jsou přitom nastavený správně a robotloader by měl vše načíst, tak nechápu proč NOT FOUND

Celý Projekt na stažení

Děkuji za pomoc (php 5.3.5, aktuální nette z githubu)

Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

Ahoj : )

Namespace vážně správně jsou, ale RobotLoader nenašel ten presenter (není v tom výpisu v laděnce). Zkus dumpnout co našel (https://api.nette.org/…der.php.html#158), resp. koukni, jestli je tam ta Base classa.

Smazat cache si asi zkusil, co?

Edit: v RobotLoaderu se teď dlouho nic neměnilo, takže tam problém není. DI by to ovlivnit nemělo, takže ještě zkusim zapátrat v tom zdrojáku…

Editoval Mikulas Dite (9. 5. 2011 18:27)

Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

Máš tam problém s BOM v BasePresenter.php – radši pousť code-checker nad celým projektem, třeba je to i jinde.

peane
Člen | 16
+
0
-

Ahoj,

dik moc za odpoved.

BOM me prave taky napadl a code checker uz jsem spoustel. Ale zkusim jeste jednou.

Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

Určitě je to tohle: zkoušel jsem s tim různý blbosti, až mi to začalo psát, že namespace musí být první. Když jsem BOM odstranil, tak se to rozběhlo.

peane
Člen | 16
+
0
-

BOMy mám na 100% odstraněný a pořád to nejede…

zkoušel jsem s tim různý blbosti → tak asi nějaká z nich byla zásadní

Napadá mě jestli ten soubor nemůže být nějak poškozený… už fakt nevím

nebo jestli nemam chybu v bootstrap a config…??

Editoval peane (10. 5. 2011 18:45)

Martin
Člen | 171
+
0
-

Nechybí v bootstrap.php Environment::getRobotLoader()->register(); ? Volá se Ti jen NetteLoader místo RobotLoaderu. Ale třeba mi uniklo, že ve výjové verzi už jeho registrace není nutná.

Editoval Martin (10. 5. 2011 21:24)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

„Ruční“ registrace RobotLoaderu není nutná už od 0.8.x pokud vím. Stará se o to https://github.com/…p/config.ini#L24 resp. https://github.com/…/config.neon#L19

EDIT: po vzevrubném prozkoumání je to robot loader máš o jednu úroveň více odsazený právě řádek run: true

peane
Člen | 16
+
0
-

ježiši.. děkuji moc.

tak na tenhle tabulátor asi už nikdy nezapomenu

Martin
Člen | 171
+
0
-

Aha, tak jsem se taky poučil. Jak je vidět nejen tady, neon formát je vychytávka, ale aby si u něj člověk radši zapínal zobrazení všech znaků.