CliRouter bere action jako název presenteru

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
jtousek
Člen | 951
+
0
-

Zkoušel jsem si na localhostu rozfungovat cd-collection od vrtáka, přepsanou pro Doctrine 2. Nakonec se mi to podařilo, jen jsem měl trochu problém s rozjetím CliRouteru a vygenerováním databáze. Spustil jsem cmd, dal cd do té složky a spustil php.exe index.php. Dostal jsem tuto chybu:

exception 'Nette\Application\InvalidPresenterException' with message 'Cannot loa
d presenter 'createSchema', class 'createSchemaPresenter' was not found in 'E:\M
edia33\cdcollection/app/presenters/createSchemaPresenter.php'.' in E:\Media33\cd
collection\libs\Nette\Application\PresenterLoader.php:72
Stack trace:
#0 E:\Media33\cdcollection\libs\Nette\Application\Application.php(141): Nette\Ap
plication\PresenterLoader->getPresenterClass('createSchema')
#1 E:\Media33\cdcollection\app\bootstrap.php(68): Nette\Application\Application-
>run()
#2 E:\Media33\cdcollection\index.php(13): require('E:\Media33\cdco...')
#3 {main}

Next exception 'Nette\Application\BadRequestException' with message 'Cannot load
 presenter 'createSchema', class 'createSchemaPresenter' was not found in 'E:\Me
dia33\cdcollection/app/presenters/createSchemaPresenter.php'.' in E:\Media33\cdc
ollection\libs\Nette\Application\Application.php:144
Stack trace:
#0 E:\Media33\cdcollection\app\bootstrap.php(68): Nette\Application\Application-
>run()
#1 E:\Media33\cdcollection\index.php(13): require('E:\Media33\cdco...')
#2 {main}

Jak je vidět, aplikace si z nějakého důvodu brala action jako název presenteru. Vše začalo fungovat, když jsem ve třídě CliRouter změnil řádek

const PRESENTER_KEY = 'action';

na

const PRESENTER_KEY = 'presenter';

Nevím jestli je chyba někde na mé straně, raději to hlásím.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

také jsem si myslel že je to chyba… a dokonce jsem ji nahlásil… ale po měsíci kdy mě to vrtalo v hlavě mě to došlo…

php index.php Presenter:action
jtousek
Člen | 951
+
0
-

Aha, díky. :) Ale stejně se nemůžu ubránit pocitu, že to chyba je. :D I když nejspíš je jinde než jsem myslel.