Při Quick startu už u prvního kroku hned spadne Apache

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
janina
Člen | 8
+
0
-

Dobrý den, omlouvám, že můj dotaz bude asi hodně začátečnický, ale žádný podobný problém jsem ani tady na fóru, ani na Googlu nikde nenašla a už si nevím rady.
Jakožto začátečník poprvé zkouším spustit Nette Framework, ale nemůžu se dostat ani přes první krok Quick startu – pokaždé když po vymazání set_magic_quotes_runtime zkusím v prohlížeči zobrazit jakoukoliv stránku (Skeleton, exmaples…), tak mi hned spadne Apache a nezobrazí se vůbec nic. Netuším už vůbec, kde problém hledat…
Pokud by mi někdo zkusil poradit, byla bych moc vděčná. Děkuji předem.

Jakub Lédl
Člen | 55
+
0
-

Odkud mažeš set_magic_quotes_runtime? Jediné místo, které mě napadá je loader.php a tam by se moc šahat nemělo.

Můžeš sem hodit error logy (apache_error_log a php_error.log)?

Editoval Jakub Lédl (1. 2. 2011 23:07)

janina
Člen | 8
+
0
-

Mažu to z loader.php, ale s tím mi to nefungovalo, psalo to chybu ‚Fatal error: Call to undefined function set_magic_quotes_runtime()‘. Dočetla jsem se tady na stránkách, že pro PHP6 je nutné to smazat…

Apache error log je tady, snad je tam všechno:

[Tue Feb 01 23:20:54 2011] [notice] Parent: child process exited with status 3221225477 -- Restarting.
PHP Warning:  Directive 'register_globals' is no longer supported in PHP 6 and greater in Unknown on line 0
PHP Warning:  Directive 'register_long_arrays' is no longer supported in PHP 6 and greater in Unknown on line 0
PHP Warning:  Directive 'magic_quotes_gpc' is no longer supported in PHP 6 and greater in Unknown on line 0
[Tue Feb 01 23:20:54 2011] [notice] Apache/2.2.8 (Win32) PHP/6.0.0-dev configured -- resuming normal operations
[Tue Feb 01 23:20:54 2011] [notice] Server built: Jan 18 2008 00:37:19
[Tue Feb 01 23:20:54 2011] [notice] Parent: Created child process 3916
PHP Warning:  Directive 'register_globals' is no longer supported in PHP 6 and greater in Unknown on line 0
PHP Warning:  Directive 'register_long_arrays' is no longer supported in PHP 6 and greater in Unknown on line 0
PHP Warning:  Directive 'magic_quotes_gpc' is no longer supported in PHP 6 and greater in Unknown on line 0
[Tue Feb 01 23:20:54 2011] [notice] Child 3916: Child process is running
[Tue Feb 01 23:20:54 2011] [notice] Child 3916: Acquired the start mutex.
[Tue Feb 01 23:20:54 2011] [notice] Child 3916: Starting 64 worker threads.
[Tue Feb 01 23:20:54 2011] [notice] Child 3916: Starting thread to listen on port 80.
[Tue Feb 01 23:20:58 2011] [notice] Parent: child process exited with status 3221225477 -- Restarting.
PHP Warning:  Directive 'register_globals' is no longer supported in PHP 6 and greater in Unknown on line 0
PHP Warning:  Directive 'register_long_arrays' is no longer supported in PHP 6 and greater in Unknown on line 0
PHP Warning:  Directive 'magic_quotes_gpc' is no longer supported in PHP 6 and greater in Unknown on line 0
[Tue Feb 01 23:20:59 2011] [notice] Apache/2.2.8 (Win32) PHP/6.0.0-dev configured -- resuming normal operations
[Tue Feb 01 23:20:59 2011] [notice] Server built: Jan 18 2008 00:37:19
[Tue Feb 01 23:20:59 2011] [notice] Parent: Created child process 2400
PHP Warning:  Directive 'register_globals' is no longer supported in PHP 6 and greater in Unknown on line 0
PHP Warning:  Directive 'register_long_arrays' is no longer supported in PHP 6 and greater in Unknown on line 0
PHP Warning:  Directive 'magic_quotes_gpc' is no longer supported in PHP 6 and greater in Unknown on line 0
[Tue Feb 01 23:20:59 2011] [notice] Child 2400: Child process is running
[Tue Feb 01 23:20:59 2011] [notice] Child 2400: Acquired the start mutex.
[Tue Feb 01 23:20:59 2011] [notice] Child 2400: Starting 64 worker threads.
[Tue Feb 01 23:20:59 2011] [notice] Child 2400: Starting thread to listen on port 80.

php_error.log zatím hledám, omlouvám se, nevím, kde v počítači je…
A moc děkuji za odpověď.

Jakub Lédl
Člen | 55
+
0
-

U mě je v té samé složce co apache_error_log, kdyžtak ho najdeš podle php.ini (je tam konfigurační direktiva). Podle toho child process exited bych to totiž viděl na chybu v procesu PHP.

Btw. náhodný googling vyhodil tohle. Určitě bych to zkusil ;)

Editoval Jakub Lédl (1. 2. 2011 23:32)

janina
Člen | 8
+
0
-

Tak bohužel, nikde nebyl, tak jsem ho v php.ini nastavila, ale nezapsalo se do něj nic. Každopádně vodítko to je, zkusím přeinstalovat Apache, snad to pomůže.
Zkusila bych to na ostrém serveru, abych měla jistotu, ale bojím se, aby ho to taky takhle neshodilo…
Díky :-)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Případně zkus https://nette.org/cs/maintenance#… co ti/nám řekne pěkného

janina
Člen | 8
+
0
-

Díky, vyzkoušeno. Jsou tam 4 upozornění, ale server podle toho minimální požadavky splňuje…

  1. SQLite extension Disabled

SQLite extension is absent. You will not be able to use tags and priorities with Nette\Caching\FileStorage.

  1. Memcache extension Disabled

Memcache extension is absent. You will not be able to use Nette\Caching\MemcachedStorage.

  1. ImageMagick library Disabled

ImageMagick server library is absent. You will not be able to use Nette\ImageMagick.

  1. Fileinfo extension or mime_content_type() Disabled

Fileinfo extension or function mime_content_type() are absent. You will not be able to determine mime type of uploaded files.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Máš nějaký důvod používat PHP 6?

janina
Člen | 8
+
0
-

Vlastně nemám, bylo v nejnovější instalaci Appservu, tak jsem si říkala, že novější bude lepší. Stáhnu si PHP 5, vyzkouším znovu a snad to už dneska rozběhnu :-)

bojovyletoun
Člen | 667
+
0
-

Jan Tvrdík napsal(a):

Máš nějaký důvod používat PHP 6?

Přesně tohle jsem chtěl taky napsat.

janina
Člen | 8
+
0
-

Chtěla bych všem poděkovat za rady, po přeinstalování php všechno funguje hned napoprvé.

h4kuna
Backer | 740
+
0
-

luxus že? :)

janina
Člen | 8
+
0
-

Je to skvělé :-) Co mi tu ale dost chybí je návod, jak udělat dynamický web – když se stránky (nebo i články, novinky…) vkládají z DB a já jejich název předem neznám a nemůžu tím pádem vytvářet pro každou soubory zvlášť. Prohledávat kvůli tomu fórum, jestli to už někdo někomu radil, je celkem škoda, začátečník ještě spoustě výrazů těch zkušenějších nerozumí a je to pak dost složité. Stačil by nějaký krátký, primitivní návod pro web se 2–3 stránkami načtenými z DB, ze kterého by se dalo vycházet. Nevěděli byste někdo o nějakém? :-)

Chbox
Člen | 125
+
0
-

…asi bude lepší startovat na statickém a pak se začít zajímat o vlastní router .-) Honzo

srigi
Nette Blogger | 558
+
0
-

janina napsal(a):

Co mi tu ale dost chybí je návod, jak udělat dynamický web…

Hmm, ze by tema vhodna na screencast… :D

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

janina napsal(a):

Co mi tu ale dost chybí je návod, jak udělat dynamický web…

Kdysi (Nette 0.9.2, PHP 5.2 bez prefixů) jsem pro tento účel napsal http://download.merxes.cz/articles.zip. Třeba tě to alespoň navede správnou cestou.

janina
Člen | 8
+
0
-

To je super, ty články, přesně to, co jsem potřebovala! Díky moc, to mě navede určitě:-) Ale jinak by takový návod určitě stál za to, statických webů už se asi moc nedělá…:-)