Please fill out this field v Nette2
- dEath
- Člen | 39
Hoj,
rád bych se zeptal, jak se dá upravit či vypnout hláška v prohlížeči Google Chrome na prvek formuláře „Please fill out this field“ při nevyplnění a odeslání (zobrazí se to jako bublina). Buď možnost vypnout a nebo alespoň upravit text této hlášky (protože to nebere hodnotu data-nette-rules a hodí alert až při vložení nějaké hodnoty neodpovídající nadefinovanému pravidlu) … pro českého uživatele neznajícího angličtinu by to mohlo být poněkud matoucí.
Formulářový prvek je input typu text a má nastavené pravidlo, že musí být vyplněn. Přiložen je netteForms.js, verze Nette je Nette Framework 2.0-dev (revision 9e52d77 released on 2010–12–21).
Díky za radu
- dEath
- Člen | 39
Právě že nevypíná a stále to tam vyskakuje. Zkoušel jsem to v Google Chrome 10 dev, Firefox 4 b11, Opera 11.1156, Internet Explorer 9 RC a Safari 5.0.3 (7533.19.4). Validace je vypnutá pouze u Internet Explorer 9 RC, Opera 11.1156 a Safari 5.0.3 (7533.19.4). V ostatních to stále vyskakuje.
Testování, jestli je HTML5 na formuláře zapnuto, provádím přes Modernizr.
- dEath
- Člen | 39
Teď už v podstatě nejde o to použít jinou technologii. Když tam bude vyskakovat ta hláška, tak mi to víceméně nevadí, protože se to dalo upravit, případně si napíšu kousek kódu na útlum (snad to nějak půjde), v podstatě se tam potřebná informace dostane i s daným popiskem pro validaci (pouze v Chrome, ve Firefoxu ne) a v prohlížečích, které nepodporují HTML5 to samozřejmě funguje správně.
Mě právě zajímalo, jestli se to dá vypnout nebo je to nějaký bug. Na HTML4 opravdu ne a na XHTML se mi přecházet už nechce, hlavně bych to pak kdovíkdy začal používat. To si raději dostuduji validaci.
Třeba někdo přijde s nějakým řešením, když to měl netteForms.js vypnout.
- David Grudl
- Nette Core | 8228
Vyzkoušel jsem Firefox b11 a Chrome 10.0.648.82 dev a v obou případech netteForms.js HTML5 validaci korektně vypíná. Bylo by s podivem, aby novější verze neuměly validaci vypnout, tím by porušovaly specifikaci, takže bych řekl, že problém bude jinde.
- dEath
- Člen | 39
To by mě pak teda zajímalo, kdy by mohl být problém. Mohl bys někam upnout prosím nějakou funkční ukázku? Zkoušel jsem to na dvou počítačích s Windows a dvě různé implementace (jednu vlastní – tam se to vypnulo) a jednu z přímo z distribuce (přihlašovací Sign presenter, kde to bylo zapnuté).
Zajímalo by mě pak, jestli dělám chybu někde já a nebo mám někde nějakej bordel, co to zapíná. Odpoledne to ještě zkusím na Linuxu a na Chrome Canary a Stable, ale asi bych potřeboval nějakou základní ukázku, protože jsem formulář vytvořil tak, jak se klasicky vždycky tvořil a to jsem použil i vložený presenter v sandboxu.
Editoval dEath (17. 2. 2011 2:33)