(ne)zabalování chybových hlášení, negenerování php_error.log

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
cuga
Člen | 210
+
0
-

Na hosting u forpsi jsem nasadil novou verzi Nette z neprefixovanou Alpha verzi z 11.9. (nicmene tento problem byl uz od posledniho updatu na nejakou dev verzi)… po updatu se mi nezabalujou chybove hlasky do zipu a negeneruje se mi php_error.log… tusim ze tohle asi neni spravne chovani…

Nejaky napad cim by to mohlo byt?

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Hlášky se už nezabalují, to je v pořádku, ale že se negeneruje php_error.log je chyba. K zápisu se používá fce error_log() v metodě Debug::log(). Můžeš prověřit, proč to nezapisuje?

cuga
Člen | 210
+
0
-

V mailu mi vzdycky prijde

2010-09-13 09:00:42 - PHP Warning: error_log() has been disabled for security reasons in /httpd/html/cncshopcz/www/libs/Nette/loader.php:1849. Pro více informací shlédněte error log.

Muzu zkusit nasadit neminifikovanou verzi, pokud nebude uz z tohodle jasne, kde muze byt problem, nebo mi neco zariznul provider?

Editoval cuga (13. 9. 2010 16:49)

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

V phpinfu uvidíš jasně mezi disabled_functions i funkci error_log… což nechápu proč provider zakazuje…

Vyki
Člen | 388
+
0
-

… asi se báli všeho co má error jenom v názvu.

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

No vidíš, vždyť důvod máš v tom emailu. Tak jim napiš, ať ti funkci error_log() povolí.

cuga
Člen | 210
+
0
-

no tohle mi to myslim hlasilo uz i predtim a log to generovalo… napisu jim at to daji dokupy, uvidime jak se k tomu postavi :)

MzK
Člen | 127
+
0
-

Taky mi nová verze nette hlásila /www/../temp/log/php_error.log' is not found.' a automaticky ho nevytvářel. Pomohlo mi toto

<?php
ini_set('error_log',TEMP_DIR.'/log/php_error.log');
Debug::enable(Debug::DETECT, TEMP_DIR.'/log/php_error.log', email);
?>
Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Nová verze Nette hlavně bere v druhém parametru metody Nette\Debug::enable() $logDirectory. Dříve očekávala cestu k souboru s logem.