textarea a vlozenie textu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
xr
Člen | 94
+
0
-

zdravim. uz som si fakt nevedel rady a ani ujo google mi neporadil, tak pisem sem.

ako vlozim data do textarea? (pomocou AppForm, samozrejme)

do klasickeho textoveho pola som to vyriesil pomocou defaultValue

$form->addText('popis', 'Popis', 80, 128)
				->setDefaultValue($this->myItem->text);

ale s textareou to nefunguje. nefunguje mi ani ->value= ‚nieco‘, ani ->setValue() .. proste nic.
povodne som si myslel, ze je to pouzitim tinyMCE, ale aj po vypnuti to nefunguje.

asi len nieco prehliadam, ale potrebujem s tym pomoct, prosim.

Editoval xr (7. 8. 2010 0:44)

Ani
Člen | 226
+
0
-
<?php
$form->addTextArea('popis', 'Popis', 80, 128)->setDefaultValue("Text");
?>

Funguje, takže máš nejspíš problém s tím $this->myItem->text. Případně to (ne)funguje v různých verzích různě.

Editoval Ani (7. 8. 2010 0:07)

xr
Člen | 94
+
0
-

pri pouziti toho default value mi to vytvori nasledujuci HTML kod

<textarea cols="80" rows="10" class="mceEditor"
defaultValue="&lt;p&gt;preco tu nic neni ??&lt;/p&gt;"
name="desc" id="frmeditGoods-desc"></textarea>

ktory samozrejme fungovat nebude tak, ako potrebujem. ja by som potreboval tu hodnotu strcit medzi uvadzaci a ukoncovaci <textarea> tag…

co s tym ??

mam nette na PHP 5.3, cislo verize neviem, ale stahoval som ho pred necelym mesiacom ako najnovsiu verziu.

Editoval xr (7. 8. 2010 0:45)

Ani
Člen | 226
+
0
-

To co jsem napsal funguje tak jak chceš, takže budeš mít problém v tom, že v $this->myItem->text nejspíš nemáš požadovaný text.

A není od věci si přečíst tohle https://forum.nette.org/…v-tomto-foru

xr
Člen | 94
+
0
-

dik za pripomienku k formatovaniu na fore.

avsak stale to neriesi moj problem.
var dump premennej:

string(27) "<p>preco tu nic neni ??</p>"

php kod:

var_dump($this->editem->description);
$form->addTextArea('desc', 'Podrobny popis vyrobku', 80, 10)
				->getControlPrototype()->class('mceEditor')
				->setDefaultValue($this->editem->description);
xr
Člen | 94
+
0
-

tak som prave odlinkoval tinyMCE uplne a text sa tam objavil! TIRED

teraz mam problm cislo 2: ako to sprevadzkovat spolu s tinyMCE ?

xr
Člen | 94
+
0
-

solved:
cely problem nakoniec spocival v poradi prikazov, co som si mohol vsimnut skor …

spravna verzia:

$form->addTextArea('desc', 'Podrobny popis vyrobku', 80, 10)
	->setDefaultValue($this->editem->description)
	->getControlPrototype()->class('mceEditor');

nespravna verzia:

$form->addTextArea('desc', 'Podrobny popis vyrobku', 80, 10)
	->getControlPrototype()->class('mceEditor')
	->setDefaultValue($this->editem->description);

Editoval xr (7. 8. 2010 0:50)

xr
Člen | 94
+
0
-

Ani: dakujem :)

despiq
Člen | 320
+
0
-

pokud pouzivas nette na vic nez jen formulare tak mam takovej pocit ze ten formular nemas v tovarnicce coz bys mel