Nedari se instalace Nette Alpha v.2.0

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
kreed
Člen | 13
+
0
-

Zdravim vsechny… Jsem zacatecnik v nette a uz od rana se snazim rozchodit nette na webserveru apache2 pod ubuntu… a stale se nedari… Podle video tutorialu nic, podle QuickStart v tutorialech taky nic…mam nejaktualnejsi apache2, php 5.3.x i mysql… Hlavne je asi problem v tom, ze kazda verze se lisi pouzitim a proste tady ne a ne najit navod, ktery by odpovidal aktualni verzi alpha 2.0…
Muzete mi tady prosim nekdo v kostce shrnout jak s nette zacit pracovat?

Kdyz mam rekneme v rootu apache /var/www/ slozku /nettetest pro svuj prvni test v nette, co mam kam nakopirovat ze stazeneho zip archivu, abych mohl zacit vytvaret nejaky svuj index.php ve slozce /nettetest …
kdyz nakopiruju do /nettetest slozku Nette s frameworkem, tak pri pouziti napr Framework::promo(); v souboru /nettetest/index.php mi log pise ze Framework neexistuje a prohlizec nic nezobrazi…

struktura adresaru:
/var/www/ (root apache)
/var/www/nettetest (muj projekt obsahuje index.php)
/var/www/nettetest/Nette (obsahuje Nette a loader.php)

index.php vypada nasledovne:

<?php

require ‚Nette/loader.php‘;

Framework::promo();

Diky za kazdou radu

Editoval kreed (23. 4. 2011 22:20)

newPOPE
Člen | 648
+
0
-

Skus vsetko zmazat a do /var/www rozbal komplet distro… a v nom by malo fungovat vsetko co je v /examples. cize to by mohol byt navod ;-)