nefunguje pripojenie na databazu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
piwik
Člen | 8
+
0
-

Zdravím,

Mám problém s pripojením na databázu v projekte TodoList, ku ktorému je aj tutoriál.

Ladenka mi vypisuje tento error:
Error parsing C:\xampp\htdocs\TodoList\document_root/../app/config.ini on line 44

Na tom 44.riadku je tento príkaz:
dibi::connect(NEnvironment::getConfig(‚database‘));

nechápem, kde môže byť problém…vďaka

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Hoď sem svůj config, bez hesel… někde v něm máš syntaktickou chybu

piwik
Člen | 8
+
0
-

pripájam config.ini

; SECURITY WARNING: it is CRITICAL that this file & directory are NOT accessible directly via a web browser!
; https://nette.org/en/security-warning
;
[common]
; PHP configuration
php.date.timezone = "Europe/Prague"

; variables
variable.tempDir = %appDir%/temp
variable.logDir = %appDir%/log

; services
service.Nette-Security-IAuthenticator = Users

service.Nette-Loaders-RobotLoader.factory = Nette\NConfigurator::createRobotLoader
service.Nette-Loaders-RobotLoader.option.directory[] = %appDir%
service.Nette-Loaders-RobotLoader.option.directory[] = %libsDir%
service.Nette-Loaders-RobotLoader.run = TRUE

[production < common]
; common database connection
database.driver = mysql
database.database = todolist
database.charset = utf8
database.lazy = TRUE
database.host = localhost
database.username = root
database.password = heslo

[development < production]
; database options in development mode
database.profiler = TRUE
database.username = root
database.password = heslo

dibi::connect(NEnvironment::getConfig('database'));
piwik
Člen | 8
+
0
-

nie som si ale istý, čo má byť v zátvorkách volania configu … názov databázy, alebo ten všeobecný názov database ?

Myslím v tomto riadku.

dibi::connect(NEnvironment::getConfig('database'));
assassik
Člen | 43
+
0
-

všechno co je pod [production < common] platí jen pro produkční mod, takže jestli to máš v dev. modu tak se ti naíčtá jen 

[development < production]
; database options in development mode
database.profiler = TRUE
database.username = root
database.password = heslo

ad: getConfig(‚promenna‘) tj v tomto případě ‚database‘

Editoval assassik (28. 10. 2010 15:33)

Lopo
Člen | 277
+
0
-

assassik napsal(a):

mno ak si vsimnes tak ma [dev < prod], tj podla mna dev mod sa odvadza od production modu, tj v dev mode by mal mat vsetko co je nadefinovane v production mode + rozsirenie/prepis tych 3 hodnot

ale mozno sa pletem

assassik
Člen | 43
+
0
-

toho jsem si nějak nevšiml, sry

piwik:
taky to může být dibi… starší verze vyžaduje přímo (array), takže bych zkusil ::getConfig("database")->toArray()

Editoval assassik (28. 10. 2010 15:36)

arron
Člen | 464
+
0
-

V configu nemuze byt volani funkce (cili napr. pripojeni k databazi). Presun to treba do bootstrap.php.

piwik
Člen | 8
+
0
-

assassik napsal(a):

toho jsem si nějak nevšiml, sry

piwik:
taky to může být dibi… starší verze vyžaduje přímo (array), takže bych zkusil ::getConfig("database")->toArray()

používam novú verziu Nette .. čiže .. Nette Framework 2.0-alpha pro PHP 5.2

tam by mala byť aj najnovšia verzia dibi

pekelnik
Člen | 462
+
0
-

Skutečně chceš dibi připojit k databázi v config.ini? :D

piwik
Člen | 8
+
0
-

arron napsal(a):

V configu nemuze byt volani funkce (cili napr. pripojeni k databazi). Presun to treba do bootstrap.php.

máš pravdu, já blbec neviem prečo som to dal do config.ini :( dokonca to bola napísané aj v tutoriáli … vďaka za pomoc

piwik
Člen | 8
+
0
-

pekelnik napsal(a):

Skutečně chceš dibi připojit k databázi v config.ini? :D

v Nette som nováčik, práve som to už opravil :)

piwik
Člen | 8
+
0
-

ja tomu nechápem, teraz mi pre zmenu píše: Dibi is not connected to database.

.. pričom prístupové údaje mám nastavené v config.ini a v bootstrape mám nastavený development režim. … ešte spomeniem, že pracujem na localhoste.

piwik
Člen | 8
+
0
-

už mi to funguje, dík všetkým za rady…tak zatial

westrem
Člen | 398
+
0
-

arron napsal(a):

V configu nemuze byt volani funkce (cili napr. pripojeni k databazi). Presun to treba do bootstrap.php.

Mna zaraza, ze si to nikto neuvedomil uz predtym. Vsak problem je jasne viditelny uz z prveho prispevku ..

Editoval westrem (28. 10. 2010 21:46)

arron
Člen | 464
+
0
-

Me to taky zarazilo, ale tak stane se no:-)