Nesprávny vlastník session

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
markoph
Člen | 3
+
0
-

Ahojte,
nette na mňa vybaflo na hostingu túto chybu:

InvalidStateException open(/var/www/web5/example.com/subdomena.example.com/app/sessions/sess_f59ad0dcd8fcc8252f1998d6c20d6a0d, O_RDWR) failed: Permission denied (13)

Rieším to už pekne dlho, skúšal som snáď všetko čo som k tomu našiel. Práva na session adresár, UTF-8 BOM, Rewrite Base /, atď… Zjednodušil som aplikáciu do najmenšej funkčnej podoby a stále nič. Zistil som, že session sa načíta, ak mu po jeho vytvorení zmením oprávnenia na 777. A teraz som konečne som narazil na niečo, čo sa zdá ako problém. Vôbec som si to nevšimol, no session súbor ma iného vlastníka.

Stránku robím pre klienta, takže mi dal ftp prístup len pre danú subdoménu. Nahral som tam nette aplikáciu a problém je v tom, že všetky nette súbory (app, libs, index, session, proste všetko) má ako autora mňa (povedzme ftp login „example_com_subdomena“), kdežto nette ukladá session súbory s nastaveným vlastníkom celého ftp (teda povedzme example_com). Samozrejme, že potom sa k tým session nedostane (preto mi to pri nastavenom oprávnení 777 pre jednotlivé session fungovalo). Zajtra požiadam klienta, aby nahral na to ftp všetky súbory on sám so svojim loginom a uvidím, či mám pravdu.

Medzitým by ma však zaujímalo, či ste sa už s týmto niekto stretol a či nepoznáte nejaký liek na tento problém. Vďaka.

PS: hosting gigaserver.cz, Nette verzia – pracovná je nejaká staršia, ale nefunguje to ani s najnovšou

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Tohle mi smrdí zapnutým safe_mode…