vase skusenosti s eshop rieseniami
- Matúš Matula
- Člen | 257
Zdravim.
Zaujimalo by ma, ake OpenSource riesenia eshopov pouzivate a ake mate s nimi skusenosti? Aky by ste odporucili? Alebo ste si kazdy nastukali ten svoj vlastny? ;)
- Matúš Matula
- Člen | 257
Magento bol 1 z kandidatov. Co ti na nom neda v noci spavat? :)
@mm-marek: OK, tak povedzme, ze investujem. Aky shopik by si mi odporucil? Ide mi hlavne o kvalitu a jednoduchu spravu. Kludne na zaciatku priplatim, ako by som mal potom stravit hodiny programovanim nejakych ‚zakladnych‘ ficur a buchat si hlavu o stol :)
- nAS
- Člen | 277
Magento: Pomalooooooooooost, těžkotonážnost (default instalace má přes 10.000 souborů), pomalost, složitost úprav (přidat hus HTML do šablony znamená hrabat se v několika XML souborech které nejsou ani pořádně zdokumentované) a hlavně neuvěřitelná pomalost (na velmi rychlém hostingu se jednoduchá stránka generuje přes vteřinu, složitější klidně pět, a úprava několika produktů naráz v administraci často skončí na time limit 30s).
- Matúš Matula
- Člen | 257
:D Myslel som, ze hlavny nedostatok bude pomalost, ale tu si tusim nespomenul ;) Dik za info, aspon sa mu mozem oblukom vyhnut.
- PytelCZ
- Člen | 21
Ja mam na spouste eshopu nasazeny hooooodne upraveny zencart, ale ted
pokokavam po prestashop, zda se mi hodne zajimavy. Pockam na final 1.4 a
vyzkousim…
Kazdopadne nejaky jednoduchy eshop zamereny na programatory by se mi hodil, neco
ve stylu, ze si udelam design a pak si jenom do sablony vlozim kousky kodu,
ktere mi budou vypisovat co chci (menu, vypis produktu, filtry, nejaky box a
pod). U vsech opensource je tohle resene strasne slozite a delane pro lidi,
kteri ani nevi co je php…
- null.pointer
- Člen | 8
Zencart určitě nebrat, je to neuvěřitelný bastl, mám docela pozitivní zkušenosti s prestashopem, v nové verzi 1.4, která bude co nevidět venku je spousta zajimavých změn oproti předchozí 1.3, které hodně usnadní programování modulů, je tam nově podpora kešování smarty šablon, možnost využití memcached a desítky dalších zlepšení, skoro bych neváhal tuhle verzi označit za 2.0.