nette checker  – stále hlásí absenci imagemagick

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
happy
Člen | 9
+
0
-

php 5.3.3
imagemagick 2.3.0 – ImageMagick 6.5.9–10 2010–02–25 Q16

imagemagick je nainstalovaný a funkční (zkoušený mimo nette, jestli jde s nette nevím) a nette checker přesto hlásí jeho absenci.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Nette nepoužívá PHP-Imagick ale ImageMagick viz https://api.nette.org/…ick.php.html#220

happy
Člen | 9
+
0
-

aha. diky za info.

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Proč se vlastně nepoužívá PHP rozšíření, ale shellové funkce pomocí exec?

FOUS
Člen | 15
+
0
-

Nejspíš proto, že sprovoznit php_imagick.dll na winech je totalní opruzovina vzhledem k nalezení správné verse, která bude funkční s příslušným buildem php – pokud si na winech nekompilíte phpko ze zdrojáků – a to obvykle nekompilíte :) Musíte totiž hledat, jestli to někdo přeložil, pokud ano, tak vůči které verzi ImageMagicku, pro kterou versi php, a jestli to máte TS/NTS/VC6/VC9. Takže je to obvykle žúžo laborování. Na Linuxu je to brnkačka.

Panda
Člen | 569
+
0
-

Dle mého soudu je to spíš kvůli tomu, že věci spuštěné externě se nepočítají do limitu paměti a času.

Jinak zprovoznit php_imagick.dll na winech je brnkačka, pokud člověk používá VC9 PHP (a není jediný důvod proč nepoužívat). VC9 x86 php_imagick.dll kompiluje jistý Mikko Koppanen.

Milo
Nette Core | 1283
+
0
-

Používám ImageMagick třídy pod Linuxem (Debian lenny, balíček z distribuce) i pod Windows (XP, knihovny od zmíněného M.Kopannena) a fungují pěkně a svižně. Na Linuxu je ale PHP rozšížení kompilováno s novějšími knihovnami ImageMagicku a drobné rozdíly tam jsou.

Také PHP manuál místama pokulhává. Dokumentuje neexistující funkce (resp. neuvádí od jaké verze jsou k dispozici) atd. Párkrát jsem i narazil na chybně zdokumentovanou funkci takže ‚to‘ dělala trochu jinak, musel jsem i hledat ve zdrojákách samotného PHP rozšíření nebo ImageMagick knihoven.

No ale po těchto porodních bolestech je to paráda. Slučování barevných hladin, rotace, vyhlazování, filtrace, poloprůhlednost, zmenšování… prostě paráda :) PHP rozšíření Image je oproti tomu dědeček. Napsal jsem si vlastní třídu, pokud chcete, někam ji hodím.