Vypis textu bez ovladaciho prvku v AppForm

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
mistm
Člen | 25
+
0
-

Zdravim,

zacinam s nette a prave resim jednu pravdepodobne neuveritelne jednoduchou vec. V tovarnicce formulare bych rad vypsal text bez jakehokoliv ovladaciho prvku.

Zkousel jsem hloupe echo „text“, ale to vypise text nad formularem.

Prochazel jsem API, forum i dokumentaci a nepodarilo se mi nic najit. Mohl by me prosim nekdo nasmerovat spravnym smerem? Dekuji.

Blizz
Člen | 3
+
0
-

Ahoj, nejspíš hledáš ruční vykreslování formuláře.
Vykreslování

mistm
Člen | 25
+
0
-

Dekuji za odpoved. O rucnim vykreslovani formulare vim. Jinak to tedy nejde? Zatim nejlepsi reseni na ktere jsem prisel je vlozit container a pretypovat ho na div. Tim se nezobrazi ohraniceni, ale jen label, takze to vypada jako prosty text.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Jaký bude účel toho textu?

mistm
Člen | 25
+
0
-

Pouzivam doplnek pro captchu a u toho obrazku neni napsano „opiste text z obrazku“. Zkoumal jsem doplnek captchy, ale nenasel jsem tam moznost popisku. Mohl bych to dopsat do nej, ale to neni moc konzistentni reseni.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

$form['captcha']->setOption('description', "nejake keci") nedostačuje?

mistm
Člen | 25
+
0
-

Aha, cekal jsem metodu setDescribtion treba :-) az se vratim domu, tak vyzkousim. Diky.

mistm
Člen | 25
+
0
-

Omlouvam se, ze zase oteviram toto tema. Narazil jsem na dalsi pouziti a treba bude reseni tak trivialni jako v pripade Captchy (od ktere jsem nakonec stejnak ustoupil, ale poznamka fungovala! Dekuji).

Rad bych pouzil popisek textoveho pole k oznaceni, ze je hodnota nepovinna. Idealne bych povinne prvky oznacil hvezdickou a mezi formularem a odesilacim tlacitkem napsal, ze povinne jsou polozky s hvezdickou.

Dekuji za odpoved.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-
$form->renderer->wrappers['label']['requiredsuffix'] = Html::el('span')->class('required')->setText('*');

$form->addText('name', 'jmeno')
	->setRequired();