vlastnosti a možnosti nastavení config.neon

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
loov
Člen | 49
+
0
-

Ahoj chtěl bych se zeptat na vlastnosti novéo configuráku. V buildu ze 7.2.2011 přibyl a zároveň nahradil původní config.ini nový config.neon. Jelikož jsem na fóru našel jen pár střípků toho, co se nyní defaultně v configuráku oběvilo. Například nastavení robotloaderu. Tak bych se chtěl dozvědět, jaké jsou nyní všechny možnosti co se nastavování týče. Také bych rád věděl jestli se jedná o nějakou verzi YAMLu, či jakýsi NEON(drobet v tom plavu). Díky… ;)

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Myslím že bude dobré si počkat na ukázku ze sandboxu… :)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

myslíš: https://github.com/…/config.neon :-)

btw jedná se vpodstatě o vylepšený YAML (narozdíl o YAMLu akceptuje tabulátory) více: https://forum.nette.org/…ro-verzi-2-0?p=3

loov
Člen | 49
+
0
-

Patrik Votoček napsal(a):

myslíš: https://github.com/…/config.neon :-)

Jj to je přesně on :-)

Patrik Votoček dále napsal(a):

btw jedná se vpodstatě o vylepšený YAML (narozdíl o YAMLu akceptuje tabulátory) více: https://forum.nette.org/…ro-verzi-2-0?p=3

Na tu novou syntax, jak píše David, jsem při hledání také narazil. Jen jsem si nebyl jistej, jestli skutečně to co tam napsal, se bude využívat či ne… Moc by se mě líbilo, kdyby se pak vytvořilo pár ukázkových mustrů, ze kterých by se dalo vycházet.

Editoval loov (7. 2. 2011 23:03)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

určitě to bude mít v dokumentaci svou stránku (zatím hodně čerstvé)

loov
Člen | 49
+
0
-

Jelikož jsem opravdu nadšenec nette, a chci používat všechny jeho moderní vychytávky, tak jsem si doplnil config.neon o připojení k db. A voila připojení navázáno :-). Pro připojení k db využívám dibi. Nevymyslel jsem opravdu nic převratného, v podstatě jsem vycházel z toho, co už v tom configuráku bylo. Ale třeba se to někomu bude hodit takže kód je zde

<?php
development < common:
	database:
		driver: driver
		host: host
		username: username
		password: password
		database: database
		charset: charset
		profiler: profiler
?>

Sice to není php kód, ale drží se tím správný formát. Tak snad to někomu přijde vhod :-)

Editoval loov (9. 2. 2011 22:25)

mrataja
Člen | 57
+
0
-

loov napsal(a):

Jelikož jsem opravdu nadšenec nette, a chci používat všechny jeho moderní vychytávky, tak jsem si doplnil config.neon o připojení k db. A voila připojení navázáno :-). Pro připojení k db využívám dibi. Nevymyslel jsem opravdu nic převratného, v podstatě jsem vycházel z toho, co už v tom configuráku bylo. Ale třeba se to někomu bude hodit takže kód je zde

<?php
development < common:
	database:
		driver: driver
		host: host
		username: username
		password: password
		database: database
		charset: charset
		profiler: profiler
?>

Sice to není php kód, ale drží se tím správný formát. Tak snad to někomu přijde vhod :-)

Mám to přesně jako ty, nicméně dostávám od Laděnky „pojeb“
Either tabs or spaces may be used as indenting chars, but not both. on line 23, column 22.

Všechny hodnoty odděluji tabulátorem, takže by to mělo být správně (teda pokud správně rozumím erroru).

Díky za radu čím by to mohlo ještě být.

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Některé editory převádí tabulátory na mezery (přitom již existující neovlivní) – zkus si zobrazit netisknutelné znaky třeba v PsPadu.

mrataja
Člen | 57
+
0
-

gmvasek napsal(a):

Některé editory převádí tabulátory na mezery (přitom již existující neovlivní) – zkus si zobrazit netisknutelné znaky třeba v PsPadu.

Měl jsi pravdu. V PSPADu vypadal tab u originálního configu jako dvojitá šipka, ale když jsem zmáčkl tab já, udělal 4 mezery (4 „tečky“). Používám Netbeans, podívám se tedy ještě do nastavení, jestli tam nenajdu něco, co by mi pomohlo.

Díky moc

Editoval mrataja (26. 3. 2011 18:20)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

V NetBeans v nastavení vypni „Expand tabs to spaces“…buď v nastavení projektu, nebo globálně v NetBeans options (v tabu Editor mám dojem).

bene
Člen | 82
+
0
-

Zdravim,
mam tomu rozumet tak, ze mezery nejsou podporovany?

jasir
Člen | 746
+
0
-

Myslím, že si musíš vybrat – buď mezery, nebo taby.

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Ne. Buď odsazuješ mezerami nebo tabulátory. Obojí kombinovat nelze.

westrem
Člen | 398
+
0
-

Su, ale mozes pouzivat na indentaciu bud jedno alebo druhe, nie oboje