Compile Error – chyba v dibi

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
mordare
Začátečník | 117
+
0
-

Ahoj lidi učím se v Nettte podle návodu na doc.nette skončil sem u 7 kapitoly (Hezčí šablony), ale když se chci podivat jak to vypadá vyskočí mi hlášení Cannot redeclare class NotImplementedException ví někdo co stím? a soubor který hlásí chybu je `
File: C:\ComplexWebServer\http_docs\todolist\libs\dibi\dibi.php Line: 44`

Editoval mordare (18. 9. 2010 21:53)

westrem
Člen | 398
+
0
-

Vies uviest aj verziu Nette a dibi aku pouzivas?

Inac ta chyba znamena, ze v subore dibi.php sa deklaruje nanovo trieda NotImplementedException.

Je to vsak zvlastne, pretoze v dibi je to prave pisane tak aby sa triedy nedeklarovali nanovo ak uz su raz definovane.

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Nemáš tam i minified verzi dibi? Mě se stalo, že se načetli obě. Tak tu jednu, kterou nepoužíváš vyhoď

mordare
Začátečník | 117
+
0
-

zkusim odmazat tu minified a verze jsou: Nette->0.9.6 stable ze dne 18. 9. 2010 a dibi->1.3-dev (revision 056a680 released on 2010–09–07)

PS: Tak tu minified tam ani nemam danou

PS2: obrázek chyby ZDE

Editoval mordare (19. 9. 2010 13:10)

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Načítáš dibi před Nette…

mordare
Začátečník | 117
+
0
-

já to dělám přesně podle toho návodu a tam bylo psané že se to všechno dělá samo automaticky

mordare
Začátečník | 117
+
0
-

Zkoušel sem jestli nemám někde překlep (metodou ctrl+C a ctrl+V) všechno při starém pak sem skusil přesunout script dibi::connect(Environment::getConfig('database')); v bootstrapu na jiné místo a chyba zmizela ale objevila se jiná, která zůstane i když ten script dám spátky na to samé místo jak byl před tím a to tato chyba: Fatal error: Class 'dibi' not found in C:\ComplexWebServer\http_docs\todolist\app\bootstrap.php on line 16

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Zkus smazat obsah temp/

mordare
Začátečník | 117
+
0
-

vymazal sem /temp a žádná změna

Vyki
Člen | 388
+
0
-

Divná chyba, napadají mě 2 věci

  • používáš verzi Dibi, která byla připojena v Nette, které jsi stáhnul?
  • vyzkoušej Dibi naincludovat ručně. Také to dělám. Nevím už sice proč, ale asi mi to dříve někde blblo.
<?php
//v bootstrapu někde na začátku kde includuješ Nette
require LIBS_DIR.'/Nette/loader.php';
require LIBS_DIR.'/dibi/dibi.php';
?>
mordare
Začátečník | 117
+
0
-

změnilo se to je tam teď jiná chyba Fatal error: Cannot redeclare class NotImplementedException in C:\ComplexWebServer\http_docs\todolist\libs\dibi\dibi.php on line 44

Editoval mordare (19. 9. 2010 20:34)

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Mám takové tušení, že to může být tou kontrolou nastavené konstanty NETTE. Mám pocit, že se něco takového nedávno měnilo. Máš verzi dibi z distribuce Nette?

mordare
Začátečník | 117
+
0
-

já sem stahoval normálně z dibi nejnovější tedy 1.3

Editoval mordare (19. 9. 2010 20:56)

redhead
Člen | 1313
+
0
-

to bude možná tím, dibi se podle mě vyvíjí na nejnovější nette, kde to možná je jinak. Ale nejsem si jist. Jen vím, že s těma konstantama nějakej commit byl.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

používej dibi které je součástí nette balíku… :-)

mordare
Začátečník | 117
+
0
-

já sem stahoval Nette přímo z nette.org ale žádnou dibi sem tam neměl

mordare
Začátečník | 117
+
0
-

stáhl sem si znova Nette a dal tam tu dibi co byla v baličku a stejněto nejede pořád to hlásí tu chybu co jsem psal na posled Fatal error: Class 'dibi' not found in C:\ComplexWebServer\http_docs\todolist\app\bootstrap.php on line 17 skoušel jsem i dibi z novějšího Nette a nic

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

vem ten projekt a zapakuj ho (udelej ZIP) a posly ho sem. Bude tam nejaka blbost. Vestici kouli jsem totiz vcera zapomel v hospode.

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-

To bude vypnutej RobotLoader. Zaloz svuj projekt na Skeletonu z Nette a dibi v bootstrapu volej az pod Environment::loadConfig.

mordare
Začátečník | 117
+
0
-

já to mám založené na skeletonu a celý projekt je Tady

srigi
Nette Blogger | 558
+
0
-

vrtak-cz napsal(a):

Ondřej Mirtes napsal(a):

No jo chalani, ale ked ono je fakt niekde nejaky problem

mordare
Začátečník | 117
+
0
-

no po fixu už jsem se zbavil chyby Fatal error: Class 'dibi' not found in C:\ComplexWebServer\http_docs\todolist\app\bootstrap.php on line 17 ale je tam zase ta chyba původní tedy Cannot redeclare class NotImplementedException obrázek laděnky je TU