Skinnovateľné šablóny?…
- Peter9
- Člen | 69
Ako by ste mi poradili postaviť skinning?
mám štruktúru:
public/
styles/
SuperStyle/
templates/
front-end/
back-end/
.htacess (Deny from all)
style/
images/
javascript/
(Teda dosť podobne ako u phpBB) – iba rozmýšľam, či design back-endu by sa mal meniť, alebo by mal „ostať na tvrdo“ (väčšinou je na tvrdo daný – to neplatí u WP [wordpress])…A čo po prípade nejaké extensiony?…dosť o láme hlavu…
- Matúš Matula
- Člen | 257
Nemyslim, ze mm-marek
myslel prepisovanie sablony natvrdo :) ale
skor v podedenej sablone prepisat nejaky block
- mm-marek
- Člen | 61
yep, tak jsem to myslel :) docela dobře by se tak mohlo udržovat větší množství skinů, protože mít to všechno samostatně a separátně jako třeba phpbb, wordpress..... to je při editacích dost na palici
asi bych se rozhodoval podle konkrétního řešení – počet šablon, jejich podobnost (nejen grafická, ale i zobrazené komponenty)
- Peter9
- Člen | 69
No tak áno, tak to asi ja budem riešiť ;) …Nejakú super konvenciu súborov:
templates/
FrontEnd/
@layout.latte
Homepage.default.latte // hlavná stránka front-endu
User.edit.latte // všetko čo nemá action = default, bude v blokoch.
BackEnd/
@layout.latte
Homepage.default.latte // hlavná stránka back-endu
User.edit.latte // všetko čo nemá action = default, bude v blokoch.
- na1k
- Člen | 288
Něco podobného jsem teď nedávno řešil, ale nejsem si jistý, že jsem
vymyslel opravdu dobré řešení.
Cílem bylo mít administrační část skinovatelnou.
Vyřešil jsem to třídou GUI, která předformátovává struktury (odkazy z různých modulů skládá do jednoho pole – menu, atd) a obecně vrací univerzální data.
V BasePresenteru jsem si pak překryl metody pro dohledání šablon a layoutů, aby se hledaly ve složce s odpovídajícím skinem.
No a šablony pak komunikují pouze s GUI, získávají data a formátují libovolně, přičemž jediný společný blok je content.
Mnohem víc se mi líbí myšlenka s překrýváním pouze bloků, ale nějak nedohlédnu, jestli z toho neplynou nějaká zásadní omezení. Používáte to někdo? Nebyl by třeba nějaký veřejný projekt? Docela by mě to zajímalo :)
- na1k
- Člen | 288
Peter9, ano, v mém případě na to byl požadavek.
Jde o to, že backend má být univerzální a budou s ním pracovat vpodstatě dvě skupiny lidí – odborní, kteří nepotřebují grafické blbinky a jde jim o efektivitu, a pak BFU, kteří naopak chtějí kulatá stínovaná tlačítka, všude mraky grafiky, stínů a přechodů.
Myslím si o tom sice své, ale zadání je jasné a mně se zatím nepodařilo vytvořit čisté řešení. Samozřejmě potřebuji jít víc do detailů než jen změnit CSS. Proto uvítám jakékoliv nápady :)
- Peter9
- Člen | 69
A tak rozdeliť rendering? Pre BFU a non-BFU ? :D
(Nemyslím si, že ďalšie delenie skinu back-endu by bolo rozumné –
šablóny).
Teoreticky by si mohol vytvoriť 2-krát bloky content (contentBFU/contentEasy) (a už by len vyberalo, ktorý vyberie)
Ale pri zložitejších designoch by to vyzeralo dosť čudesné…
Editoval Peter9 (14. 2. 2011 16:48)