opakovane nacitanie nejakej stabilnej casti stranky aj po zmene kontextu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
xr
Člen | 94
+
0
-

mam urobenu stranku s katalogom nejakych veci rozdelenych do X kategorii. mam funkcny AJAX, ktory po kliknuti na kategoriu zobrazi zoznam veci, ktore do nej patria. taktiez sa ajaxovo nacitaju detaily po kliknuti na zoznam. vyuzivam vstavanu podporu nette pre ajax (snippety).

mam vsak este jedno pole, kde by som potreboval zobrazovat ostatne veci z danej kategorie (nahlady) tak, ze sa kazdych 10 sekund nacita novy. nahlady by sa mali zobrazovat stale, nezavisle na aktualnom prezenteri/akcii, vzdy bud pre danu kategoriu, alebo uplne nahodne. mam v JS skript, ktory sa aktivuje kazdych 10 sekund, v tom problem nie je. taktiez dokazem stranku ajaxovo ‚refreshnut‘ s tym, ze asynchronne nacita obsah toho mojho nahladoveho pola znova.

problem nastane, ked sa zmeni kontext (prezenter/akcia).

mam dokonca samostatny prezenter, ktory sa vola Rotate, ale ked sa stranka prave nachadza v prezenteri (napr) Vec, tak ajax na Rotate/slideshow nefunguje. takze toto nefunguje … je mozne, aby tento pristup fungoval s nette a ajaxom?

druhy sposob, ktory tiez zlyhal, bol taky, ze som refreshoval stranku, ako som spomenul. avsak tato metoda ma hacik v tom, ze ked napriklad v akcii zoznam (v ktorej sa invaliduje snippet so zoznamom veci pre danu kategoriu) zavolam signal nacitaj (v ktorom mam invalidovanie bloku pre slideshow), tak sa invaliduju oba bloky a nie iba blok (snippet) slideshow. ako to mozem vyriesit? uz som skusal rozne veci, ale rad by som zostal pri vstavanej podpore nette pre ajax.

dakujem velmi pekne za vsetky napady.

xr
Člen | 94
+
0
-

fakt nikto nepomoze ?

Matúš Matula
Člen | 257
+
0
-

problem nastane, ked sa zmeni kontext (prezenter/akcia).

Co to je za problem, trosku to specifikuj. Ako volas ten signal/akciu? Chcelo by to trochu kodu, ak ti ma niekto pomoct.. ;)

newPOPE
Člen | 648
+
0
-

>

problem nastane, ked sa zmeni kontext (prezenter/akcia).

Neviem ako je to teraz resp. vo verzii FW ktoru pouzivas, ale signal sa dal poslat len na aktualny presenter… Cize samostatny pres… ta nezachrani.

Na toto by som asi vyrobil komponentu, alebo ten signal presunul niekde vyssie do napr. BasePresenteru ktory bude signal poznat vzdy ⇒ by to malo fungovat.

Este dalsie riesenie vidim nepouzit signaly ale normalny request cez AJAX. Tak ze Rotate:slideshow vygeneruje HTML a to na strane klienta len vrazis tam kam potrebujes ;-) (len si tu nezabudni zmenit resp. vypnut layout)

Editoval newPOPE (31. 10. 2010 14:34)