DebugBar: Měření času a informace o umístění SQL dotazu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
knyttl
Člen | 196
+
0
-

Ahoj,

hraju si s během času ve své aplikaci, posílám si do DebugBaru čas skrze Debug::barDump a Debug::timer. To se mi ale moc nelíbí:

Kdyby třeba byla funkce Debug::timeStamp(string $title), která by do DebugBaru posílala informaci přímo pro to ukazovátko času, které by pak po najetí myši na čas ukazovalo výpis jejich volání (viz http://twitpic.com/3ust1i/full).

Taky by asi bylo fajn mít v informacích o SQL dotazech, kde byl jaký dotaz volán (soubor:řádek).

Děkuju.

Editoval knyttr (30. 1. 2011 10:08)

jtousek
Člen | 951
+
0
-

Pokud jde o čas tak k tomu jsou různé panely v doplňcích a tady na fóru. Záleží na tom, jestli používáš dibi nebo Doctrine nebo ještě něco jinýho.

Pokud jde o soubor:řádek kde byl dotaz volán tak tam by ti vyjel nějakej soubor typu lib/dibi/…/mysql.php:xyz což by ti asi moc nepomohlo. Pokud používáš doctrinu tak je to ještě horší neboť dotazy si nejdřív uloží Doctrine a až při zavolání flush je všechny provede. Dohledávat soubor:řádek volání dotazu tedy prakticky nelze.

Editoval jtousek (30. 1. 2011 11:21)

knyttl
Člen | 196
+
0
-
  1. Tohle je přeci zcela nezávislé na databázi, jde mi prostě o timestamp kdekoliv v kódu.
  2. Dobrá, chápu.

Díky

mkoubik
Člen | 728
+
0
-

Řádek a soubor se pod dotazem v aktuální verzi zobrazuje (minimálně při použití Nette\Database).

pekelnik
Člen | 462
+
0
-

Na měření času zkus použít Stopwatch panel :)

Stopwatch::start();
Stopwatch::stop('něco pomalýho');
  • zvládá to i zanořené měření
  • výsledky zobrazuje v přehledné tabulce

Editoval pekelnik (30. 1. 2011 14:01)

Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

Dáš to prosím do Addons? Tady se to ztratí.

pekelnik
Člen | 462
+
0
-

Udělal jsem pro Stopwatch stránku v addons.