localhost problem so zverejnenim :/

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
eCorke
Člen | 3
+
0
-

Ahojte,

mam celkom pre mna zaujimavy problem budem vdacny za kazdu radu.

Pouzivam Nette 2.0, PHP 5.3, dibi, na localhoste bezim pomocou WAMP, verejna IP

Cely web plne funguje tak ako chcem aby fungoval na localhoste, problem sa vsak naskytne po pristupeni na stranku cez internet.

  • umozneny pristup na port:80 kde bezi localhost
  • uvodnu stranku (v mojom priapde Front::default) zobrazi bez problemov, avsak ak prekliknem na nejaky iny poziadavok tak to vyhodi error 500, samozrejme ak pristupujem pomocou localhost/ vsetko bezi bez problemov
  • uvodna stranka nema ziadny poziadavok na databazu.. takze chyba bude niekde mezdi dibi a nette, respektive vo mne :D .. len neviem ju najst… (skusal som urobit ciste php s pristupom do db cez mysql() ten bezal bez problemov)

LADENKA:

  • ta mi to potvrdila .. no neviem co dalej pretoze to je pre mna slepa ulicka :/
DibiDriverException #1045

Access denied for user 'SYSTEM'@'localhost' (using password: NO)

to ma zmiatlo uplne … ‚SYSTEM‘ nemam nikde definovane … neviem z kadial to zobralo, kedze rovnaky config db funguje na localhoste prislo mi divne to ze to tu hlasi chybu.. skusal som otvarat port aj na mysql_db ale nic sa neudialo… neviem co dalej

dufam ze to nie je uplne newbie otazka.. i ked na druhu stranu dufam ze odpoved bude jednoducha :D … tak dakujem za zhovievavost a citanie prispevku a vopred za akukolvek radu…

Editoval eCorke (3. 1. 2011 23:20)

voda
Člen | 561
+
0
-

Nemáš nastaveny údaje pro připojení k databázi jen pro vývojový režim? Předpokládám v config.ini.

eCorke
Člen | 3
+
0
-

// som trochu poplaseny ako pozeram, lebo to robim do skoly .. a mam na vyriesenie problemu cca 32 min … nic .. spat k povodnej chybe…

nastavene na db mam pre normalne :/

Editoval eCorke (3. 1. 2011 23:30)

blacksun
Člen | 177
+
0
-

Hoď sem kde a jak máš definovaný připojení k db.. Hesla třeba zahvězdičkuj nebo změň..

eCorke
Člen | 3
+
0
-
[production < common]
database.lazy = TRUE
database.charset = utf8
database.driver = mysql
database.host = "localhost"
database.username = "admin"
database.password = "admine"
database.database = "sem10"
blacksun
Člen | 177
+
0
-

Hmm, tohle vypadá v pohodě.. Vyřešil si to už nějak? Jak vypadá bootstrap?

BigCharlie
Člen | 283
+
0
-

asi s křížkem po funuse…

Access denied for user ‚SYSTEM‘@'localhost' (using password: NO)

user: system / password: no

Podle chybové hlášky dochází k přihlášení s jinými parametry, než eCorke uvedl. Popídil bych se po tom, s jakými parametry skutečně voláš dibi:connect. Mohou se lišit od toho, které si myslíš, že používáš. Zkus dump přímo v místě použití.

User SYSTEM@localhost – opět si myslím, že to souvisí s tím, že nepoužíváš správné údaje. Skoro si myslím, že nepoužíváš nic. Na windows, pokud nezadám uživatele, se myslím tradičně vypisuje ODBC@localhost. Tak bych odhadoval něco podobného.

Editoval BigCharlie (6. 1. 2011 14:54)

jirkaNagy
Člen | 1
+
0
-

Dnes jsem řešil stejnou chybu, muze za to zapnuty safe_mode

Juice
Člen | 2
+
0
-

Ahoj, mám asi stejný problém – Nette verze 0.9.6, PHP 5.2.6, Apache 2.0.63, MYSQL 5.0.51b

Na localhostu funguju normálně, ale když zadám požadavek do databáze, dostanu tuhle hlášku:

DibiDriverException #1045

Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO)

Nastavení připojování k db je takhle:

[development < production]
database.profiler = TRUE
database.username =
database.password =

Kontroloval jsem php.ini, kde není nastavený mysql.default_user a safe_mode je vypnutý, takže předchozí rada nepomůže.

Jsem začátečník, takže to bude nejspíš nějaká kravina, ale už mi docházejí prostředky jak jí najít. Možná mám někde blbě nastavené přihlašovací údaje, ale nevím už kde to hledat…

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

musis si tam nastavit jmeno a heslo pro uzivatele co do te databaze pristupuje (ODBC je „defaultni“ uzivatel)

Juice
Člen | 2
+
0
-

To jsem zkoušel, nastavil jsem třeba

[development < production]
database.profiler = TRUE
database.username = root
database.password = test

a pak dostanu akorát hlášku

DibiDriverException #1045

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)
voda
Člen | 561
+
0
-

Tak máš pro přístup do databáze nastavený asi jiný heslo. Pokud jsi žádný nenastavoval, tak asi bude nějaké výchozí z instalace a v tom případě se podívej do readme, dokumentace, na stránky instalovaného serveru.

Berry
Začátečník | 70
+
0
-

Juice napsal(a):

To jsem zkoušel, nastavil jsem třeba

[development < production]
database.profiler = TRUE
database.username = root
database.password = test

a pak dostanu akorát hlášku

DibiDriverException #1045

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)

U mě v tomhle případě u wamp pomůže, když u založený databáze dám nastavit heslo a napíšu co jsem si nastavil hned po instalaci. Nevím proč to chce pořád dokola, ale u mě to funguje. ;)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Tak na tom db serveru zmen heslo. ;)